DÜNYA

Ergün Diler : Dikkati dağıtmayalım

Tarih
04 Ağustos 2017
İzlenme
5309 Kişi

Türkiye'de yaşanan saldırılar, İngiltere'de başgösteren terör ve Katar'a uygulanan ambargo Amerika'nın gidişattan rahatsızlığını ifade biçimiydi.
En iyi bilinen yolu kullanıp bombalarla canlı bombalarla silahla sonuç almak istediler.
Mesajları böyle verdiler.
Mesajlar alınmış olacak ki TRUMP KRALİÇE'ye ziyarete gidemedi... İstemediler... Ancak Trump ve ekibi durmadı. Bizi yakından ilgilendiren pek çok noktada operasyona devam ediyorlar! YPG konusu ortada!
Giden silahların içeriğini tam olarak bilen yok! Ama çok özel silahların çok miktarda gönderildiği söylenmekte... Sevkiyat aralıksız sürdüğüne göre bölgede atacakları adım var demektir!
Washington'un Londra ile giriştiği mücadelenin son raundu PAKİSTAN'da yaşandı... Etkili biçimde hem de! YÜKSEK MAHKEME, Navaz Şerif ve ailesi hakkındaki yolsuzluk iddialarını gerçekçi buldu. Çocuklarının LONDRA'da edindikleri malların rüşvetle alındığı fikrine vardı. Ve BAŞBAKAN NAVAZ ŞERİF görevi bıraktı. Giden BAŞBAKAN çok konuşulmasa da İNGİLTERE ile ilişkilere önem veren bir isimdi. Yerine getirmek istediği ŞAHBAZ ŞERİF de kardeşi olmasına rağmen farklı düşünen biriydi...
İki kardeş, iki farklı iklimi temsil ediyorlardı... Aslında geride bıraktığımız TÜRKİYE gibi...
Bu iki kardeşin birçok ortak noktası olduğuna inanılır.
Ama gerçek böyle değildir.
Pakistan'da YÜKSEK MAHKEME'nin karıştığı ilk darbe bu değil! 1958, 1969, 1977 ve 1999 yıllarında da Yüksek Mahkeme darbe yapmıştı.
Kiminde paranın, kiminde ise silahın emri ile bu darbeler yapıldı.
Navaz paranın gücüne, Şahbaz ise silahın gücüne inanır.
Washington, Pakistan'ın güçlü YAPISINA çok inanır. Bu nedenle her ne kadar ABD'de eğitim alsa da Navaz Şerif'in Londra'ya daha yakın olduğunu bilir!
Zaten bu nedenle düğmeye basıldı!
Londra'daki, Manchester'daki terör saldırıları ABD-İngiltere ortaklığının tamamen bittiğini gösteriyordu!
Saldırılar bunun ilanından başka bir şey değildi... Pakistan, bölgedeki en güçlü ülkelerden biri.
Kesin!
Pakistan'a sahip olacak güç, bölgede çok daha aktif bir siyaset izleyecek. Washington bu darbe ile Pakistan'ı İngiltere'nin elinden aldı.
Daha önceye gidelim...
Hillary Clinton, 2015 yılında, "ABD için birçok ülke değerlidir. Ancak Asya'daki Afganistan ve Pakistan, Washington için vazgeçilmezdir" dedi.
Clinton'ın sözünü ettiği Washington, Londra ile ortak olan bir yapıydı.
Ancak derin Amerika da Afganistan ve Pakistan'ın ne kadar önemli olduğunu görüyor.
O nedenle, Afganistan ve Pakistan, Asya'yı yönetmek için büyük güç. Çin'i çevrelemek için bu iki ülkenin etkisini çok iyi bilen derin Amerika, stratejisini bu bölgeye yoğunlaştırdı.
Hillary'nin Dışişleri Bakanlığı döneminde, Pakistan hızla itibarsızlaştırıldı.
Sonra da Navaz Şerif'in Başbakanlığı'nda Pakistan, Londra ile iyice yakınlaştı. Hillary Clinton ve arkasındaki destek, Londra ile iki süper güç olarak dünyayı yönetmeyi planlıyordu. Ancak derin Amerika, bu sistemde yöneten tek gücün Londra olacağını gördü.
Bunun üzerine hareket geçti. 'ABD Başkanlık Seçimi'nde Hillary Clinton'ın hastalık görüntüleri, e-mail skandalı da derin Amerika tarafından servis edildi.
Trump da derin Amerika'nın temsilcisi olarak Washington'a geldi.
Beyaz Saray'a oturdu!
ABD'deki silah şirketleri fabrikalarını günde 24 saat çalıştırıyor!
Washington tam 7 aydır Afganistan, Pakistan, Katar ve Kuzey Suriye'deki YPG saflarına askeri yığınak yapıyor.
Sadece YPG değil yani! Çünkü bu üç bölge, Ortadoğu, Afrika ve Asya'nın geleceğini belirleyecek. ABD, geçmiş yıllarda nokta operasyonlarla ülkesinin güvenliğini sağlıyordu.
Trump'la birlikte yeni sisteme geçildi.
Tüm ülkeleri Amerikan güvenliği için ele alıyorlar.
Rusya'ya uygulanan ambargolar da, Amerika'nın ulusal güvenliğiyle ilgili. Avrupa Birliği'nden ayrılan İngiltere, eski sistem için çok gerekliydi.
Ancak Beyaz Saray'a Clinton'ın gidememesi, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması derin Amerika'ya yaradı.
Çünkü Clinton'ı iten güç, Washington-Londra ittifakı ile Avrupa'yı çökertecekti.
Ancak şimdi çöken Avrupa, İngiltere'nin değil Trump'ın Washington'ı için büyük şans oldu.
Dengeler bir anda değişti yani... Avrupa ABD'ye doğru kaymakta! İPEK YOLU için olmazsa olmaz olan Pakistan DARBE ile Washington'a geçti. Silah ile bomba ile Afganistan'ı da yanlarına almak istiyorlar. İPEK YOLU'nun son durağı olan İTALYA büyük bir operasyonla PENTAGON'a bağlandı... Çıkış ve bitiriş ABD'nin oldu! Şimdilik!
Tekrar başa dönelim...
Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Cavid Kamar orduyu yönetir!
Pentagon'dan emir alır. Pakistan Genel Kurmay Başkanı Zübeyir Mahmud Hayat da emirleri Cavid Kamar'dan alır. ABD, askeri anlamda Pakistan'ı ele geçirdi.
Pakistan ordusu, ABD'nin bir eyalet güvenlik birimi olarak bölgede görev yapmak zorunda kalacak. 15 yılı aşkın süredir Afganistan'da olan ABD, hala Pakistan'da olduğu kadar güçlü değil. Pakistan'ın ABD'ye bağlanması, Afganistan'ın da tamamının Washington'a geçeceğini gösteriyor. Bu da İPEK YOLU için atılmış çok önemli bir adım... Öncesi de sonrası da var çünkü!
Bu kavganın buralara gelmemesi mümkün değil. Ya anlaşarak ya kavga ederek bunu yaşayacağız...
BAKIN; isim vermek istemem ama içeride giderek artan bir PENTAGON ağırlığı var! Artacak da! Fazlasıyla işaret var. Manşetlere bakılması yeterli. Unutmayın ki FETÖ Hillary'nin yanındaydı! Pek çok adamı onun BAŞKAN olması için JAMES BOND çantalarla para taşıdı!
Trump geldi. Trump'ın Amerika'sı ile Hillary'nin Amerika'sı farklı! Çok hem de! İçerideki herkes bir gözüyle PENTAGON'a bakarken bir gözüyle de FETÖ'yü izliyor! Bu yanlış! Başka yere de bakmak şart! İsimlere girersem kırılanlar olur. Gerek yok! Ama birileri bizi "CANBAZA BAK!" diyerek kandırmasın. Korkum bu...
Trump'ın Amerikası'nı sadece FETÖ üzerinden okumaya çalışırsak büyük yanlışa düşülmüş olur... Beyaz Saray'da yakında sivil kalmayacak! Herkes PENTAGON'dan geliyor... Silahın bu kadar öne çıktığı durumlarda başka aktörler önem kazanır... Dikkat edilmesi gereken bu! Türkiye bir daha asla 15 Temmuz'u yaşamaz! Ama FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürmesi ayrı, başka hiçbir şeye dikkat etmemek ayrı...
Devam...
Türkiye birden fazla gücün kontrol etmek istediği bir ülke... Santra'da!
Alternatifi yok... Tehditlerin boyutu ve rengi değişebilir... 2018'e kadar bu dikkatle gittiğimiz zaman sorun yaşamayız. Ancak MİLLİYETÇİLER üzerinden bir türbülans oluşturarak MHP'yi AK PARTİ'nin yanından almaya çalışacaklar... Yeni parti ile MİLLİYETÇİLERİ , HDP ile KÜRTLER 'i, CHP ile kalan bütün muhalifleri bir çatı altına almak isteyecekler... 7 HAZİRAN RÜZGARI umacaklar...
Bu izleyecekleri bir yol!
Başkası da var! Sadece dikkat edelim yeter!

Takvim
4 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER