SİYASET

Bülent Erandaç : Gökçek’ten CHP bombası

Tarih
08 Mayıs 2017
İzlenme
2985 Kişi
 CHP fıkra gibi. CHP bitmemiş kakafoni.

Yıllardır ızdırap içinde yaşayan CHP seçmenlerini ayrı tutarak, meşhur bir fıkra olan BİTMEMİŞ SENFONİ'Yİ CHP'yi elde tutmaya, ele geçirmeye, birbirlerine mevta etmeye kararlı başta Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal, Metin Feyzioğlu, Muharrem İnce, Fikri Sağlar, Özgür Özel'e ithaf ediyorum:
"Bir Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı çok severek gitmeyi düşündüğü klâsik müzik konseri için bilet almıştır.
Aniden çıkan bir iş yüzünden gidemeyecektir.
Şirket verimliliğini yücelten, pek beğendiği bir elemanına bileti verir. Schubert'in "Bitmemiş Senfoni"sini dikkatle izledikten sonra, rapor yazmasını ister. Uzman raporu yazar: 'Bitmemiş Senfoni konserine gittim. Konser öncesi yapılan akort çalışmaları, teknik destekten yoksundu.
Konserin bölümlerinde ve tümünde özellikle yaylı sazların, aynı hareketle, aynı notaları çaldıkları tespit edilmiştir. Benzer durum, nefesli sazlar için de geçerlidir.
İCRACILARIN ORKESTRA ŞEFİ İLE İLETEŞİMLERİNİ GÖRMEDİM.
Dinleyiciler, 1. 64'lük ve 32'lik notaları katiyen fark edememişlerdir. Partisyondaki tekrarlar, monotonluk yarattı, ön sıra dahil, arka sıralara doğru artan biçimde uyuklayan dinleyiciler fazlaydı. Senfoninin bölüm aralarında, bir kısım izleyicinin yoğun biçimde alkışlaması, diğer bölümün ise alkışlayanları hayretle izlemesi, araştırma dışı bırakılmıştır.
ÖNERİLERİM: Orkestranın yerel bilimsel kuruluşlarla iş birliğine getirilmesi.
Akort bölümünde, garip ses çıkışlarının önlenmesi... Parti turdan 64'lük, 32'lik, 16'lık notalar dahil tümünün 8'lik notalarla değiştirilmesi. Tekrar eden bölümlerin partisyondan çıkartılması... Prova ve ön çalışmaların da uygulanıp uygulanmadığının denetimi... Yaylılar, nefesliler ve vurmalılar, çalgılar bölümündekilerin atılması. Ek bir tasarruf daha yapılarak orkestra şefinin işine son verilmesi.
Önemli Not: Önerilerimizi rahmetli Schubert de dinlemiş olsaydı, konser süresi beşte birine iner ve "Bitmemiş Senfoni" mutlaka biterdi.
GÖKÇEK'TEN CHP BOMBALARI:
CHP'nin ciğerini bilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, referandumdan bir hafta önce (8 Nisan) ilk bombasını patlatmıştı: "CHP birbirine girecek! Deniz Baykal, Muharrem ince yeni bir olağanüstü kurultay toplayacaklar." Gökçek'in söylediği aynen oluyor.
Melih Gökçek, Deniz Baykal daha CNN TÜRK'TE konuşmadan bir gün önce bir anket yaptırdı. Vatandaşlara, 'CHP KAÇ PARÇA' diye sorarak, 4 soru yöneltti. "Üç Parça, Dört Parça, Beş Parça, Paramparça..." Ankete katılanların yüzde 76'sı PARAMPARÇA demişlerdi. Ben de CHP PARAMPARÇA yazısını kaleme almıştım.
Bugün CHP'deki tiyatroda ne oynanıyor?
Paramparça Parti, Birbirbirini yiyen belli isimler kendilerine ne çeki düzen veremiyor, Aziz Milletin yüzde 48'ine çeki düzen verecekmiş. Hadi oradan.
Tam bu yazıyı kaleme alıyorum. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sağ kolu, teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Şevkat Çetin, nefis bir CHP analizi yaptı: "CHP ve yapışık ikizi HDP, toplumsal gerginlik ve cepheleşmeden medet umacak kadar çaresiz hale düşmüştür. CHP bir kere olsun milletin sözünü kabule yanaşmamaktadır.
Milletin sözüne sırtını dönerek işi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüren CHP ve yapışık ikizi HDP, toplumsal gerginlik ve cepheleşmeden medet umacak kadar çaresiz hale düşmüştür. Ana muhalefet gibi önemli bir sorumluluğu taşımaktan uzak bu zihniyet, referandum gecesinden bu yana sokağı bir çözüm olarak işaret eden açıklamalar yapmaktadır. CHP yöneticileri, koskoca Atatürk'ün partisini başka partilerin düşkünlerine ve HDP'nin sözcülüğüne muhtaç hale düşürmüştür. Cumhuriyet Halk Partisi'nin adına ve amblemine bağlı vatansever tabanına rağmen, CHP'yi idare edenler cezaevindeki HDP'lilerin yokluğunu aratmayan çıkışlarıyla Atatürk'ün kemiklerini sızlatmaktadır."

SONUÇ: ÖMÜR BİTER, CHP'DE HİZİP-KAVGA-OLAĞANÜSTÜ KURULTAY BİTMEZ. AZİZ MİLLETİMİZİN ÖNERİSİNE KULAK VERİRLERSE ÇOK İYİ OLACAK: "MİLLETİ DİNLEYİN, BİTMEYEN KAKAFONİ MUTLAKA BİTER." NOKTA.

Takvim
8 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER