DÜNYA

Ardan ZENTÜRK : Suriye’de ‘büyük savaşı’ göze almalıyız

Tarih
23 Haziran 2017
İzlenme
4272 Kişi
 Gazi Mustafa Kemal’in tarih önündeki en büyük başarısı, dönemin dünya sisteminin Anadolu’dan başlayarak, İran dahil tüm Ortadoğu coğrafyasını “Balkanlaştırma” gayretine ağır darbe vurmasıdır. Petrol peşindeki emperyalist güçlerin ana planı, Ortadoğu’nun mikro-ulusal devletlere bölünmesi, hepsinin kontrol edilmesi ve emperyalist vesayet sisteminin “kalıcı” hale gelmesiydi.

Kuvvayı Milliye ve lideri, Sevr Anlaşması’nı yırtıp atarak, bu planın durmasına neden olmuş, emperyalizm sistemini küçük Körfez Emirlikleri ve Suudi Arabistan’da yapılandırmayı başarabilmiştir, bugün yaşanılanlar o planın mirasıdır...

“100 yıllık hesaplaşma”derken bu konunun altını çiziyoruz. “İki kutuplu dünyanın” ortadan kalkmasıyla birlikte plan yeniden devrededir, 1980’lerin başından itibaren (1982 Yinon siyonist planı) geliştirilen bu plan gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin “beka sorununa” dönüşmüştür.

Durum ciddidir, “ölümcül riskler” taşımaktadır ve milletin güçlü “Kuvvayı Milliye” ruhuna ihtiyaç vardır. Millet, gücünü 15 Temmuz’da göstermiş, küresel sistemin kanlı saldırısını püskürtmüştür.

Adına FETÖ dediğimiz teşkilat, emperyalizmin “asimetrik savaş aracıdır” ve ülkemize saldırtılmıştır.

Emperyalist tehdit

Anadolu coğrafyasındaki Kürtler’in dedeleri, emperyalizmin önlerine koyduğu Sevr haritasında “büyük Ermenistan’ın sınırlarını” gördüklerinde tarihi bir kararla Kuvvayı Milliye ile bütünleşmiş, Ankara hükümetinin arkasında durarak tarihin en güçlü ve belirleyici anti-emperyalist savaşının ortağı olmuşlardır.

Konu, emperyalizm açısından kapanmış mıdır, hayır!

PKK’nın 1982 tarihli ve Ortadoğu’daki tüm devletleri mikro-ulusal yapılara dönüştürme hedefindeki siyonist Yinon Planı’ndan yalnız bir yıl sonra bu ülkenin başına bela edilmesi, FETÖ denilen asimetrik savaş aracının CIA destekli 12 Eylül Darbesi’nin yol açmasıyla ordu başta devlet içinde örgütlenmesi asla bir “tesadüf” değildir.

Emperyalizm, aynı kartları kullanarak bugün de bu ülkeyi tehdit ediyor!.. FETÖ’yü korumaya aldılar, PKK’ya ise ağır silahlar veriyorlar.

Arap Baharı’nı kanla boğup, Ortadoğu’da etnik ve mezhep yapılanmaları üzerinden mikro-devletlerin önünü açmaya çalışan küresel saldırgan güç, Irak-Suriye hattında kendi kontrolünde bir Kürt devleti kurarak Gazi’nin önlediği planın devamını getirmeye çalışmaktadır.

PKK-PYD unsurlarına “kendi ürettikleri DEAŞ bahanesiyle” verdikleri silahlar, yakın gelecekte “topluca” bize dönecek, bugün “terörist” diye tanımladığımız yaklaşık 100 bin kişilik bir orduyla hesaplaşmak zorunda kalacağız.

Başardıkları takdirde, önce Türkiye, devamında İran parçalanma sürecine girecek, planlanan kanlı savaş, Müslüman coğrafyanın emperyalizmin “paryası” olmasıyla sonuçlanacaktır, buna izin veremeyiz.

Risk almazsak, torunlarımız ölecek

Dünyaya vereceğimiz mesaj nettir: Gerekirse “büyük savaşa” hazırız!..

Bunu yapmazsak, milyonlarca torunumuzun emperyalizmin ürettiği kanlı bir anaforda yok olup gittiğine, zaman içinde de çöplük faresi kıymetinde kölelere dönüştüğünü izlemek zorunda kalırız.

Çanakkale’den Afyon ovası ve İzmir’i bağlayan kahraman dedelerimize ihanet etmiş oluruz.

Sömürgecilik bu topraklarda batmıştır, yeni-emperyalizmin kanlı planları da bu topraklarda sonlanmak zorundadır. Ölürüz, geçit vermeyiz...

Kürt halkı karar vermeli

Tarih, kardeş Kürt halkının önüne bir kez daha altın fırsat sunmuş durumda. Ya, dedelerinin yaptığı gibi, anti-emperyalist milli direniş cephesinde onurlu yerlerini alacaklar ya da Amerikan bayrağı altında Ortadoğu halklarına karşı emperyalizmin mermilerini sıkan PKK’nın peşinden gidecekler...

Gördüğümüz ve hepimizi rahatlatan, Kürt kardeşlerimizin “büyük oyunu” hissettikleri ve bir dönem Meclis’e taşıdıkları emperyalist işbirlikçilerinden umudu kestikleridir. Onların bu duruşu, “milli mücadeleyi” güçlü kılmaktadır.

Kılıçdaroğlu o makama yakışmıyor

CHP tabanı vatanseverdir, Gazi’nin “bağımsızlık” ülküsüne de bağlıdır, kendiliğinden anti-emperyalisttir, bunun için kitap devirmeye de ihtiyacı yoktur. Gazi’nin koltuğunda oturan Kılıçdaroğlu’nun “Bizim FETÖ ve HDP-PKK ile bir meselemiz olmaz” inancı partiyi emperyalizmin asimetrik savaş araçlarının “doğal hamiliğine” taşıyor olabilir.

İnancım yüksek...

Atatürk’ün makamına yakışmayan bu adamı, vatansever CHP tabanı bir gün iyi anlayacak ve memleketi kurtaracaktır...

İşin özeti budur...

(Gelecek yazı, “Derin NATO” darbe planlıyor mu, bilin...)

Star
23 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Ekrem

    24 Haziran 2017
    0 0
    M.kamali kahraman olarak bize servis yapmayın artık..Millet gözünü açtı,diretmeyin artık...
  • hursit dilaver 4

    23 Haziran 2017
    2 1
    ardan beyin bu yazısını kemal beye bir okutun. ya da aklı başında CHPlilere . ama hiç birinin umurunda olmayacaktır. ardan beyin yazdıkları. başta ne dedik. CHP 1920lerin partisidir.SİSTEMİ MUHAFAZAYA MEMUR PARTİDİR. HATAYI 1946DA YAPTI. GÜLRİZ HAKLI.BAK DEMOKRASİ GELİNCE TEPETAKLAK OLDULAR VE HALA İKTİDAR YOK. ŞİMDİ, ALMANYA DA, devlet-i fehimanemiz İNGİLTERE DE ŞAŞIYOR VE AYAGA KALKIN, OSMANLI GELİYOR DİYOR.kime diyor CHPye..şimdi anladınız mı 1920 vurgumu..daha ne yazayım
  • hursit dilaver 3

    23 Haziran 2017
    1 0
    HALK DEĞİL.şimdi, türkiye yi de içine alan bir din mezhep savaşı çıkacak yıllar boyu. İRAN IRAK SAVAŞI GİBİ DEBELENİP DURACAĞIZ AMA ONLAR BATIDA YAZ KIŞ OLİMPİYATLARI, ÖROVİZYONLAR,FAŞİNGLER,NOELLERLE HOPLAYA ZIPLAYA YAŞAYACAKLAR. TABİ SİLAH FABRİKALARI DA BOL BOL BU DANGALAK ARAPLARA SİLAH ÜRETECEK.PARA DA KAZANACAK.BİZİM ÖLÜLERİMİZ ÜZERİNDEN PARA KAZANACAK. biz de bu hafta şii camii, gelecek hafta sünni camii vurup mutlu olacağız.
  • hursit dilaver 2

    23 Haziran 2017
    1 0
    o önce menderesi almış,her baş kaldırışta bir ihtilalle susturulmuştur. şimdi son olarak asi bir tayyip erdoğan çıkmış ama 15 seneden beri, hatta ne onbeşi 1990lardan beri neler edilmiştir ona ve partisine.DİZ ÇÖKMEYİNCE İŞTE ARDAN BEYİN DEDİKLERİNE GELİNMİŞTİR. ARAPLARIN KATARDAN TÜRK ÜSSÜ KALKSIN ŞARTINA BAKIN..AMERİKAN KÖPEĞİ OLMUŞLAR Kİ HEPSİ DE TÜRKE DÜŞMAN. İDARECİLER TABİ
  • hursit dilaver 1

    23 Haziran 2017
    0 0
    acaba CHP bunun için mi kuruldu 1920lerde.o yıllara bakın, osmanlı 26 parçaya bölünmüş ve hepsine ingilizler birer kral,şeyh,emir,başkan artık ne işlerine geldiyse koymuştur.bir de bunlardan söz alarak asla sistemi değiştirmemeleri istenmiş ve sağlanmıştır.zamanla bazı ihanetler de ölümle bitmiştir. nuri sait,kral faysal, menderes, abdullah gibi..ANCAK GÜLRİZ SURURİNİN HİÇ AFFETMEYECEĞİM DEDİĞİ 2 NESiL HATA YAPMIŞ VE DEMOKRASİ GETİRMİŞ.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER