SİYASET

Murat Kelkitlioğlu : Diplomasız muhalefet

Tarih
07 Haziran 2016
İzlenme
2022 Kişi

AK Parti son nöbet değişimiyle birlikte Türkiye’nin önüne başkanlık ya da partili cumhurbaşkanlığı gibi dev bir vizyon koyup, hummalı bir çalışma başlattı. Peki, her ağızlarını açtıklarında “Biz de yüzde 50’yi temsil ediyoruz” diyen muhalefet partileri bu vizyon karşısında ortaya ne koydu? Nasıl siyasi hamleler yaptı?

Şöyle yakın geçmişe ve bugünkü tartışmalara bir göz atınca, ortada elle tutulur hiç bir şey yok!
Bütün siyasetini Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı üzerine oturtan muhalefet, tam anlamıyla içler acısı durumda!
ABD’de Reza Zarrab’ın tutuklanmasından medet uman, hatta ilk duruşmayı izlemek için Amerika’ya heyet göndermeye kalkan ana muhalefet partisi CHP bir yanda, kurultay sürecinde ciddi sancılar yaşayan MHP diğer yanda... PKK’nın siyasi kolu gibi çalışıp, dokunulmazlıkları kaldırılarak bağımsız yargı karşıısnda hesap vermek için gün sayan HDP’liler bir başka yanda...

Muhalefetin muhalefet edecek hali yok!

Önce, yargı kurumlarının başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bazı etkinliklere katılmasını hazmedemediler ve dillerine doladılar. Çünkü onlar, karargahlarda hizaya sokularak brifing verilen yargı mensuplarına alışıklar. Ülkenin devlet başkanı ile çay toplayan Yargıtay Başkanı tablosu, onlarda alerji yapıyor.

Son argümanları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversite diploması oldu! Hem bizzat Cumhurbaşkanı’nın, hem de Marmara Üniversitesi’nin açıklık getirdiği bir konu üzerinden kazanım elde etmeye çalışıyorlar!
Yani ne bekliyorlar; Erdoğan’ın diploması olmasın, YSK Cumhurbaşkanlığı seçimini iptal etsin, böylece Recep Tayyip Erdoğan’dan kurtulsunlar!

HALLERİ İÇLER ACISI

Yani Cumhuriyet’i kuran parti olmakla övünen CHP’nin, merhum Türkeş’in partisi MHP’nin, hatta bölücülükten başka bir misyonu olmayan HDP’nin elinde kala kala bir ‘diploma’ kaldı...

Vesayet odaklarıyla kol kola girmek, Gezi kalkışmasını ateşlemek, 17/25 Aralık darbe girişimine koltuk değneği olmak gibi yolları bile deneyerek toplumda bir karşılık bulamayan muhalefetin bu haline içler acısı demeyeceğiz de ne diyeceğiz!
Yazık... Türk siyaseti için de yazık, umudunu bu partilere bağlayan seçmen için de!

Akşam
7 Haziran 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER