SİYASET

Emin Pazarcı : İşte sandık sonuçları

Tarih
08 Mart 2019
İzlenme
2813 Kişi

Biliyorum, riskli bir seçim yazısı olacak. Ancak, bazılarının şimdiden 3-5 puan farklarla seçim zaferini ilan ettiği şu günlerde, yazacaklarım duyum ve yorumlara dayandığı için “o riske girilir” diye düşündüm!

CHP sözcüleri sürekli açıklamalar yapıyorlar. Ankara, Adana, Mersin, Antalya ve Bursa gibi illerin “çantada keklik olduğunu” söylüyorlar. Daha ileri giderler de var, ama onları yazıp listeyi uzatmayalım.

Doğaldır bu. Örgütü diri tutmak ve seçmene moral aşılamak gerekir. Aksi takdirde nal toplamak kaçınılmaz. CHP de bunu yapmaya çalışıyor. O yüzden çıtayı yükseklere çıkarıyor. Üstelik, bu tür algı operasyonlarının bir başka faydası daha var. İstenilen sonuç elde edilemezse, seçimin ardından “Oylarımız çalındı” yaygarasının koparılmasına da zemin hazırlıyor.

Peki, gerçekte neler oluyor? CHP’nin kapalı kapıları ardında neler konuşuluyor?

Kırklareli’nden başlayayım. CHP’lilere bakılırsa Kırklareli kaybediliyor. CHP, mevcut Belediye Başkanı Kesimoğlu’nu aday göstermedi. O da seçime bağımsız giriyor. Böyle bir tabloda Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Derya Bulut’un ipi göğüsleyeceği, Mehmet Kesimoğlu’nun 2, CHPadayının ise ancak 3. olabileceği değerlendirmesi yapılıyor. Eskişehir’e “şimdiden kaybedildi”gözüyle bakılıyor. Zaten Belediye Meclisi’nde çoğunluk Ak Parti’deydi. Bu seçimde Yılmaz Büyükerşen’in de koltuğu kaybedeceğine kesin gözüyle bakılıyor. CHP’liler bile Ak Parti Eskişehir Büyükşehir Adayı Burhan Sakallı için “banko” diyor. CHP, Muğla’da ciddi hatalar yaptı. O yüzden Muğla’yı da kaybedecek. CHP’nin mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Osman Gürün, bütün ilçe belediye başkanları ile sürtüştü. Marmaris’te Ali Acar’ı aday yaptırmadı; Acar, DSP’den aday oldu. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un önünü kesmek istedi; o da Muğla’da DP Büyükşehir Adayı olarak karşısına çıktı. Aday gösterilmeyen CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatçi aynı şekilde, Muğla’dan bağımsız aday oldu. Aday yapılmayan Ortaca Belediye Başkanı da DP’ye geçip, Osman Gürün’e savaş açtı. CHP’nin bu şartlarda Muğla’da kazanması mümkün değil. Muğla Büyükşehir Belediyesi, böylece Cumhur İttifakı’nın Adayı Ak Partili Mehmet Nil Hıdır’a hediye edildi.

Devam edelim…

CHP, Denizli’de aday göstermedi, başkanlığı İyi Parti’ye bıraktı. Ancak, CHP oylarının İyi Parti’ye gitmediği söyleniyor. Burdur riskli, Zonguldak’ta CHP adayı dağınıklığı toparlayamıyor. Giresunve Sinop’ta da CHP açısından sıkıntılar yaşanıyor. Hatay’da ise, ancak HDP blok oy verirse, CHPdurumu kurtarıyor.

Çok önemli bir bilgi daha: İzmir’de Ak Parti’nin iki belediye başkanlığı vardı. CHP’liler, bu seçimde o sayının 6’ya çıkma ihtimalini konuşuyorlar. İstanbul’da MaltepeAnkara’da da Yenimahalle’den gelecek sonuçlardan ciddi şekilde korkuluyor.

***

Bunlar CHP’nin kulis bilgileri!

Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP kurmayları iddialı konuşuyorlar. Ak Parti’nin elindeki önemli belediyeleri alacaklarını iddia ediyorlar. Ama tablo ortada: Dimyat’a pirince giderken, eldeki bulgurdan olma ihtimali oldukça yüksek!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    08 Mart 2019
    1 0
    antalya halk pazarı domates, sogan,patates. 4.5-5-6 tl. hıyar 8-10 tl.kıvırcık marul 4-5 tl,portakal 3 tl. (burası antalya).bu fiatlarla AKP seçim kazanamaz.SAYIN MENDERES TÜRELE ALLAH KOLAYLIK VERSİN. EŞİ TRAFIK KAZASI GEÇİRDİ, GEÇMİŞ OLSUN.NİYE TANZİM SATIŞ YAPMIYORLAR.ÖZELLİKLE FİATLAR her üründe GEÇEN HAFTAYA GÖRE ARTMIŞ,BELKİ KASTEN. ULAN MUZ 7 TL BE.bu fiatlar CHPye yarar.. ey AKP.KAYBEDERSE MENDERES BEYE YAZIK OLUR.hata yapılmasın
  • hursit dilaver

    08 Mart 2019
    1 0
    yazar ne demek istyor. AKP dikkat etsin rehavete kapılmasın. sonunda apışıp kalmasınlar. bunlar hep CHP kulisleri. CHP her yerde kaybediyorsa ben evde tv seyredeyim nasıl olsa kazandık diyen çoook hödük, uyuz,pısırık seçmenimiz var.sakın haa. buralarda CHP kuvveti ve her sandık başında akşamları oyları değştirme becerisi var. DEVAMİ 3 . YORUMUMDA
  • hursit dilaver

    08 Mart 2019
    3 0
    hiç de onlar konuşulmuyor. CHP lozan vesayet sisteminin muhafızı olduğuna göre ,ingiltere devlet-i fehimanesi ve ABD ile almanya ne der ona bakar. kalkışma yapın, hile yapıldı deyin derlerse zaten HDP ve İP ile SP takım hazır.1 NİSAN DEĞİL. 31 MART AKŞAMI SAAT 21DEN İTİBAREN HEPİNİZ HAZIR OLUN.ÜLKE O ZAMAN BEKA SORUNU YAŞAYABİLİR. MAPUSANELER BASKIN YAPILIR, APO KURTARILIR.af bujyrun MADORO YERİNE GUAYDO KEMAL OLABİLİR.şaka değil
  • TEK

    08 Mart 2019
    1 0
    İNŞALLAH...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER