GÜNCEL

Candaş Tolga Işık : Fiyatta anlaştınız mı?

Tarih
17 Ekim 2018
İzlenme
773 Kişi

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Riyad’da Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’la görüştü. Özellikle Pompeo ve Prens arasında geçen görüşmeden yansıyan görüntülere, fotoğraflara dikkat ettiniz mi? Her ikisi de gayet neşeli, yüzler gülüyor, espriler havada uçuşuyor, belli ki muhabbet o biçim!

Peki, bu görüşme niye yapıldı? Suudi Arabistan konsolosluk binasında, Suudi Arabistan devletinin talimatıyla 12 kişilik bir tim tarafından elektrikli testereyle parçalanarak katledildiği iddia edilen kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı hadisesini aydınlatmak için! Olayın üstünü örtmek için kaç milyar dolara anlaştılar acaba?

GÜZEL KAÇTI AMA!

Birleşmiş Milletler açıklama yayınlıyor: “Başkonsolosluk çalışanları ve başkonsolosun dokunulmazlığı kaldırılsın.” Ardından Türkiye’de Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturmada önce konsolosluk binası aranıyor ardından Suudi Arabistan Başkonsolosu’nun rezidansının aranılması için harekete geçiliyor. Tam bu sırada bir haber geliyor: Başkonsolos tüymüş! Suudi Arabistan Başkonsolosu dün saat 17.00 uçağıyla herkesin gözü önünde Türkiye’yi terk etti. Çok kaçan gördük bugüne kadar ama böyle elini kolunu sallayarak kaçana ilk kez denk geliyoruz. Tabii burada soru şu: Kaşıkçı’nın kaybedilmesinin faturası tamamen başkonsolosa çıkarılıp öldürülürse ya da Cemal Kaşıkçı gibi başkonsolos da bir anda kaybolur/kaybedilirse ne olacak?

Ne olacak söyleyeyim: Geçmiş olacak!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER