POLEMİK

Abdurrahman Erzurum : ''Sus da adam sansınlar''

Tarih
20 Kasım 2018
İzlenme
2074 Kişi

“Söz vardır rezil eder, söz vardır vezir eder” diye hepimizin bildiği ama uygulayamaya koymakta zorlandığı bir atasözümüz vardır. Birçoğumuz dilimiz yüzünden olmadık belalara maruz kalırız ama -özellikle biz gazeteciler- yine de gevezelikten vazgeçemeyiz.
Bir gazeteci büyüğümüz bir keresinde birçok genç gazetecinin olduğu bir mekânda, “Bizim halkımız bilgisi olsun olmasın her konuda fikir yürütmeyi çok sever. Bunların arasından biraz okumuşlarına da gazeteci-yazar der” diye Babıali’nin ahvalini de en acımasız ve en gerçek yüzü ile ortaya koyuvermişti.
zafer arapkirli ezan tweet ile ilgili görsel sonucuBir de son zamanlarda işsiz kalan bazı gazetecilerin yaptığı gibi cahilliğin yanına kör düşmanlığı da eklersen kartvizitine “araştırmacı gazeteci” bile yazabilirsin.
Türkiye’de yıllardır yaşanan gazetecilik anlayışı aynen böyledir. Her gelişmeye ideolojik bir at gözlüğü içinden bakan, kendi dünya görüşü doğrultusunda doğruyu yanlış gösteren bir meslektir bizim ülkede gazetecilik.
Maalesef bizim eski gazetecilerin en cahil ve aynı zamanda da en düşman oldukları konu din konusudur.
Bunun en son örneğini yine bu konuda nam kazanmış bir gazetenin gedikli bir gazetecisinden görüyoruz.
Cumhuriyet yazarı Zafer Arapkirli, attığı tweet ile bu akımın son temsilcisi olmaya hak kazandı. 
Ne yaptı peki Arapkirli?
Arapkirli Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, sabah ezanı vakitlerini değiştirmesini yanlış anlayarak buradan bir gol atmaya çalıştı fakat bu uygulamanın vatandaşlardan gelen talep sonrası olması ve normal bir uygulama olması nedeniyle top kendi kalesine gitti.
Sana ne diyelim Arapkirli, sen ki yılların gazetecisisin, insan açar bir telefon Muharrem İnce’ye sorar. İşin aslını astarını öğrenir. Ezan, namaz konularında içinizde en uzmanı o değil mi?
İşler bu kadar kesat mı?
Yazılar okunmayınca, gazeteler satmayınca çare bu mu? 
Yaz bir twit, bas dindarların damarına. Oradan hepsi birden sana saldırsınlar, sizin mahalle ve eşrafı da haliyle seni savunsun. Böylece mahallede kahraman ol. Adını duymayanlar da duysun. 
Yazdığı yazının içeriğinden, üslubundan neresinden tutarsan tut gram değeri yok. 
Keşke İsmet Paşa döneminde böyle insanların namaz saatleriyle ilgili vatandaş yararına düzenlemeler yapılsaydı da bu kamplaşma yaşanmasaydı. Keşke bu milleti olduğu gibi kabul edip başka kimliklere büründürmeye çalışmasaydınız da şimdi bu cahillikler yaşanmasaydı. 
Keşke insanların dini, kıyafeti, şapkası, dinleyeceği müziği, okuyacağı kitabı ile uğraşmasaydınız da şimdi biz de uzay ile teknoloji ile uğraşan bir millet olabilseydik.
Muhalefet demek, muhalif gazetecilik demek, her fırsatta saldırmak, insanların dini değerleri ile dalga geçmek, siyasi malzeme yapmak değildir. 
Sosyal medya camiasında da işler bozuk galiba. Bugün başka konu yok.
Gündem bu mu arkadaşlar, ey bu ülkeyi attığı iki twitle kurtaranlar...
Son dönemin en büyük kahvehane siyasetçilerinin buluşma noktası sosyal medyada seviye bu kadar düştü mü ey emir twitçileri?
Dolar spekülasyonları tutmadı, havaalanı olmadı, açılmayacak, su bastı dediniz hepsi yalan çıktı, Atatürkçülük konusunu yemedi millet. Mevzu buraya kadar düştü ha. 
Bakın bence bu gidişat devam ederse birçoğunuz işsiz kalacaksınız. Patronlarınız size bu kadar ucuz işler için para ödemez. Yazıyorsunuz okuyan yok, bakan yok, takan yok. 
Bir de konunun dışına çıkacağız biraz ama bir Ankaralı olarak şu “la” ekininin ağzına yakışan yakışmayan herkes tarafından kullanmasına da ayrı bir ayar oluyorum.
Son olarak olur olmaz her şeye karışmayı marifet sayan bu arkadaşlara mesajımı yine özlü bir Türk atasözü ile vermek istiyorum. 
''Bir şey biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar.''
Yazacaksanız sosyal medyaya bu sözleri yazın da bir işe yarasın.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • ACIKLI

    21 Kasım 2018
    1 0
    BEN KESİNLİKLE BİLMEMEKTEN DOLAYI YAZDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.BUNLARI YALANMIŞ,YANLIŞMIŞ, HAKARETMİŞ İFTİRAYMIŞ UMURLARINDA DEĞİL SALDIRAYIMDA NE OLURSA OLSUN TUTAR BELKİ KAFASI BUNLARINKİ.MEŞGUL ETMEK KAFALARI KARIŞTIRMAK ÇOMAK SOKMAK E OLUYORMU BAZEN OLUYOR DA BUNLARIN TAİFESİ BAŞKA YERDEN DOĞRUMU OKUMAZLARKİ ÖNEMLİ DEĞİL YANİ YALAN YANLIŞ OLMASI NEDE OLSA REZİL OLMAK YAZMAZ KİTAPLARINDA
  • Hacı Güven Stockholm

    21 Kasım 2018
    1 0
    Değerli kardeşim, yazını çok beğendim ve tebrik ederim, Biraz daha sert ve basit anlat ki bu cahiller seni anlamakta zorluk çeker ! Bu gübre beyinli herif ,sabah izin verde gelip senin ayağını öpsün ve bı şeyler ögrensin yok sadece cahil-cahil bizi eğlendirmeye devam eder .öt gibi !
  • hursit dilaver

    20 Kasım 2018
    0 0
    bu tip insanlar, son anlarında yakınındakilerce acısı azalır diye, moral olsun diye yanında kelime-i şahadeti öğretir, lailahe illallahı ögretirler, söyle derler de bunlar DİLİM DÖNMÜYOR DER, DE MAALESEF SÖYLİYEMEZ. elbet ömründe ilk defa duydu bunlari. ne bilsin. ama artık aşağıda öğretecekler zaar.
  • hursit dilaver

    20 Kasım 2018
    2 0
    yahu daha önce de yazdım. bunlar kelime-i şahadet ne bilirler mi.kesin bilmezler. gusul abdesti bilmezler. sol elle tahareti de bilmezler, sağ elle yemek yemeyi de. bunlar İNGİLİZ EĞİTİMCİLERİN DİREKTİFLERİ İLE ve müfredatla DÜNYA VATANDAŞI OLARAK YETİŞTİLER:hepimiz de öyle yetiştik. ama galiba imalat hataları 1950den sonra açığa çıktı.
  • Namyelüs

    20 Kasım 2018
    2 0
    ''Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanları'' kendi gazetesinde yorumculuk yaparken görse acaba ne derdi rahmetli Uğur Mumcu?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER