POLEMİK

Ahmet Hakan : Recep İvedik benim için dün de aynıydı bugün de aynı

Tarih
13 Aralık 2022
İzlenme
3119 Kişi

Recep İvedik’in ilk altı bölümüyle ilgili kanaatim şöyleydi:

Ucuz ve bayağı buluyordum. Hayvani şakalarına zerre gülememiştim. “Cehalete ve kabalığa saygı duruşu gibi” diyordum. Zarafet ve incelik düşmanlığı yaptığına emindim. Mizah kalitesini sıfırın altında görüyordum. “Çok güzel kafa dağıtıyor abi, hayvan gibi güldük” diyenleri defterden siliyordum.

Recep İvedik’in yedinci bölümü çıktı.

Düşüncem kısaca şöyle:

*

Recep İvedik değişmiş, sonsuz kabalığını birazcık bırakmış. Azıcık yontulmuş. Entellerle işbirliği yapmalar, iktidara muhalif olmalar, politik mesaj sarkıtmalar falan. Fakat filmde değişmeyen şeyler de var: Aynı basitlik, aynı kabalık, aynı yüzeysellik, aynı vasat altı mizah, aynı sakillik, aynı paçozluk, aynı münasebetsizlik, aynı kalitesizlik.

*

Sonuç olarak söyleyeceğim şudur:

*

Allah’ıma çok şükür ki...

Taa en baştan en sona kadar...

Recep İvedik denilen “kerestevari” illete karşı dün de aynıydım bugün de aynıyım.

‘İSABEL’ FEVZİ KİLO VERİRSE

FEVZİ diye bir çocuk vardı. Piyanist şantör olgusuna çağ atlattı bu çocuk. “İsabel” şarkısını öyle sempatik yorumluyordu ki videodan çıkamıyordunuz. Ünü Samsun Çarşamba’dan tüm Türkiye’ye yayılmıştı.

Fevzi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Samsun gezisindeki “Gençlik Buluşması” toplantısına da katılıp bir “İsabel” patlatmış. Erdoğan da pek beğenip tempo tutmuş. Yani bizim Fevzi’nin ünü, devlet katlarına kadar tırmanmış.

*

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bizim Fevzi’yle sohbet de etmiş. “Senin kilo vermen lazım” demiş.

*

Sağlığı açısından Fevzi’nin kilo vermesinin şart olduğunu ben de düşünüyorum. Fakat yine de şöyle bir endişem var: Sempatisinin bir bölümünü kilosuna borçlu olan Fevzi, kilo verirse sempatisini azıcık kaybeder mi acaba?

TARIMA DESTEK VEREN BAŞIMIZIN TACIDIR

GAZİANTEP’ten gelen haber şuydu: “Belediye, Türkiye’de ilk kez uygulanan Çiftçi Kart desteği ile 33 bini aşkın çiftçiye 4 milyon litreyi aşan mazot desteği vermeye başladı.”

*

Tarım demek, milli güvenlik demek. Bu nedenle tarıma destek veren herkes baş tacıdır. Fatma Şahin de öyledir.

ÖYLE BİR KAZANACAĞIZ Kİ HİÇ KİMSE KAYBETMEYECEK

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yle ilk kez buluştum. Sohbet ettim.

*

Kabaktepe, Refah ve Fazilet geleneğinden geliyor. O geleneğin seçim kazanma pratiklerini iyi biliyor. Teşkilatçı bir yapısı var. Eski günlerdeki gibi bir örgütlenme içinde. Üç aşamalı bir plan yapmış. Birinci aşama olan “Yüz yüze 100 gün” aşaması tamamlanmış. Şimdi ikinci aşamadalarmış.İstanbul’da gidilmedik ev bırakmayacaklarmış. Üçüncü aşama ise propaganda aşaması olacakmış.Ona daha varmış.

Muhalefet partilerine her zaman eski Refah taktiklerini uygulama tavsiyesinde bulunurum ben. Bu taktiklerin tam göbeğinden gelen bir isim, İstanbul’da sessiz ve derinden bunları uyguluyor. Muhalefetin buna dikkat kesilmesi gerekir.


yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • aaaaa insan evladı

    13 Aralık 2022
    0 0
    konuya nereden başlayıp ne demişsin milletin dilidir sanatçı oyuncu sizler gibi kör degiller ...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER