EKONOMİ

Candaş Tolga Işık : Zeytinyağı ve fındık

Tarih
30 Mayıs 2019
İzlenme
1437 Kişi

Dünyanın zeytinyağı üretiminde en hızlı yükseliş gösteren ülkesiyiz. Üretimde de ilk dörtteyiz. Zeytinyağımızı en çok zeytinyağı üretiminde ilk iki ülkeden biri olan İtalyanlara satıyoruz. Onlar ambalajlıyorlar, markalarını yapıştırıyorlar ve dünyaya bizim zeytinyağımızı Türkiye’den aldıklarının 50 katına satıyorlar.

Fındık üretiminde dünyada 1 numarayız. Fındığımızı İtalyanlara satıyoruz. İtalyanlar bizim fındığımızdan yaptıkları çikolatalı fındık ezmesine markalarını yapıştırıyorlar. Türkiye’den aldıklarının 100 katına satıyorlar.

Bizim 1 liraya sattığımız zeytinyağımız, fındığımız üzerine İtalyan markasının logosu yapıştırıldığında nasıl 50 liraya, 100 liraya satılıyor? İşte Türkiye ekonomisini yönetenlerin, oyuncularının cevap bulması gereken en mühim soru budur. İnanın bana Türkiye’yi müreffeh, aydınlık yarınlara kavuşturacak bundan daha dev bir proje yoktur.

İTİRAF EDİYORUM: SURİYE MESELESİ BENİM HATAM!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu kendi danışmanlığı ve dışişleri bakanlığı döneminde hayata geçirilen Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili eleştirilere itiraz etmiş.

Hatta karşı taarruza geçip Suriye’yi kendisine havale edenleri eleştirmiş. Hoca haklı! Komşularla sıfır sorun politikasını sıfır komşuya çeviren, Neo-Osmanlıcılık diye bir kavram “üretip” 7 düveli Türkiye’ye düşman eden, Esad’ın iktidarına 7 yıl önce (2012) birkaç ay ömür biçen Davutoğlu değildi, bendim!!!

Bizim memleketin en enteresan yönü ne biliyor musunuz?

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Barış

    31 Mayıs 2019
    1 0
    Fındığı İtalyan lar bizimkiler gibi satmiyorki. Bütün kakao üretiminide ellerine almış durumda ve kakao-fındık-cikolata bu üçüncü karıştırıp satıyorlar. Bizde ise fındık ürünlerinin içinde fındık yok. Herkes ilk okullardan başlasa çocuklara fındık yedirmeye hem sağlıklı bir nesil yetiştirmiş olur hemde İtalyanlara bir kilo fındık kalmaz.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER