SİYASET

Bülent Erandaç : Akşener projesinde son vuruşma

Tarih
17 Mayıs 2016
İzlenme
3088 Kişi
7 Haziran öncesinde AK Parti'yi zayıflatmak için her yolu denediler.
"CHP'yi koalisyona sokmayı" hedeflediler.
İşaret fişeğini IMF valisi Kemal Derviş verdi. Hürriyet ve CNN TÜRK de Baronların planını üflemeye başladı.
AK Parti'yi teslim almak, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı Beştepe'ye hapsetmeyi düşündüler. Derin operasyonları erkenden okuyan Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan devreye girmiş, AK Parti'yi ve Türkiye'yi bir felaketten kurtarmıştı.
1 Kasım seçimlerinde çok büyük tokat yediler. Paniklediler ama yıkılmadılar. Üst akıl ve beynini onlara satmış yerli kuklalar yine hareketli.
BEŞTEPE'Yİ KUŞATMA operasyon'una yönelik kurgulanan 2 yıkım projesini revize ettiler. Yenilenen projeler şöyle:
1) AK Parti içine nifak sokmak. AK Parti'yi AK Parti'ye yıktırmak...
2) MHP üzerinden sanal yüzde 60 blokunu tahkim etmek...
Bugünlerde, seçilmiş Cumhurbaşkanı ile seçilmiş Başbakanı kavga ettirmenin peşine düşmüşlerdi. İki kadim dostun arasını açmak için manevralar yaptılar.
Tutturamadılar. Yapamadılar. BeştepeÇankaya kavgası yaratamadılar.
Çok sinirlendiler. Kılıçdaroğlu'nun ve kandaş medyanın son çıkışları, çöküşün ayak sesleriydi. Bugüne kadar herkesle her türlü ittifakı yapmsa da halkın iradesini engellemeyi bir türlü beceremeyen Kılıçdaroğlu taammüden son 'cinayet'ini de işledi... "Kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz..." Bu sözün arkası, Darbeye teşebbüs edeceklere mesajdı. Aynısını İsmet Paşa da, 1959'da yapmıştı: "Sizi ben bile kurtaramam".
İnönü, darbe hazırlığı yapan albaylardan haberdardı, ondan böyle konuşuyordu. Haydutlar, ruhsuzlar, merhum Adnan Menderes'i yüzleri kızarmadan şehit ettiler.

MERAL AKŞENER PROJESİ:
Meral Akşener'in, vuruşarak yükselmesine/ayrılmasına veya ihraç edilmesine az kaldı. Meral Akşener projesini kurgulayan Doğan Medya- Cumhuriyet-Fetö'ye eklemlenmiş beyinler, A ve B planlarını hazırlamışlardı. A Planları, MHP'yi 'SEÇİMLE ELE GEÇİRMEKTİ. Bu taktik başarılı olamadığı takdirde, B planları 'VURUŞARAK ÇEKİLME'ye yönelikti. Bunun da sonu, MERAL AKŞENER'İN DEMOKRAT PARTİ'YE GENEL BAŞKAN OLMASI sağlanacak... Önümüzdeki günlerin şifresi Yargıtay'ın vereceği kararda...
18'inci Hukuk Dairesi Başkanlığı'nca yapılan açıklama 'Karar, Mayıs ayı içinde müzakere edilerek verilecek' şeklindeydi.
Bu açıklama muhalifleri durdurdu. Meral Akşener'in öne çıktığı muhalif hareket, dün 15 Mayıs'ta kurultayı yapamadı.
Yargıtay nasıl karar verecek?
1) Kongre yapılamaz. İigili Mahkeme kararı geçersizdir. Bu karar çıkarsa, siyasi ve hukuki zeminde yeni gelişmeler olasıdır.
2) Kongre yapılabilir. Bu karar çıkarsa 5 veya 12 Haziran'da MHP'nin tüzük kurultayının yapılması mümkün olacak.

İHRAÇ SENARYOLARI:
Yargıtay'dan 'kongre yapılabilir' kararı çıkarsa, başta Meral Akşener'in MHP'den ihracı devreye girecek. Böylece 5 veya 12 Haziran'da olağanüstü tüzük kurultayına katılması söz konusu olamayacak. Seçimli kurultay olursa, Meral Akşener'in partiden ihraç kararının, üst kurul delegelerinin üçte iki kararıyla kaldırılması denenecek. Son raunt vuruşma olacak.
B planına göre Meral Akşener, Demokrat Parti'nin başına geçecek.
Doğan Medya'nın algı operasyonları aynen Meral Akşener için yapılacak.

SONUÇ: Devlet Bahçeli'yi yıkma operasyonunda, mesele sadece Genel Başkan olmak mı? Hayır. Devlet Bahçeli'yi yıkarlarsa ne yapacaklar?
Asıl mesele, Bahçeli'yi devirerek derin planlarını uygulamaktır. Hayalleri şudur: "MHP yönetimini ele geçirmek, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın Büyük Türkiye yürüyüşünü durdurmakta kullanmak. Beştepe'yi kuşatan CHP-HDP koalisyonuna katılarak, sözde yüzde 60 blokunu kurmak...
Aziz milletimiz milli ve bağımsız Türkiye'den çok memnun. Siyaseti dizayn projelerini paçavraya çevirmekte asla zorlanmaz! Nokta

Takvim
17 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER