DÜNYA

Ufuk Coşkun : Covid-19 ve Bill'in adamları

Tarih
19 Ekim 2022
İzlenme
1163 Kişi

Sanatçı Alex Andreyev’in “insanın gözlerini açması bazen çok acı verici olabilir” adlı şahane bir çalışması vardır. Evet, çoğu insanın gözleri açıldı ancak bu acı verici oldu. Zira hakikatin her daim bir bedeli olur.

“Dünyadaki en tehlikeli hal” der Goethe,” cehaletin örgütlü eyleme geçmesidir.” Öyle de oldu.

Liberali, sağcısı, solcusu, muhafazakârı, yazarı, çizeri, din adamı, siyasetçisi, sanatçısı kısacası rengi, meşrebi, partisi, görüşü fark etmeksizin hemen her kesimden insan son iki yıldır aralıksız yasakları savundu.Hem de acımasızca!

Küçük esnaf kan ağlarken, yaşlı insanlara temiz hava yasaklanırken, dağda, bayırda, şehirde maske cezaları kesilirken sessiz kaldılar. Düşünün, koskoca AK Parti camiasından Metin Külünk’ten başka kimse esnafın dertlerini gündeme getiremedi.

Tüm bu olan bitenleri sorgulayan insanları da aşağıladılar ve günlerce hakaret ettiler. Bunu daBM İletişimden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Melissa Ruth Fleming’in “gerçek sahibi biziz” dediği “bilim” kisvesi altında yaptılar.

Bakalım neler demişler?

“Herkes köpek gibi aşı olacak, olmayana kız vermeyeceğiz.” “Aşı yaptırmayan kul hakkına girer.” ”Aşıyı reddeden uzaktan iğne atılsın.” Aşı olmayan evlenmesin, vergi ve tapu işleri yapılmasın.” “Asker zoru ile aşı yapılsın, olmayan hapishaneye atılsın.”

“Aşı olmayın demekle, gidip bir sinemaya bomba atmak arasında fark yok.” “Aşı kanunla zorunlu yapılmalı.” “İnsanları aşılı ve aşısız olarak ayırın.”“Aşı zorunlu olmalı, aşı yaptırmayan da ceza kesilsin.”

“Biz peygamberimizin tedavi yöntemine uyalım aşı olmayanları da bu hususta uyaralım.” “

“Aşısızlar havayı kirletiyor.” “Aşıya karşı çıkanlar FETÖ’cü, hükümet düşmanıdır.” “Aşı karşıtlığı terörizmden daha fazla insan öldürüyor.”“Aşı olmayan bana hizmet edemez.”“Türkiye bu kadar zavallı mı? Sonuçlarını bilmediğimiz aşıyı 83 milyona yapacağımızı mı düşünüyorsunuz?” Aşı büyük oranda bulaşı da önlüyor.”

Bu tür cümleleri derlesek kitap olur. Bu sözleri söyleyenlerin içinde belediye başkanları da var, çeşitli partilerin siyasetçileri de var, din adamları da var, bakanı da var, yazarı da var sanatçısı da…

Gördüğünüz gibi ne kadar da bilimsel ve akılcı önermelerde bulunmuşlar değil mi? Bir avuç feraset sahibi insan hariç kimse bu faşist söylemlere tek bir itirazda bulunmadı.

Bırakın itirazda bulunmayı az kalsın “aşının pandemiyi bitireceğini ve virüsün bulaşmasını engelleyeceğini” söyleyen Uğur Şahin’in heykelini dikeceklerdi.

İsmet Özel, “Hem Müslüman hem de avanak olmazsınız” diyor. Sadece avanak mı? Küreselciler ne dediyse yaptılar. Yan yana omuz omuza ibadet yapamayacaksınız dediler, yapmadılar, Kabe’yi kapattılar, sesleri dahi çıkmadı. Kuşlar Kabe’yi tavaf ederken onlar ağızlarında bez parçası mRNA kuyruğunda hatırlatma dozunu oluyorlardı.

Şimdi gelelim itirafa;

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER