GÜNCEL

Erem Şentürk : Bir hesabın yanlış olup olmadığını anlama yöntemi!

Tarih
25 Temmuz 2017
İzlenme
1333 Kişi
 Hani netice Allah'tandı (cc), hani biz sadece gayret edecektik; o halde niye "Acaba kazanır mıyız" diye telaş yapıp, neticeler üzerine ahkâm kesiyoruz? Ağzımızda olanı kalbe indiremiyoruz çünkü. Çene dilimizden çıkan lafları, hal dilimizde hayata geçiremiyoruz. Çene dilimizle "Gayret bizden netice Allah'tan (cc)" diyoruz ama kalbimizde işler öyle dönmüyor maalesef.

Şeytanın eskiden kalma iki tuzağında debeleniyoruz aslında. “Kazanır mıyız” diye telaş yapıyoruz ve hayatın hesapların değil de, duyguların üzerinde devam ettiğinin farkında değiliz. Hani hepimiz düşünerek, güya hesaplayarak karar verdiğimizi söyleriz ya... Ah! Ne aciz bir yalan bu. İnsan düşünerek hareket edemez ki. Sevgiyle, nefretle, öfkeyle, korkuyla, açlıkla, üreme güdüsüyle, hayatta kalma iradesiyle ve nefsiyle hareket eder.

Öyleyse, bizim neticeler üzerine gevezelik yapıp analizler kasan, şikâyetler eden nesil yerine, harekete geçip neticeyi Allah'a (cc) emanet eden bir nesle ihtiyacımız var.Öyleyse bizim, Allah'ı (cc) seven, Allah (cc) Resul'ünü seven, sahabeyi seven, âlimleri seven, mürşitleri seven, ümmeti Muhammed'i (sas) seven, vatanını seven, ailesini seven, kendini seven bir nesle ihtiyacımız var. Sevgi lazım, sevecek kahramanlar lazım. Asil öfkeleri diri tutmak lazım bir de. Duygu yani. Duygumuz yok sanki meydanlarda. Duygular olsaydı onların üzerine doktrinler, analizler, stratejiler, fikirler ve hesaplar denilen şeyler bir gecelik laf kalabalığı aslında. Niyet Allah (cc) rızasıysa, hareket bir duyguyla başladıysa ve usul İslam’dan geliyorsa her hesap doğrudur. Gerisi dediğim gibi laf kalabalığı.

Diriliş Postası
25 Temmuz 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER