DÜNYA

Yusuf Kaplan : NATO’nun Türkiye’si ve Türkiye’nin “NATO”su

Tarih
28 Mart 2022
İzlenme
1167 Kişi

NATO’nun açılımı ne? “Kuzey Atlantik İttifakı” mı?

Acaba?

NATO’nun açılımı, (açıklanmayan ve aslâ açıklanamayacak karşılığı) şu: İngiliz sinsi diplomatik zekâsı ile Yahudi paranoid-şizoid gücü arasında imzalanan saldırmazlık paktı!

NATO, kapitalist dünya sisteminin küresel jandarması, mazlumların kanını akıtan ruhsuz ölüm makinası!

NATO’NUN GİZEMLİ ŞATOSU VE D/İKİ/Z KULESİ!

NATO, bir askerî ve diplomatik savunma paktı.

Neyi savunuyor NATO’yla Batı aklı? Art arda yaşanan dünya savaşlarına benzer bir yıkımın bir daha tekrarlanmaması ilkesini.

Öncelikle, Batı ittifakı içinde yeniden dünya savaşlarına yol açacak büyük ölçekli çatışmalara izin vermeme gücünü ve iradesini temsil ediyor NATO.

İkinci olarak, her ne sûretle olursa, izleri bile kalmayacak, çocukları bile kendisine düşman edilecek kadar acımasızca tarihten uzaklaştırılan Osmanlı’dan sonra Türkiye’nin de tarih yapan bir aktör olmaya kalkışmasına, Osmanlı tarih şuuru ve medeniyet ruhu ile donanmasına aslâ izin verilmemesi kaygısını temsil ediyor ayrıca.

O yüzden, Türkiye, Osmanlı ruhunu hatırladığı zaman, “neo-Osmanlıcılık hortladı!” diye manşet artıracaksınız Türkiye’nin celladına âşık tasmalı çekirgelerine!

NATO, Soğuk Savaş düzeninin örgütü ve NATO’nun (İngilizler ve Yahudilerden oluşan) iki görünmeyen gücünün küre ölçeğindeki örgütleyici gücü.

NATO’NUN SOĞUK SAVAŞI

NATO, bu örgütleyici gücünü postkolonyal süreçte Soğuk Savaş düzeni kurarak hayata geçirdi…

Soğuk Savaş, iki gerekçeyle icat edilmişti:

Birincisi, İngilizlerin iki dünya savaşından sonra kapitalist sisteme el koyan, İngilizleri Amerika’dan kovarak Amerika’ya da el koyan Yahudilerin gücünü kabul etmesinin ilanıydı ve örtük kuruluş gayesi, Yahudi egemenlik alanıyla İngiliz egemenlik alanı arasında İngilizlerle Yahudileri karşı karşıya getirecek büyük ölçekli bir üçüncü dünya savaşının çıkmasına engel olmaktı.

İkinci gerekçesi de, dünyayı jeopolitik, jeostratejik ve teopolitik olarak parselleyen, kaynaklarını kontrol eden, postkolonyal süreçte açık açık “kanat”, “cephe” ülkesi olarak adlandırılan uydularının, iki savaş sonrasında özellikle İngilizlerin Ortadoğu›sunda, Osmanlı›nınsa üç kıtaya yayılan medeniyet coğrafyasında yapay olarak icat edilen kanton, tampon, karton devletleri ve emirerlerinin NATO’nun iki görünmeyen gücü İngilizlerle Yahudilerin çıkarlarına hizmet etmelerini sağlamak için icat edilmişti.

Soğuk Savaş’ın talimnamesi olarak niteleyeceğim bu iki gerekçe, NATO’nun varlık nedeninin dayanakları.

NATO’NUN VARLIK NEDENİ: TÜRKİYE’NİN KONTROL EDİLMESİ

NATO’nun temel varlık nedeni, ittifakın görünen güçleri arasında veya daha çok da görünmeyen gizli iki kurucu gücü arasında bir dünya savaşına yol açacak herhangi bir çatışmanın patlak vermesinin önlenmesidir, dedim.

Postkolonyal süreçte kurulan dünya düzeni, ancak bu şekilde küresel hegemonyasını sürdürülebilirdi.

Küresel güçler, dünyanın kaynaklarını sömürmeye ancak bu şekilde devam edebilirdi.

Soğuk Savaş sürecinde icat edilen devletler ancak bu şekilde çok kapsamlı ve çok amaçlı kaygılarla kontrol altında tutulabilirdi.

Ve en önemlisi de, Türkiye’nin tarih kurucu bir aktör olarak yeniden toparlanması, ancak bu şekilde ve NATO üyesi yapılarak garanti altına alınabilirdi.

Evet, NATO’nun en önemli kuruluş gerekçelerinden biri, Türkiye’nin durdurulması ve Osmanlı ruhu ile tarih-yapıcı, medeniyet-kurucu bir medeniyet yolculuğuna soyunmaya kalkışmasının önlenmesidir.

Bunu NATO’nun açık ve gizli aktörlerinin önemli isimlerinden ABD eski Devlet Başkanı Bill Clinton, “karanlıklar prensi” Richard Perle, Wolfowitz, Almanya Şansölyesi -üstelik Sosyal Demokrat (!) Schroeder, İngiltere Başbakanı Thatcher, “Türkiye aslâ kendi hâline bırakılmamalıdır” diyerek açıkça ifade ermişlerdi, değişik vesilelerle ve aynı cümlelerle!

NATO’NUN TÜRKİYE’SİNDEN TÜRKİYE’NİN “NATO”SUNA…

Türkiye’nin NATO üyesi olması, Türkiye’nin elini kolunu bağladı, Türkiye’yi yarı-bağımsız bir ülke yaptı. Türkiye’nin NATO üyesi olması, Türkiye’nin NATO üyesi olmaması durumunda NATO tarafından bir şekilde (Saddam gibi diktatör ilan ederek) çeşitli bahanelerle saldırıya uğrayıp yok edilmesini önledi ama NATO üyeliği bizim tam bağımsızlığımızın önüne de set çekti.

Türkiye’yi NATO’dan çıkaramıyorlar; Türkiye’nin yeni bir yörünge oluşturmaya kalkışmasını önlemek için NATO’da tutmak zorundalar Türkiye’yi!

Ama Türkiye’nin eli de nal toplamıyor: Türkiye, neden NATO içinde tutulduğunu ve olduğunu biliyor fakat kendi medeniyet dinamikleri doğrultusunda yeni bir yörünge oluşturma mücadelesinden de aslâ vazgeçmiyor!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Daricali

    28 Mart 2022
    0 0
    Bu makaleyi Oxford mezunları için mi yazdın ne dediğin belli degil
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER