POLEMİK

Ahmet Hakan : İsmet de İsmet İsmet de İsmet

Tarih
09 Ekim 2018
İzlenme
2346 Kişi

- CHP’nin zokayı yutacağından adı gibi emin olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, işin kolay yolunu buldu: İsmet Paşa’nın tek bir fotoğrafıyla CHP’yi baştan ayağa İsmet Paşa tartışmasına kilitliyor ve bir anda herkes “İsmet Paşa’nın elinde sadece Amerikan bayrağı mı vardı?” meselesine odaklanıyor!

*

- Fakat bu stratejinin şöyle bir tehlikesi var: İsmet Paşa’nın üzerine bu kadar orantısız gidilirse, bilhassa gençlerimiz arasında bir İsmet Paşa sempatisi uyanabilir... “İsmet Reis! Sen bizim her şeyimizsin” falan diye haykırmaya başlayan bir gençlik... Aman ha aman!

*

- “Geldi İsmet, kapandı kısmet” derlermiş eskiden Anadolu’nun dört bir yanında... Bakalım şunca yılın ardından bu laf da devreye girecek mi? Mesela Burhan Kuzu Hocamız, “Ülkemizdeki şu son kısmetsizlikler de aslında hep İsmet’ten” falan diye bir tweet atacak mı?

*

- Var ya... Eğer “Türkiye’yi küçük bir Amerika yapacağız” cümlesini Adnan Menderes değil de yanlışlıkla İsmet Paşa söyleseydi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu cümle üzerinden CHP’yi öyle bir ezerdi ki... Posası bile kalmazdı. Hafazanallah! Hafazanallah!

 

KAPILAR HİÇ BU KADAR KOMİK AÇILMAMIŞTI



HABER şu:

“Flaş... Flaş... Suudi Konsolosu, konsolosluk binasının kapılarını Reuters Haber Ajansı’na açtı”.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Namyelüs

    09 Ekim 2018
    1 0
    Sayın Hakan'ın,İsmet İnönü'nün Kurtuluş Savaşı sırasındakı Amerikan mandacı fikirlerinden haberi var mıdır.Mustafa Kemal onun bu mandacı fikirlerini zorlukla değiştirir.İsmet İnönü'nün 1963'te Ortak Pazar ile Ankara Antlaşmasını imzalamasından da haberi var mıdır,bunun ne anlama geldiğini bilir mi?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER