DÜNYA

Ergün Diler : Akdeniz savaşı

Tarih
14 Nisan 2017
İzlenme
7450 Kişi
 Dünyada güç olmanın bazı kuralları vardır.

Etkili ordu, sağlam merkez bankası, enerji zenginliği, kalabalık nüfus, ürkütücü donanma gibi...
Bunların hepsi çok ama çok önemlidir. Bir de rakibiniz olan oyuncuların midesine giden yolu kesmek vardır...
Şimdilerde Irak'ta ve Suriye'de gördüğümüz bu...
Yeni dünya dengesinin temeli burada atılacak.
Bu nedenle biz de etrafımızdakiler de türbülans yaşıyor... Kavganın asıl merkezi de Trump'ın başkan olduğu Amerika...
Taşların yerine oturmadığı belli. Ama mücadelenin rengi de tonu da ortada.
Yakında kimin kazandığını göreceğiz...
Dünyanın dengesinin bir ucunda Rothschild ailesi var. Herkese rağmen, her şeye rağmen var... Paranın efendileri olarak oyunun tam merkezindeler. Aile denilince yanına hemen İngiltere'yi koyun! Zaten güçleri ve kabiliyetleri meydanda. Rothschildler geçmişte olduğu gibi gelecekte de yer altı zenginliklerinin en güçlü silah olduğunu biliyor.
Ortadoğu, Afrika ve Akdeniz bu konuda çok ileride. Tesadüf bu ya dünyanın en kaotik bölgesi de Afrika ve Ortadoğu...
Karışan yerlere bakın!
Hepsi yerin altında hazine barındırıyor... Arap Baharı da böyle başladı.
Tunus'tan başlayan isyan geldi Suriye'ye dayandı.
Kavga Suriye için değildi.
Kavganın nedeni dünyanın merkezi AKDENİZ içindi.
Suriye AKDENİZ'e kıyısı olduğu için önemliydi. İşte dünyanın merkezi denilen yere ROTHSCHILD ailesi gelip çöktü... İlk olarak!
Paraya yön veriyorlar, enerjiyi kasalarında tutuyorlar. Tek eksik Akdeniz'deki en az 80 trilyon dolarlık petrol ve doğalgaz rezervi. Bu korkunç rakamın dışında Akdeniz'in en önemli özelliği dünya ticaretinin yüzde 35'ini taşıyor olması.
Bir de Avrupa'ya giden petrolün yüzde 60-70'i buradan geçiyor... Buraya hükmeden Avrupa'ya patronluk yapardı yani!
Suriye'nin önemi Ortadoğu'dan çok Akdeniz'le ilgili...
Akdeniz'de güçlü olmak isteyen ülkelerden biri de Türkiye. Hem büyük bir sınırımızın olması hem de Kuzey Kıbrıs nedeniyle bölgenin merkezinde yer alıyoruz. Yani maçın en önemli oyuncusu biziz!
Ankara Suriye'de yer alarak AKDENİZ'de bir üçgen kurmak istiyor. Anadolu'dan başlayıp Suriye'ye oradan da Kıbrıs'a uzanan bir üçgen... Bunu yaptığımız takdirde kimse bizden habersiz yeni dünya düzeni falan kuramaz... EL BAB'a neden girdiğimiz şimdi anlaşılır sanırım...
Rothschild ailesi de bu nedenle Suriye ve Kuzey Irak'taki Kürtler üzerinde baskı kurmak istiyor. Şu anda Kürtler üzerindeki silahın tetiği, Pentagon'da.
Yani Amerika'da.
Eğer Rothschild ailesi, Pentagon'u kendi planlarının içine dahil edebilirse, Avrupa'nın da enerji vanasının tek sahibi olacak. Pentagon ise Rothschild ailesinin planlarından haberdar. Ne istediklerini en ince noktasına kadar biliyorlar...
O nedenle Suriye'nin kuzeyinde yer alan PYD-YPG'yi ve Barzani'yi tekrar oyuna aldılar.
Pentagon da Rothschild de Irak ve Suriye'nin kuzeyinde aynı planı yapıyor. Çünkü bu, Türkiye'nin de kozlarını düşürüyor. Masada elini zayıflatıyor. Akdeniz merkezli bu satranç sadece bölgenin değil Yeni Dünya Düzeni'nin de Avrupa ve ABD'nin geleceğini de belirleyecek.
Bazı akıllı adamlar 2000 yılından itibaren Akdeniz'in önemine dikkat çekti.
ABD ve İngiltere, derinden Akdeniz'e indi. Arap Baharı sonrası karışan Suriye'yi gizlice ilhak eden Rusya da Akdeniz'in gücünün farkında olanlardandı.
Kimse boşuna gelmiyordu.
Ortada muazzam bir pasta vardı, geride kalmak istemeyenler ön alıyordu!
Akdeniz için önemli olan ülkelerden biri de Mısır. Sisi ile birlikte Mısır, Rothschild ailesinin oldu. Yeni açılan kanal, Rothschild ailesinin Akdeniz planının içinde yer alan adımlardan biriydi.
Kanalın açılışında yer alan liderler de Akdeniz planında Rothschild ailesinin yanında... Bölgede gücün el değiştirmesi ya darbelerle olmuştur ya da savaşlarla.
O nedenle Ortadoğu, Afrika'da yeni darbeler ve iç savaşlar yaşanacak.
Para ile silah kimde olursa, bölgenin sahibi o olacak. Şu anda her ikisinin toplandığı bir merkez yok. Bu süreçte ülkelerin vereceği kararlar, kendi geleceklerinin dışında bölgenin de geleceğini belirleyecek.
Para ve silahın buluşabileceği en kuvvetli adres AMERİKA... Ama orada kavga bütün hızıyla sürüyor. Pentagon'daki mücadele ABD DEVLETİ ile aile arasında... Bu itiş kakış sonuçlanmadan buralar çözülmez... Şunu bilelim ki masadan bizi atmak isteyen olursa ya DEAŞ terörüyle ya YPG ile gelecektir... Hiçbir oyuncu buraya sırtını dönmeye yanaşmıyor. Yanaşmayacak da! Anlaşma olmazsa savaş kaçınılmaz...
AİLE de hem PENTAGON'u ele geçirmek hem Pentagon'u RUSYA'ya karşı kullanıp muhtemel büyük ortakların birinden kurtulmak istiyor...
Oyun içinde oyun... Daha yeni başladı... Sürecek.
Hızlanarak. Bize düşen sakin kalıp dengeleri gözlemek. Bizsiz olmaz!
Ama önemli olan büyük payı alabilmek...

NOT: SİSİ kanal açarken kimler yanındaydı! Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Ürdün Kralı Abdullah, Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Dubai Emiri Maktum başta olmak üzere 20 ülke lideri...

Takvim
14 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER