GÜNCEL

Nagehan Alçı : Maalesef korktuğum gibi oluyor

Tarih
24 Haziran 2017
İzlenme
4069 Kişi

CHP çok yanlış yolda. Ta 12 Ekim 2016’da “Gidişattan endişeliyim”başlıklı bir yazı yazmıştım Milliyet’te. Maalesef o yazıda işaret ettiklerim gerçekleşiyor, 15 Temmuz’dan beri dikkat çekmeye çalıştığım tehlikeli bir sürece doğru gidiliyor. Muhalefetin 15 Temmuz darbesi ve darbecilerine karşı ortak bir tavır geliştirmek yerine adeta Cumhurbaşkanı’nı ve AK Parti’yi sanık sandalyesine oturtan ve FETÖ’cülükle suçlayan tavrı, bazı CHP’lilerin, “Tayyip Erdoğan’ı uluslararası mahkemeler tutuklayacak”minvalindeki söylemleri iktidar cephesini sertleştiriyor.

Nitekim gazetemizin Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile Milliyet’in Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan gibi siyaset kulislerini çok iyi koklayan gazeteciler geçtiğimiz günlerde AK Parti kurmaylarıyla konuştukları notunu düşerek kaleme aldıkları yazıda şunları söylüyorlardı:

“- 2013’ten bugüne Kılıçdaroğlu’nun söylemleri ile gelişen olaylar arasındaki paralelliği araştıran bir frekans çalışması başlatıldı.... FETÖ’nün son 3 yıldaki söylemleri ile CHP’nin söylemleri karşılaştırılıyor... Örtüşmeler inceleniyor.

- Uluslararası basın ve aktörlerin işbirliği ve koordinasyonunda geliştirilen propagandanın Erdoğan ve AK Parti’nin Lahey’de yargılanmasını sağlamak amaçlı olduğu, Kılıçdaroğlu’nun bu söylemden bağımsız hareket etmediği görüşü hâkim.”

CHP’nin açtığı yanlış yolda kendi silahı bir bumerang gibi kendini vuracak diye endişeliyim... Tüm devlet yetkililerini sağduyuya davet ediyorum.

Habertürk
24 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Hursit dilaver

    24 Haziran 2017
    1 0
    nagehan alçı kabul etmeli ki, CHP bir lozan partisidir. LOZAN ŞARTLARINDA yapılacak bir değişiklikten AVRUPA VE DEVLET-İ FEHİMANEMİZ ELBET CHPYİ SORUMLU TUTAR.CHPnin kuruluş amaçlarında LOZANIN KORUNMASI, DELİNMEMESİ,dilindirimemesi VARDIR.yoksa CHP ne ki. hele 1946 hatasından sonra CHPnin tek görevi halkın seçtiklerine karşı durmaktır.elbet CHP AB ve alman gazıyla bir şeyler yapacak, yanına da HDPyi alacak.uyanık olunmalı.AMA BİZİM AKP HALA KIŞ UYKUSUNDA BE..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER