SİYASET

Murat Kelkitlioğlu : HDP Dürümlü’ye niye giremedi?

Tarih
01 Haziran 2016
İzlenme
1591 Kişi

Devletin zirvesiyle birlikte geçtiğimiz cumartesi günü Diyarbakır’daydık. Günübirlik bir ziyaretti, ancak bölge halkına dokunuş açısından bulunmaz bir fırsattı, öyle de oldu. 16 insanımızın şehit olduğu Dürümlü’de yaşanan duygu selini kelimelerle anlatmak, inanın çok zor...

Bu anlamlı ziyarette dikkatimi çeken bazı ayrıntıları ve bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Alınan geniş güvenlik önlemlerine rağmen gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerekse Başbakan Yıldırım, halkın içinde olmaktan, onlara sarılmaktan bir an olsun imtina etmediler. Vatandaşın derdini, şikayetlerini dinlerken, sürekli temas halindeydiler.

Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin organizasyonunda, 6-8 Ekim olaylarının simgesi haline gelen merhum Yasin Börü’nün ailesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın buluşması da, gezinin en önemli enstantanelerinden biriydi.
Ve Dürümlü…

Şehit yakını ailelerin gözündeki buğu hiç silinmeyecek gibi. Ancak, bu büyük acıya rağmen, takdir edilecek derecede metinler. ‘Bugün olsa yine aynı şeyi yaparız’ diye haykıracaklar neredeyse!

PKK'YI KINAYAMADI

Bu arada, belki de cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırılarından birini, Diyarbakır şehir merkezini hedef alan bombalı aracı kendi köylerini kullanarak durdurmamış, büyük bir felaketi önlememiş gibi mütevazılar.

Şehit yakınları anlatıyor:
“HDP taziyeye gelmek istedi. Önce PKK terör örgütünü kınasınlar, sonra buyursunlar dedik. Ancak kınayamadıkları için taziyeye de gelemediler.”
Tabloyu kısaca özetlemek gerekirse,;
HDP, 1 Kasım seçimlerinde, 50 oy alan AK Parti’nin önünde, 350 oyla Dürümlü’den birinci çıkmış parti... Ama bu anlatılanlar; ‘siyaset, özgürlük, barış, Türkiye partisi’ iddialarını ağzından düşürmeyen HDP’lilerin ikiyüzlülüğünü, terör örgütüyle nasıl içiçe geçtiğini de çok net bir şekilde gösteriyor.

Akşam
1 Haziran 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER