SİYASET

Emin Pazarcı : 'Hırsız vaaaarrr…'

Tarih
08 Şubat 2019
İzlenme
3127 Kişi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun kahvaltılı basın toplantısındaydık. Açıklamaları sona erip, soru-cevap bölümü başlayınca Deutsche Welle adına bir soru geldi. “Soru” dediysem lafın gelişi. Türkiye’deki seçim sisteminin “güvenli olmadığını”anlatmak için çırpınan, Karamollaoğlu’nu kışkırtmak için yapılan çıkıştı aslında:

Muhabir, “31 Mart seçimlerinin güvenli ortamda gerçekleşmeyeceği” iddialarından bahsetti. “Sahte seçmenler” ifadesini kullandı. “Seçim güvenliğine” dair değerlendirmeler yaptı. Nihayet fitili ateşledi:

-Tedbir aldınız mı? Muhalefet bu konuda birleşecek mi?

Yılların gazetecisiyim. Üniversitede dersler verdim. Soru nasıl sorulur bilirim. Muhabir soru falan sormadı aslında. Adeta, şimdiden sonuçları görüp, seçimin ardından “Hırsız vaaarrr” diye bağırmaya hazırlanıldığını ilan etti!

İlginçtir, Deutsche Welle’nin sorusuyla yetinmeyen, konunun üzerine balıklama atlayan, şimdiden algı oluşturmaya çalışan başkaları da çıktı.

Temel Karamollaoğlu, sonuçta bir muhalefet partisinin lideri. O da ayağına gelen topu değerlendirmeye çalıştı. Sorulara uzun uzun cevaplar verdi. Eleştirilerde bulundu. Ancak, hakkını teslim etmek lazım, Temel Bey bile konuya soruyu soranlardan daha vicdanlı yaklaştı. Tahriklere gelmedi.

***

Orada dehşet verici ifadeler kullanıldı. Ama SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu tarafından değil, “gazeteci” sıfatıyla masada oturanların tarafından!..

Biri eline mikrofonu aldı. Kendince uzun uzun değerlendirmeler yapıp, “Türkiye’nin en tehlikeli seçime girdiği” sonucuna vardı!

İnanmayacaksınız, ama sadede gelip sorusunu sorarken aynen şu ifadeyi kullandı:

-Türkiye’de demokrasi bitmiştir. Eyleme geçecek misiniz?

Ne demek bu?

Açık ve net bir tahrik!

Fakat, Temel Bey tecrübeli siyasetçi, o tahrike de gelmedi.

***

Nihayet, HDP güzellemesi başladı. Bir ABD medyasının Kürtçe yayın bölümünde çalışan isim, “İktidar sizi korkuttu, HDP ile bir araya gelmekten çekinir oldunuz” anlamına gelecek yorumunu soru olarak ortaya koydu. Peşine iki kişi daha katıldı, HDP’yi aklama ve SP ile yaklaştırma çabaları sergiledi.

Her cümlenin ardında tahrik kokan ifadeler vardı.

Karamollaoğlu yine gönderilen topun üzerine atlamadı. “Türkiye’de bir Kürt sorunu yoktu, sonradan çıkarıldı” deyip, beklenen cevabı vermedi.

Bizde zaman zaman olur bunlar. Çok rastladım, “gazeteciyim” diye ortaya çıkanlar, siyasetçileri tahrik eder, bazı konuları kaşıyıp yaraya çevirmeye, hatta kanatmaya çalışırlar. Halkı bilgilendirme görevlerinden uzaklaşıp, kişileri ve toplumu yönlendirme çabası içine girerler…

Algılar oluşturmak isterler!

Ancak, itiraf edeyim ki hiç bu kadar zirveye çıktığına şahit olmamıştım! Hele hele, “Türkiye’de demokrasi yok, niye eyleme geçmiyorsunuz?” türünden çok ağır bir tahrikle kesinlikle karşılaşmamıştım.

O yüzden tebrik etmek istiyorum Temel Bey’i. Muhalefette olmanın gereğini yaptı, iktidara ağır eleştiriler gönderdi. Fakat, o ağır tahriklere gelmedi. Üzerlerine balıklama atlamadı. Sonuç olarak, büyük bir şaşkınlıkla ayrıldığımı söyleyebilirim oradan!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Ramaz

    11 Şubat 2019
    0 0
    Bu ne cesarettir efendim. Sizi tanımaya çalışacağım. Umarım başınıza bişey gelmez bunları yazdığınız için.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER