POLEMİK

Ahmet Hakan : Aklı karışıklar için kılavuz Hilafet bayrağı, yumruk tutuklama, eline sağlık

Tarih
03 Ocak 2024
İzlenme
696 Kişi

Olaylar şöyle gelişti: Galata Köprüsü’nde Şehitler ve Filistin Yürüyüşü’ne katılan bir vatandaş, eylem alanından ayrıldıktan sonra bir şahsın saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan vatandaşın elinde üzerinde “Kelime-i Tevhit” yazan bir bayrak vardı. Bu bayrağın “Hilafet Bayrağı” olduğunu öne sürenler oldu. Bunun üzerinden büyük bir tartışma doğdu. İçinde hilafet, bayrak, yumruk, tutuklama, eline sağlık gibi sözlerin bolca geçtiği muazzam bir tartışma. Bugün yazı günüm olmamasına rağmen ben de bu konuya bir kılavuzla girmek istedim.

- HİLAFET BAYRAĞI: Böyle bir bayrak yoktur. Tarihte de yoktur böyle bir bayrak, bugün de yoktur. Üzerinde “Kelime-i Tevhit” yazan bayrağı hilafet bayrağı sanmak cehalettir. Bunun üzerinden siyasi analiz yapmak ise kallavi bir cehalettir.

*

Mustafa Sandal: "Hilafet bayrağı açmak suç"- KELİME-İ TEVHİT: “Hilafet bayrağı” denilen şey, üzerinde “Kelime-i Tevhit” yazan bir bayraktır. “Kelime-i Tevhit” ise “Allah’tan başka ilah yoktur” demektir. İmana, İslam’a giriş sözüdür.

*

- GAZZE YÜRÜYÜŞÜ: 1 Ocak günü sabah saatlerinde Galata Köprüsü’nde yapılan yürüyüşte hilafet çağrısı yapılmamıştır. O yürüyüşte iki konu gündeme getirilmiştir: PKK terörü ve İsrail terörü. Hilafet kelimesinin h’si bile geçmemiştir o yürüyüşte.

*

- BİR ÖRGÜT: “Hizbüttahrir” diye bir örgüt vardır. Çok eskiden beri vardır bu örgüt. İngiltere’de çok yaygındır. Bunların işi gücü hilafettir. Dünyanın her yerinde hilafet yanlısı gösteri yapar bunlar. Marjinaldirler. Asla ana akım haline gelmemişlerdir. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler, bunların Türkiye’de daha önce yaptıkları gösterilerden derlenen görüntülerdir. 1 Ocak sabahı Galata Köprüsü’nde yapılan gösteriyle uzak yakın ilişkisi yoktur bu görüntülerin.

*

- YUMRUK: Galata Köprüsü’ndeki “Şehitler ve Gazze Yürüşü”ne katılan bir vatandaşımız, elindeki “Kelime-i Tevhit” bayrağıyla evine dönerken magandanın teki tarafından yumruklanmıştır. Şiddet asla tasvip edilemez. Kaba kuvvete geçit verilemez.

*

- TUTUKLAMA: Saldırgan magandanın ters kelepçeyle tutuklanması yanlıştır. Tutuklama, hukuki açıdan çok ileri bir adımdır. Tutuklamayı cezaya dönüştüren anlayış, maalesef burada da yüzünü göstermiştir. Ayrıca saldırgan magandanın, polisin yanında başka biri tarafından saldırıya uğramasına da tepki göstermek şarttır.

*

- ELİNE SAĞLIK: Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta saldıran adamı kahraman ilan eden kafa ile Kelime-i Tevhit bayrağı taşıyan vatandaşımızı yumruklayan adama “Eline sağlık” diyen kafa aynı kafadır. Görünüşleri, mahalleleri, konuşma biçimleri falan farklı olabilir ama zihniyetleri aynıdır.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER