SİYASET

Emin Pazarcı : Gülen öterse...

Tarih
29 Eylül 2016
İzlenme
3227 Kişi

Eskilerin değimi ile “tefrika” gibi. Gazetelerde, televizyonlarda her gün “bulduk, yerini belirledik” türünden haberler yer alıyor. FETÖ’nün üst düzey yöneticileri Batı’da ellerini kollarını sallayarak geziyor.

Çoğu da Amerika’da.

Çünkü ABD merkez. Televizyondan açıkça milletin gözünün içine baka baka “Anavatan” dedikleri bir yer. Örgüt Amerika’dan yönetiliyor. Orada oldukça rahat hareket ediyorlar. Halen de medya organları vasıtasıyla Türkiye’ye veryansın ediyorlar.

Kim ne derse desin, açıkça görülüyor. FETÖ, Amerika’da himaye altında. Korunuyor, alabildiğine kollanıyor. Bunu görmemek için kör olmak lazım.

Anadolu’da bir laf vardır, “ite kızılmaz, sahibine kızılır” diye. Ama biz medya olarak tersini yapıyoruz. ABD’yi bir tarafa koyup, Fetullah Gülen ve ekibini yerden yere vuruyoruz. Sahibine “sahip ol şuna” demek yerine, itini taşlıyoruz.

***

Gelin, büyük fotoğrafa hep birlikte dikkatlice bakalım…

15 Temmuz darbe girişimin hemen ardından, Türkiye’ye ilk destek nereden geldi? Rusya’dan, Putin’den geldi. Hem de uçak krizinin ortaya çıkardığı gergin ilişkilere rağmen!

Çünkü onlar FETÖ’yü ABD’nin kontrolündeki bir örgüt olarak görüyorlar. Sürekli olarak, CIA güdümünde, dünyanın çeşitli ülkelerinde ABD menfaatlerinin bayraktarlığını yaptığını söylüyorlar.

İşte o yüzden 15 Temmuz’u “Fetullahçı bir kalkışma” değil, “ABD’nin Türkiye’de giriştiği bir darbe girişimi olarak” değerlendirdiler. Anında Türkiye’ye destek verdiler.

Bir Türkolog olan Rus siyasetçi Jirinovski, bunu açıkça söyledi zaten. Yabana atmamak lazım, Jirinovski deli doludur, zaman zaman ettiği Türkçe küfürlerle tanınır ama geçmişte Komünist Partisi’nin yetiştirdiği önemli ve son derece zeki bir isimdir.

***

Tabii, elde başka veriler de var…

Yıllardır Pensilvanya’da korunan, kollanan ve yerleştiği malikâneden Türkiye dahil dünyanın çeşitli ülkelerinde operasyonlar gerçekleştiren Fetullah Gülen’i saymıyorum. O’nu iade etmemek için ABD’nin bin dereden bin su getirmesinden de bahsetmeyeceğim. Görünüyor ve biliniyor zaten.

NATO’da görevli darbeci Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu nerede? Amerika’da ama kayboldu gitti. Türkiye’nin iade talebine rağmen, O’nu da vermediler.

FETÖ’nün Ege Bölgesi ile Ankara ve İstanbul imamları da Amerika’dalar.

Bugün örgütün medya operasyonları oradan yönetiliyor. Emre Uslu, Önder Aytaç, Aydoğan Vatandaş ve Adem Yavuz Aslan gibi isimlerin tamamı Amerika’da. Rahatlar, keyifleri yerinde, Türkiye aleyhtarı faaliyetlerine devam ediyorlar.

Son dönemde binlerce FETÖ mensubu Türkiye’den kaçtı. Bunların büyük bölümü de “anavatan” dedikleri ABD’de.

Var mı iade edilen tek bir kişi?

***

Biliyorsunuz, FETÖ darbecilerinin CIA ile ilişkilerine ilişkin pek çok haber aldı medyada. Bunların, Büyükada’da üst kurduklarını ve darbe başarılı olsaydı, yayınlar gerçekleştireceklerini de biliyoruz. Üstüne, ABD merkezli “yanlış yaptık” türünden açıklamaları da ekleyebiliriz.

Bildiğimiz bir başka gerçek de ABD Başkan Yardımcısı Biden’in 15 Temmuz’dan tam 1,5 ay sonra Türkiye’ye geldiği. İş üzerinde yakalanmış bir suçlu edasıyla kameraların karşısına geçtiği.

Verileri artırabilir, üzerine onlarcasını koyabiliriz. Hepsi, 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Fetullah Gülen denilen adamın tek başına düzenlediği bir operasyon olmadığını gösteriyor. Gizlenmeye çalışsa da olmuyor. Arkasındaki ABD desteği, en dikkatsiz gözün bile seçeceği kadar sırıtıyor.

***

Vermiyor iste Amerika Fetullah Gülen’i. Karşımıza geçip, dalga geçercesine halen belge istiyor, iadeye “bağımsız mahkemelerin karar vereceğini” söyleyebiliyor.

Çünkü Amerika mecbur ve mahkum, bunu yapmak zorunda…

1) Kullanım tarihi geçse de yıllarca besleyip büyüttüğü, tepe tepe kullandığı bir adamı Türkiye’ye iade etmek ağırına gidiyor. “Büyük Ülke” imajına gölge düşüreceğini düşünüyor.

2) Ayrıca, bu adamı Türkiye’de olmasa da halen başka ülkelerde iyi kötü kullanmaya devam ediyor.

3) En önemlisi de rezillik ortaya dökülür diye korkuyor.

Öyle ya Fetullah Gülen, Türkiye’ye iade edildikten sonra ya öterse? Bülbül gibi şakımaya başlarsa?

Demek ki neymiş? Mesele Fetullah Gülen ya da sadece FETÖ meselesi değilmiş! Tekrar hatırlatmakta yarar var: İte kızılmaz, sahibine kızılır. İti taşlarken, sahibini de ihmal etmemek lazım. Sonra daha büyük belalar alırız başımıza!

Akşam
29 Eylül 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER