GÜNCEL

Ardan ZENTÜRK : FETÖ'yü kurup-kollayan devletler hesap vermelidir…

Tarih
16 Temmuz 2020
İzlenme
800 Kişi

15 Temmuz 2016 işgal amaçlı kanlı darbe girişi Amerikan emperyalizminin Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletine karşı açık saldırısıdır.

Ana hedefi, İsrail’in güvenliğidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 2009 yılında, dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e karşı gerçekleştirdiği “one minute” çıkışından hemen sonra devreye sokulmuş emperyalist-siyonist planın kanlı sonucudur.

Emperyalizm, FETÖ’yü kullanarak önce, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki kuvvacı-bağımsızlıkçı/antiemperyalist kadroları Balyoz-Ergenekon kumpasları sürecinde tasfiye etmeye çalışmış, şartların olgunlaştığı ve kendi kadrolarının artık emir-komutaya hakim olduğunu düşündüğü anda ise ölümcül saldırıyı gerçekleştirmiştir.

Iskaladıkları ana nokta, MİT Başkanı Hakan Fidan’a dönük ama asıl hedefi hükümeti yıkmak olan 7 Şubat 2012 kumpası sonrasında MİT, 17-25 Aralık 2013 yargı-polis darbe sonrası polis ve jandarmada yaşanılan “kadro temizliğidir…” Bu temizliğe, Balyoz-Ergenekon kumpaslarından aklanıp görevlerine dönen vatansever askerler de eklenmiştir.

Türk milletinin sokaktaki direnişine devletin ana çatısını oluşturan güvenlik kadrolarının omuz omuza cevap vermesinin temelinde, MİT-polis+jandarma-TSK bünyesindeki bu üç yıla sığmış sessiz değişim yer almaktadır.

Devlet aklı budur.

· FETÖ YANLIŞ TANIMLAMADIR…

Hukukun, kısaca FETÖ olarak adlandırdığı Fethullahçı Terör Örgütü eksik hatta yanlış bir tanımlamadır.

Bu örgüt Necip Hablemitoğlu, Muhsin Yazıcıoğlu veya Hrant Dink gibi kamuoyunda büyük ses getirecek cinayetler işlemiş olabilir, hatta, Balyoz-Ergenekon kumpaslarına zemin için Malatya’da Zirve Yayınevi Katliamı gibi kanlı olaylara da imza atmış olabilir, ama, bu onun esas karakterini karartmamalıdır.

FETÖ, esas olarak bir casusluk örgütüdür.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • once chp'den basla

    18 Temmuz 2020
    0 0
    feto'yu kuran ve devlete yerlestiren chp genel sekreteri Kasim Gulek'tir.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER