GÜNCEL

Candaş Tolga Işık : Terörist nedir? Terörist kimdir?

Tarih
16 Mart 2019
İzlenme
1408 Kişi

Charlie Hebdo dergisinin Paris’teki merkezi basılıp 12 masum insan öldürüldüğünde dünyanın dört bir yanından gelen liderlerin öncülüğünde Paris’te 1 milyon kişi kınama için yürüyüşü yaptı.

Teröristlerin sözüm ona İslam adına yaptıklarını iddia ettikleri bu katliamın tam anlamıyla bir terör saldırısı olduğu noktasında tüm dünya hem fikirdi.

Yine Paris'te 2015’te Bataclan Konser Salonu’nda yüzlerce insan eğlenirken içeri dalıp 129 kişiyi öldürenlerin bu alçak eylemi de bir terör saldırısıydı. Ve tüm dünya katliama “terör” deme noktasında bir an bile tereddüt etmeyecekti.

El Kaide, DEAŞ veya bir başka terör örgütü... Bu alçak katiller sözüm ona İslam adına korkunç katliamlar yaptıklarında tüm dünyanın gösterdiği hassasiyet insanlık adına gurur vericiydi, olması gerektiği gibiydi.

Peki, 2011’de Norveç’te Anders Behring Breivik’in kendi ifadesiyle “Müslümanların Avrupa’yı ele geçirmesini önlemek için” 1 günde 77 kişiyi gözünü kırpmadan katledişi terör saldırısı değil miydi?

Buna terör yerine “Akıl sağlığı bozuk birinin yaptığı katliam” diyen Avrupalılar var mıydı yok muydu? Bu notu buraya düşelim bilinsin: Tarihin en büyük ırkçı faşist terörist saldırılarından birini yapan Breivik sadece 21 yıl hapis cezası aldı.

İslam ve Müslüman düşmanlarının yaptıkları alçak saldırıların sonuncusu dün Yeni Zelanda’da oldu. Cuma namazı vakti 2 camiye eş zamanlı düzenlenen saldırıda 49 kişiyi hayatını kaybetti. Batı dünyasında kınayan, katliam diyenlerin bazıları yine bu alçakça saldırıya “terör” demedi, diyemedi.

Oysa terör terördür. DEAŞ’ın, El Kaide’nin yaptığı katliamların adı ne kadar terörse Avrupa’da Amerika’da İslam ve yabancı düşmanlarının yaptıkları da en az o kadar terördür.

Ve şunu da bilin: Sadece eline silah alıp masum insanları katleden alçaklara terörist denmez. Teröre karşı bir tavır koymadan önce ölenin ve öldürülenin dini inancına bakan da teröristtir.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • HAK DAVA

    18 Mart 2019
    1 0
    EŞEK HOŞAFTAN NE ANLAR SUYUNU İÇER DENESİNİ KOYAR TERÖRE KARŞI BİR TAVIR KOYMADAN İSLAMI VE MÜSLÜMANLARI SUÇLAYAN KEMAL KILIÇDAROĞLUDA TERÖRİST PEKİ NEDEN TUTUKLANIP YARGILANMIYOR.. ÖLEN MÜSLÜMAN ÖLDÜREN HIRISTIYAN AMA NE HİKMETSE SUÇLUDA İSLAM ALEMİ VE MÜSLÜMANLAR..BEN BÖYLE ZİHNİYETİN KAFA TASINI TUVALETE KROZET TAŞI DİYE KOYARIM ARKADAŞ....
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER