GÜNCEL

Erem Şentürk : Gezi terörü bir daha yaşanır mı?

Tarih
19 Nisan 2017
İzlenme
3835 Kişi
 Gençlerin sudan sebeplerle sokağa inmesi, sonra olayların çığırından çıkması için belli şartların sağlanması gerekiyor. Bu şartlar sağlanırsa neden olmasın; pek tabii bir daha yaşayabiliriz Gezi terörünü...

Birinci şart: Kendilerini gizleyebilecekleri, kanundan korkmadan yalan yanlış bilgileri yazabilecekleri bir ağa ihtiyaçları var. “Panzer adamı ezdi, helikopterden ateş ediyorlar, polisler kalabalığın üzerine ateş ediyor. Meydanda insanları üst üste koyup yakmaya başladılar” gibi operasyonların yürütülmesi için, herkese ulaşabildikleri hızlı bir paylaşım platformu bulmaları lazım.

Eskiden Twitter bu işi görüyordu; ama şimdi işbirliği yapıyor IP veriyor. Bu sebeple yeni Gezi terörü planlayıcılarının işi zor. Zor ama imkânsız değil.

İkinci şart: Bir şekilde Soros aklının yalanlarına kapılıp kendini sokağa atmış gençlere saldıracak, durup dururken olayları büyütecek kripto polisler lazım. Emir komutanın dışına çıkıp kendi kafasına göre münferit müdahalelerle abartılı şiddet kullandıktan sonra kaçarak arkadaşlarının arasında yok olacak, plana dahil polisler, zabıtalar lazım.

Onlardan pek kalmadı sayılır, kaldıysa da teşebbüs ederlerse çok göze batarlar.

Üçüncü şart: Aradaki teröristleri perdeleyecek kalabalıkları toplamak için ünlü isimler lazım. Bu kolay, bundan çok var. Bundan çok var; ama peşlerine takılıp kendini kullandıracak genç giderek azalıyor. Önceki gece olaylar sırasında, “Haydi Taksim’e gidelim, trafiği kapatalım” diyerek işbaşı yapan ajan provokatörler ortada kaldılar mesela. Gençler yutmadı bu sefer.

Dördüncü şart: “Mesaj alındı, bu gençler haklı” diyerek geri adım sinyalleri veren siyasetçiler lazım. Çünkü bu tip siyasetçiler sokak terörünün alan tanımını yapmış oluyorlar. Bu sayede şiddet eylemlerinin işe yaradığı ve devletin geri adım attığı mesajı verilerek sokaklardaki insanların üzerine “motivasyon” dopingi serpilmiş oluyor. Şu anda bunu yapabilecek bir siyasetçi olmadığı için bu konuya da bir çare bulmaları lazım.

Beşinci şart: “Tavuk sersemken kesilir…” Herkesin ilk Gezi’de olduğu gibi şaşırması lazım. Ama bu artık mümkün görünmüyor. Çiçek çocuk, apolitik gençler, barışçıl protesto gibi numaraları artık kimse yutmaz.

Altıncı şart: Bir ağaç bulmak lazım! Gâvurun gazetelerine bakınca sanırım bu ağaç, “Halk oylamasında hile var” olacak. Mesele referandum değil sen hâlâ anlamadın mı?

Diriliş Postası
19 Nisan 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Aydin

    19 Nisan 2017
    2 0
    Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah bir daha gezi gibi olaylar yaşamayız.elinize sağlık makalelerinizi okuyoruz Allah'ın dediği olur .
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER