SİYASET

Emin Pazarcı : Yeni bir meydan okuma

Tarih
27 Haziran 2019
İzlenme
1281 Kişi

31 Mart’ta olmadı, seçim kirlendi. İstanbul’daki yarış 23 Haziran’a ertelendi. Sonuçta Cumhur İttifakı yarışı kaybetti; seçimi Millet İttifakı’nın adayı İmamoğlu kazandı.

Sandıktan çıkan sonucun ardından herkes Erdoğan’ın yapacağı ayrıntılı değerlendirmeye kilitlendi. O değerlendirme de dün Ak Parti Grup Toplantısı’nda geldi…

Cumhurbaşkanı, kazanan adayı tebrik etti. “Bizim siyaset anlayışımızda milleti suçlamak asla yoktur”sözleriyle de önemli bir noktanın altını çizdi.

Seçimin muhasebesinden söz etti. “Kulağımızın üstüne yatma lüksüne sahip değiliz” diyerek, milletin verdiği mesajı görmezlikten gelemeyeceklerini söyledi.

Hepsi bu kadar! Sonra, ülkenin çözüm bekleyen meselelerine döndü. O yüzden de İstanbul seçimine büyük anlamlar yükleyip, ciddi beklentiler içine girenler, Erdoğan’dan umdukları sinyalleri alamadılar.

Cumhurbaşkanı, İstanbul’dan çıkan sonucu değil, ama bu sonuç üzerinden ortaya konulmaya çalışılan senaryoları küçümsedi. Grup konuşmasında Türkiye ve dünyaya “Gerekenleri yapıp, yola daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz” mesajını gönderdi.

***

Türkiye, oldukça önemli bir dönemeçte! Önümüzde geleceğimizi şekillendirecek son derece ciddi konular var. Bunlara değindi Erdoğan. Her birine tek tek temas etti…

İlgili resim

S 400’lerin, doğrudan egemenlik haklarımızı ilgilendiren bir konu olduğunun altını çizdi. “Geri adım atmayacağız” dedi.

Doğu Akdeniz’deki menfaatlerimize dikkati çekti. “Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını yok sayan girişimlere izin verilmeyeceğini” dünyaya ilan etti.

Terör örgütleri ile mücadele kararlığını bir defa daha ortaya koydu.

Gezi Olaylarından15 Temmuz Darbe Girişiminden ve ekonomik saldırılardan bahsetti. Asıl hedefin, Türkiye’yi küresel oyunun dışına itmek olduğunu bir defa daha ortaya koydu.

Erdoğan, geçmişi ve bugünü hatırlattıktan sonra, Türkiye’nin sürekli ve daha büyük sınamalarla karşı karşıya geldiğine dikkati çekti. Sonuç olarak da “Biz de pısırık davranmak ve boyun eğmek yerine hep meydan okumayı tercih ettik” ifadesini kullandı.

Böylece yeni bir meydan okuma daha gerçekleştirdi.

***

Erdoğan konuşmasında Türkiye’nin kalkınma hamlesine de yer verdi. Bunların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Dün, 23 Haziran sonuçlarıyla morali bozulan değil, daha da bilenen bir Erdoğan vardı karşımızda. 1) Ortaya çıkan sonuca bahane ve mazeret üretmek yerine “gereğinin yapılacağını”söyledi. 2) Türkiye’nin karşı karşıya olduğu dev sıkıntıların üstesinden gelineceğini ortaya koydu. 3) Beka mücadelesinin devam edeceğinin altını çizdi. 4) Ak Parti’nin milleti kucaklayıp sorunlarını çözme kararlığını vurguladı.

Özellikle Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldığı anlaşılan şu ifadesi de kayda değerdi:

“Lafla kucaklaşma olmaz, icraatla olur.”

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER