SİYASET

Emin Pazarcı : Allah’tan kork Kemal Bey

Tarih
10 Kasım 2016
İzlenme
1659 Kişi
Hani “Kırk yıllık Kani, olur mu yani” derler ya… Aynen öyle oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çok fazla dayanamadı. Yenikapı Ruhu’nu ayaklar altına aldı; aslına dönüş yaptı.

Hem de ne dönüş!..

CHP’yi, bir anda PKK uzantısı HDP’liler ve Türkiye’ye veryansın eden dış çevrelerle aynı noktada buluşturdu. Onlarla birlikte bu topraklara doğru atışa başladı. Bize de “Allah’tan kork Kemal Bey” dedirtti.

***

CHP Parti Meclisi’nin 6,5 saat süren toplantısının ardından yayımlanan bildiri dehşet verici. İçinde yer alan ifadeler, tam bir Kılıçdaroğlu kafası. Türkiye’nin Ana Muhalefet Partisi’ne yakışır gibi değil.

Bakın ne deniliyor:

“Milletvekillerinin tutuklanması Anayasa’ya aykırıdır.”

Oysa öyle değil. Milletvekilleri de tutuklanır. Suçüstü hallerinde milletvekilinin de gözünün yaşına bakılmaz. Geçmişte bunun örneklerini gördük biz:

30 Mart 1989’da, TBMM Kulisi’nde Zeki Çeliker ile İdris Arıkan arasındaki kavgayı ayırmak isteyen Abdülrezzak Ceylan, tabanca kurşunuyla hayatını kaybetti. Ardından, İdris Arıkan tutuklanıp Ankara Ulucanlar Cezaevi’ne götürüldü. Yargılandı ve cezalandırıldı.

30 Ocak 2001’de de yine TBMM’deki İç Tüzük görüşmeleri sırasında yumruklaşmalar yaşandı. Fevzi Şıhanlıoğlu, aldığı yumruk darbeleri sonucu kalp krizi geçirip, hayatını kaybetti. O’nu yumruklayan Cahit Tekelioğlu da Dikmen’deki evinden çıkarken, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alındı. Tutuklanıp, cezaevine gönderildi.

Her iki olayda da kimse bunun bir “anayasa ihlali” olduğunu söylemedi. Tam tersine, yapılan işlem herkes tarafından desteklendi.

Bugün konu terör ve terör destekçisi milletvekilleri olunca, CHP onlara sahip çıkma ihtiyacı duydu! Dün şehirlerde hendek kazanlara “arkadaşlar” diyen Kılıçdaroğlu’nun tavrı beni hiç şaşırtmadı; ama bu bildiri CHP’ye yakışmadı.

***

HDP’li milletvekilleri niye tutuklandılar?..

Bu ülkedeki ilkokul çocukları da biliyorlar ki, teröre destek verdikleri ve PKK’lı teröristlerle el ele, kol kola girdikleri için cezaevine gönderildiler. Üstelik bu destek göstere göstere, hepimizin önünde gerçekleşti.

CHP’nin PM bildirisinde ise aynen şu ifadeler yer aldı:

“AKP, bugün Meclis’teki milletvekillerini tutuklatarak teröre hizmet etmektedir. Bu hukuk dışı uygulamaya son verilmelidir.”

Sanırsınız bu ifadeler Türk ve Türkiye düşmanı Avrupa’daki bir siyasi partiye ait. Ama öyle değil işte. Bunları, “Biz Atatürk’ün partisiyiz” diyen Türkiye’deki Ana Muhalefet Partisi söylüyor.

Acı olan da bu zaten!

***

Bildiride bir başka çarpıcı ifade daha var:

“AKP, devlet yönetiminin her kademesine yerleştirdiği FETÖ elemanlarıyla, Türkiye’yi bilinçli ve planlı bir şekilde darbe ortamına sürüklemiştir.”

Altında da Alper Keten ve Ahmet Caner Yenidünya gibi isimlerin imzaları yer alıyor. Kim bunlar biliyor musunuz? 672 Sayılı KHK ile “FETÖ’cü oldukları” gerekçesiyle üniversitedeki görevlerinden uzaklaştırılan isimler! Buna ve parti içindeki tepkilere rağmen, Kılıçdaroğlu tarafından korunuyorlar ve halen CHP PM’ndeki görevlerine devam ediyorlar. Ve bu isimler, AK Parti’yi FETÖ ile ilişki içinde olmakla suçluyorlar.

Şaka gibi değil mi?..

Komik, hem de trajikomik bir durum!

Bildirideki gariplikler o kadar çok ki… Kılıçdaroğlu’nun CHP’si, o bildiride “FETÖ, PKK ve İŞİD terör örgütlerine yardım ve yataklık eden AKP yöneticilerinden” söz ediyor ve onları “ülkenin bekasına yönelik tehdit” olarak değerlendiriyor.

Buna karşılık, PKK’ya destek veren HDP’lileri CHP savunuyor, AK Parti yöneticileri ise bunun normal bir hukuki süreç olduğunu söylüyor. AK Parti, İŞİD’e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu’nu yönetiyor, CHP burun kıvırıyor. AK Parti “FETÖ ile etkin mücadele” derken, CHP en yüksek karar organı olan PM’de FETÖ’cü barındırıyor.

Evet, bu örgütler CHP’nin PM bildirisinde belirtildiği gibi, ülkenin bekasını tehdit ediyor. Ancak, onlara AK Parti değil, CHP destek veriyor. PM bildirisindeki ifadeler açık ve net olarak ortada. Hükümet bu örgütlerle mücadele için ne yapıyorsa, CHP bildiride ona karşı çıkıyor.

Bence, asıl ülkenin bekasına yönelik tehdit, Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinden geliyor! Durum bu olunca, insan “Bizden utanmıyorsan, bari Allah’tan kork Kemal Bey” demekten kendini alamıyor.

Akşam
9 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • erdem bilir

    10 Kasım 2016
    0 0
    Emin bey boşa uğraşmayın.Korkacağını zannetmiyorum. Kışı seçmeninden bile korkrmaz. Zaten her seçimde aynı oranda rey alıyor Ama potansiyel seçmeninden çekinir, rey vermezler diye..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER