SİYASET

Murat Kelkitlioğlu : Gürsel Tekin’in şartları var!

Tarih
20 Kasım 2018
İzlenme
824 Kişi

Türkiye henüz tam anlamıyla seçim atmosferine girmedi, ancak bir süredir CHP kulisleriyle ilgili özel bir merakım oluştu. Özellikle kapalı kapılar ardında yapılan ittifak pazarlıkları, dikkatimi bu noktaya yoğunlaştırmama neden oldu.

Eee, o zaman CHP’nin 3 büyükşehirde izleyeceği stratejiye dair bazı bilgileri sizinle paylaşayım... Koltuk savaşının yaşandığı partide şu an bir tek İzmir adayı netleşmiş gibi. O da, aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun gözbebeği olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer. Hatırlayacaksınız, Kılıçdaroğlu geçen seçimde de Soyer’i aday göstermek istemiş, ancak Aziz Kocaoğlu’nun “Bir dönem daha yapayım” ısrarına direnememişti.

Ankara’da ise ismi, İP’le yapılan ittifak belirleyecek. Adı sıklıkla dile getirilen Mansur Yavaş favori gibi. Ancak CHP tabanında Yavaş ismine büyük bir tepki var. Zira kendisi, seçimden bir gün sonra partiden istifa etmişti. Teşkilat bir dönem Ankaragücü başkanlığı da yapan Cengiz Topel Yıldırım’dan yana ağırlığını koymuş durumda. Parti kaynakları, İP’in Mansur Yavaş ısrarına Kılıçdaroğlu’nun direnmeyeceği görüşünde.

Gelelim İstanbul’a... Burada İlhan Kesici ve Abdüllatif Şener gibi sağa daha yakın adayların ismi ön plana çıkıyor gözükse bile, kazın ayağı hiç de öyle değil. Çünkü İP ve HDP’yle kurulan ittifak buradaki dengeleri de değiştirdi.

ÜÇ MADDE SIRALADI

Kılıçdaroğlu’nun bir dönem sağkolu olan Gürsel Tekin’in ön plana çıktığı bilgileri geliyor. Hatta Tekin, Kılıçdaroğlu’yla görüşüp, “Mecburen yapılan aday olmam, bazı şartlarım var” demiş...

Peki neymiş o şartlar:

1- Garanti ilçeler dışındaki yerlerde (Küçükçekmece, Esenyurt vs...) adayları belirleme inisiyatifi bende olacak.

2- Bu yerlerde ittifak dengeleri gözönünde bulundurulacak. HDP’nin güçlü olduğu yerlerde HDP’li başkan yardımcısı, İP’in pontansiyelinin olduğu yerlerde İP’li yardımcı gösterilecek.

3- Sarıyer, Beşiktaş, Bakırköy, Kadıköy’de sanatçı, yazar gibi popüler isimleri aday yapalım.

Bakalım Kılıçdaroğlu bu şartlara ne diyecek? Eğer ‘evet’ derse, İstanbul’da başkanlık hayali kuran pek çok ismin büyük hüsran yaşayacağı kesin!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • As1

    20 Kasım 2018
    2 0
    Bu adamdan tiksiniyorum bu Tekin mi mekinmi terbiyessiz herif
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER