GÜNCEL

Nagehan Alçı : DÖNÜN ARTIK ŞU KIŞ SAATİNE

Tarih
16 Eylül 2017
İzlenme
2273 Kişi
GEÇEN yıl kış saati uygulamasına geçilmemesi çocuklarda travma yarattı. Bizim kızlar ilk kez okula başladılar ve okulu gece gidilen bir yer bellediler. Bütün kış karanlıkta evden çıkarlarken, “Anne bu gece de mi okul var?”diye sormalarını yaz boyu unutamadım...

Görülüyor ki aynı yanlışta bu yıl da ısrar edilecek. Telafi etmek için valilere bulundukları bölgeye göre okulların başlama saatinde esnekliğe gidilmesi yetkisi verildi. Yani bazı şehirlerde okullar diğerlerine göre daha geç başlayacak ve iş iyice karmakarışık olacak. Düşünsenize mesai saati yerli yerinde duruyor, ama okul saatleri değişiyor ve nerede nasıl değişeceği tam bir muamma.

Peki çocuğunu okula gönderip işe giden anneler ne yapacak? Onların saati ileri alınmıyor ki... Ya da öğlenciler ne olacak? O zaman da onlar akşam karanlığına kalacak...

Rakamlara baktığımızda dikkat çekici bir enerji tasarrufu da sağlanmış değil bu değişiklik sayesinde. O zaman biri bana kış saatine geçilmemesindeki ısrarın nedenini anlatabilir mi? Kış zaten zor bir mevsim, hava soğuk, puslu, ufukta tatil yok... Bir de bu zorluğun üzerine karanlıkta yollara dökülüyor olmak kime ne fayda sağlıyor?

Habertürk
15 Eylül 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Ottoman10

    17 Eylül 2017
    2 0
    Nagehan güneş ve ay sadece senin için dönmüyor. Bu ülke Müslüman ülke, namaz saatleri için bu durum çok iyi mesela. Bende böyle düşünürüm. Sende kendini ona göre ayarla.
  • Baha

    17 Eylül 2017
    1 0
    Ne fark ediyorki,kış saatiylede hava dörtde kararıyor.
  • Osman sezgin

    16 Eylül 2017
    2 0
    Bence gayet yerinde bir karar dwvam edilmeli. Saat 4 de akşam olunca daha iyimi oluyaor sanki
  • slymn

    16 Eylül 2017
    3 0
    Valilerin okul başlangıç saatini belirlemeleri gibi mesai saatini de belirlemeri en doğru karardır
  • piyade257

    16 Eylül 2017
    5 0
    Kendi çocuğunun problemini gidermek için kış saati istiyor. Peki o zaman akşam karanlıkta evine dönmek zorunda kalan çocuklar ne olacak. Çözüm: Bütün ülkenin saatleriyle ileri geri oynamak yerine, isteyen okul gerekli gördüğünde 1 saat geç başlatır. Böylece özellikle batıda karanlıkta gitmez çocuklar.
  • Mustafa

    16 Eylül 2017
    7 0
    Türkçe konuşulduğu halde sanki konu sıkıntıısı çekiliyor gibi gene saati ileri - geri alma konusu gündeme geliyor. Yetkililer diyor ki, kendi konumunuza göre yöresel saat ayarlamasını yapın. Varsa saat'den doğan bir sıkıntı kendinizi ona göre ayarlayın. Ama lafı anlamayan yada anlamak istemiyen bazıları israrcı oluyor. Doğru olan halen uygulanmakta olandır.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER