DÜNYA

Tamer Korkmaz : Alayı, yangınlarda!

Tarih
01 Aralık 2018
İzlenme
1356 Kişi

Sarı Kovboy Trump “Paris’in yanışını televizyondan izliyorum” dedi! Paragöz Başkan, “AB’nin NATO’nun koruması için para ödemesi gerekiyor” diye bozuk çaldı.

 

Trump, işte bu sözlerinden sadece iki hafta öncesinde twitter’dan Fransa’yı şöyle taşlamıştı: “Emmanuel Macron Avrupa’nın kendi ordusunu kurmasını öneriyor. Fransızlar İkinci Dünya Savaşı’nda ABD Ordusu gelip yetişmeden önce Paris’te Almanca öğrenmeye başlamışlardı!”

Trump, Macron’a 1944’teki Normandiya çıkarmasını hatırlatırken; Avrupa Ordusu gayretleri için “aba altından sopa” gösteriyordu…

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise ABD Başkanı’na “Avrupa, büyük güçlerin oyuncağı olamaz” karşılığını verdi!

Bu gibi durumlarda “Geçmiş ola!” diyoruz…

Avrupa, İkinci Dünya Savaşı’nı müteakip Amerikan Devleti’nin oyuncağı olmuştu!

NASIL MI?

Normandiya Çıkarması’ndan beş sene sonra 4 Nisan 1949’da ABD’nin lokomotifliğindeki NATO kuruldu…

Kuruluş anlaşmasındaki gizli maddeye göre “herhangi bir ülkenin NATO ittifakına katılabilmesi için; öncelikle sivil kadrolar eliyle komünizmle edecek gizliliğin esas olduğu bir güvenlik otoritesi kurması şart koşulmuştur!”

İşte bu şart koşulan “gayrı resmi örgüt” Gladio diye bilinen derin yapıdır: Bütün kurumların üzerindeki bir Üst Yapı’dan (Üst Akıl) söz ediyoruz…

NATO’ya üye ülkeler arasında işbu Gladio devletinin boyunduruğundan çıkan tek ülke sanıldığı gibi İtalya değil Türkiye’dir!

“Türkiye’yi yeniden teslim alabilmek için son yıllarda muhtelif yollarla/kahpeliklerle birbiri ardına saldırmaları, 15 Temmuz 2016’daki darbe teşebbüsüyle de işgal etmeye kalkışmaları işte bu yüzdendir!

GİBİ’Sİ FAZLA

Aynen Macron gibi, Almanya eski Şansölyelerinden Gerhard Schröder de geçenlerde Trump’ın politikalarını eleştirdi ve “ABD, Avrupa’da işgalci gibi hareket ediyor” diye konuştu! (19 Kasım 2018)

-Eh, “gibi”si fazladır! Schröder’in Almanya’sı, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana ABD’nin işgali altındadır. Sam Amca’larının “sömürgesi” durumundadır.

EKRAN GEZİ’NTİLERİ

Evanjelist’lerin Sarı Şeytanı Trump, “Paris’in yanışını televizyondan” izlediğini söylüyor ya; Türkiye’deki Gezi Kalkışması’nın görüntülerini de Obama ekranlardan takip ediyordu, demek ki!

CNN International kamp kurmuştu, “İstanbul’un orta yerinde” değil mi? CNN kadrosu; Gladio’nun “devrimci” maskeli örgütü DHKP-C’nin lokomotifliğindeki eylemci grubun “Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisini basmayı başaracağından” pek ümitliydi, mesela!

Gezi Kalkışması günlerinde “Türkiye, düşmek üzere!” diye heyecan yapanların alayı; şimdilerde Paris’te yaşanan devasa eylemlere/yangınlara ihtimamla “Fransız Kalmaya” devam ediyorlar!

ŞAHANE İTİRAFLAR

Haydut Devlet ABD’nin eski Dışişleri Bakanı ve Sarı Kovboy’un başkanlık seçimlerindeki rakibi Hillary Clinton “Kaşıkçı öldürülürken konsoloslukta yaşananların örtbas edilmesinin bir parçası olan bir Başkan’ımız var!” diyerek Trump’ı suçladı…

Cemal Kaşıkçı cinayetinde, Trump “Kushner’ından yakalanmış” vaziyette; eh, Hillary de “fırsatı kaçırmıyor!”

Kapalı kapılar ardında yaşanan “Büyük Kapışma”nın “bir nevi antrenmanı” sayılabilecek yansımaları, bunlar:

“Şahane itiraflar sarmış dört bir yanımızı” başlıklı bir dosyaya yerleştiriyoruz, haliyle!

Trump da, başkanlık seçimi kampanyası sırasında bu Hillary Clinton’ın “derin çamaşırlarını” ortalığa dökerken; aslında en başta Haydut Amerikan Devleti’nin “hesabına yazılan” şahane bir itirafta bulunmuştu:

“DEAŞ’ı Obama kurdu. Hilekâr Hillary de yardımcı oldu!” demişti! (11 Ağustos 2016)

“Derin vaziyet” böyleyken…

Suriye’nin kuzeyinde PKK devleti kurma planı yapan Amerika, “DEAŞ ile mücadele için buradayız” hikâyesini anlatmaktan -daha doğrusu, artık paçalarından dökülmüş olan bu aşağılık yalanı pazarlamaktan- yorulmuyor.

*

Yazısına “Erdoğan, bu kez DEAŞ’ı tartışmaya açıyor” başlığını atan “Voice of ABD!” Sedat Ergin ise Trump’ın iki yıl önce Obama ve Hillary hakkında söylediklerini bir türlü hatırlayamıyor!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER