POLEMİK

Ardan ZENTÜRK : Anlat bakalım Athena Gökhan, meselen ne

Tarih
08 Ağustos 2019
İzlenme
6601 Kişi

Sene, 1995. Kanal D haberin başındayım, Şanar Yurdatapan geldi. Devlet Güvenlik Mahkemesi, birden fazla yazarın yazılarından oluşan bir kitabı yasaklamış, hatta imha kararı almış, kararı kınayan bir metin için imza topluyor. “Derhal imzalarım” dedim, “Ama bir koşulum var. Kitabı okudum, iki yazarın yazıları açıkça terörizmi destekler mahiyette, ben bu tür yazıları fikir özgürlüğü kapsamında görmüyorum, şerh düşerim.” Kabul etti, imzamın altına “Terörizmi destekleyen görüşleri fikir özgürlüğü kapsamında görmüyorum” yazdım, yaklaşık 400 “aydın” o kampanyada DGM’de yargılandı savcı bir tek beni çağırmadı. 

ardan zentürk ile ilgili görsel sonucuAnıyla yüklü girizgahın nedeni şu: Fikir özgürlüğü, ifade edilen fikrin terörü, terör örgütlerini desteklediği, ırkçı, etnik, kültürel veya siyasi bir gruba dönük şiddet içerdiği an biter.

Bu ilkeye hayatım boyunca sadık kaldım. 

Yani, Amerikan emperyalizminin büyütüp, üzerimize saldığı iki terör yapılanması PKK ve FETÖ’ye manevra alanı tanıyan fikirleri (!) fikir kabul etmem, üzerine giderim. 

Bu konuda “Aman canım isteyen istediğini söyler” kolaycılığına sığınan bir liberal hiçbir zaman olmadım. 

Kitabın ortasından konuşmamın nedeni, tarifi yapılmamış kavramların bir toplum için tehlikeli olduğudur, ben tarifimi yapayım, sosyal medya trolleri istediklerini söylesinler. 

 

15 Temmuz ve FETÖMETRE’den rahatsızsan  

Son dönemde iki tür insanı takip ediyorum:FETÖMETRE’yi başında bulunduğu kuruma sokmamakta kararlı, FETÖ ile mücadeleyi bilimsel zemine oturtan uygulamadan rahatsız siyasetçi, 15 Temmuz’u küçümseyip rahatsızlık belirten sözde aydın/kıymeti kendinden menkul kanaat önderi (!)..

İkisi de “kripto” kimliktir.

Mesela, müzik dünyasında Athena Gökhan diye tanınan Gökhan Özoğuz şöyle bir tvit atmış. 

 

Değerli (!) “kanaat önderimiz” bir analizini aktarıyor: 15 Temmuz bir katliamdır, belirli bir kesimin bayramıdır, diğer kesim bu ruha ortak olmayacak.

Yani, ABD’nin 1 Dolar’lık askerlerine karşı direnmiş, şehitler vermiş milleti “geçiniz” diyor. 

Şimdi, TSK içindeki bir grup askeri Perinçekçi ilan eden ifadenin benzeri sinsilikte bu lafı cevapsız bırakıp, Gökhan öyle düşünmüş ne yapalım mı diyeceğiz, karşımızda müzisyen kişiliğiyle onbinlerce genci tek mesajda etkileyecek bir portre var. 

Demeyeceğiz. FETÖ’ye manevra alanı oluşturan lafları, tabii ki izleyeceğiz. 

Mesela şöyle soracağız, “De bakalım Athena Gökhan, 15 Temmuz demokrasi ve bağımsızlık direnişi senin nerene battı?”

Oldu mu, oldu ama eksik kaldı… 

Bir konuyu daha hatırlatacağız. 

Optimar’ın TÜRKİYE’NİN NABZI-Temmuz 2019 araştırmasında bu milletin yüzde 57.6’sı 15 Temmuz gibi bir girişim halinde yine sokağa ineceğini söyledi, “Hayır çıkmam” diyen ise yüzde 28.6’da kaldı, “belirli bir kesim” dediğin hayli kalabalık yani… 

 

Neden “sinsiliğin” üzerine gidiyorum, bu ikili fotoğraftan anlatayım. 

Aslında iki fotoğraf da bir şahsa ait. Gökçe Fırat Çulhaoğlu, FETÖ’den tutuklu bir gazeteci (!).. 

Sağdaki gerçek yüzünü, şakirt kimliğini, soldaki ise Türk Solu dergisinin başındaki Atatürkçü (!) solcu (!) halini gösteriyor. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    08 Ağustos 2019
    3 9
    hükümet mıy mıy yapmasın.şimdi CHP olaydı,derdi ki,ÇANAKKALE SAHİLİNDEN,FETHİYEYE KADAR BÜTÜN SAHİL VE ORMANLARDA 3 KM DERİNLIĞİNDE İSKAN VE İMAR YASAGI KOYDUM.bunu CHP yapardı.ama AKP yapamaz.CHPden korkar. sen ancak bu kazdağları eylemlerini böyle durdurursun.o SAHİLDEN 3 KM İÇERİ KADAR OLAN ORMANLARDA KİMLERİN ARSASI, PARSELİ VİLLALARI,SATIŞA hazır KÖŞKLERİ VAR..BU EYLEMLERİ ANCAK BU ŞEKİLDE DURDURURSUN EY AKP.kendini kandırma.altın işini bir fetöcüye daha verirsin. almanlar istedi diye.
  • hursit dilaver

    08 Ağustos 2019
    4 2
    bir de evde ayakkabı ile oturup dolaşmak. terlik osmanlı, islam, turk usulu tabi.batı değil. HELE 50-60-70Lİ YILLARDAKİ VE HATTA ŞİMDİ BİLE FİLMLERDE VE DİZİLERDE EVE AYKKABI İLE GİRİLİR,DOLAŞILIR VE HER EVDE VARMIŞ GİBİ BARDAN İÇKİ ALINIP İÇİLİR.BUNU SORDUĞUMDA DA LAİKÇİ KEMALİST UYGULAMA BÖYLE. MİLLETİMİZ BÖYLE OLMALI. BİZ BATILI LAİKİZ DEMİŞLERDİ.(feyman aga da ineklerin arasından çizmesi ile eve gelip baş köşeye oturmuştu. ayakta inek bilmemnesi var mı diye de bakmamıştı.
  • hursit dilaver

    08 Ağustos 2019
    3 1
    tabi 950 de seçim gidince bu da yarım kaldı.ama dikkat edin filmlerde ve dizilerde hep sol elle yenir.DEMEK RTÜK YASASI GALİBA. YA DA KEMALİST İNKİLAPLAR YASASI..TEK İSTİSNASI HALUK.. O SAĞ ELLE YER. MELTEM GİBİ LAİKÇİ HATUNLAR SOL ELLE YER. onu da sol eldeki çatalı agzına götürürken bir yay çizer ki kol yapısı öyle tabi. asla sag elle olduğu gibi ağzına götüremez. gülünç olunur.
  • hursit dilaver

    08 Ağustos 2019
    3 1
    CHPnin en büyük hatası,'.BİZİ MİLLİ EMNİYET YANILTTI' dedikleri 950 seçimlerini kaybetmesiydi.yoksa seçimi yapmıyacaklar ya da 46 gibi yapacaklardı. neyse. o köy enstitülerine SOL ELLE YEMEK MECBURİYETİ VARDI.TABİ EVİNDE SOL ELLE ANCAK TAHARET YAPILIR DİYE ÖGRENEN ÇOCUGA ZOR GELİYORDU.
  • hursit dilaver

    08 Ağustos 2019
    4 1
    bu tipleri almanyada,ABDde belçika,hollandada ne yaparlar bilirmisiniz.oralarda hiç ses çıkmaz.mesela orada ki avrupa bizim nefret ettiirildiğimiz monarşı ile idare edilir.elin krallıkları bizi padişahlara düşman eder ama kendileri krallığa devam.LAF ETTİRMEZLER.GALİBA BİZİM BAŞBAKAN DAVUDOĞLU, BUNLARDAN BİRİNE KİNAYELİ KONUŞTU.PİŞMAN ETTİLER.HEPSİ KRALLARINI KORUDU.bizim tarihine dinine nefretli nesillere yazıklar olsun.(yazsan ne ki. bu nesillerin tamamen yaşlanıp,tahtalı köye inmesi lazım)
  • Arif

    08 Ağustos 2019
    5 1
    Usta kalemine sağlık. Bunlar her yerde hak ettiklerini görmeliler. Millet uyumuyor bilmeliler. Ancak bu ara İstiklal Marşı okumayan, ülkemizin bayrağını asıldığı yerlerden ve personel kimliklerinden kaldıran belediye yönetimleri de var. Konu kendini bilmez birinin tweetinden çok daha önemli. Bu eylemlerin zemini pis kokuyor. Ona da değinilmeli.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER