EKONOMİ

Muhammed Tayyar Türkeş : ENERJİDE BALLI BÖREKLİ SOYGUNA DEVAM

Tarih
11 Nisan 2022
İzlenme
1350 Kişi

Enerjide soygun var diye haftalardır televizyonda söylüyor ve basında yazıyoruz ya, şimdi soygun çok daha bariz ortaya çıktı. SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN BU SOYGUNU DURDURMASINI VE GEREĞİNİ ARZ EDİYORUZ.


Oligarşik bürokrasinin, lisanssız güneş santralları yolu ile, bu milleti; eski cumhurbaşkanı çocuklarına, eski bakanlara, milletvekillerine, sözde sanayicilere ve kendilerine nasıl soydurttuklarını anlattık ve anlatıyoruz. Bu soyguna Gazi Meclisi sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımızı dahi nasıl alet ettiklerini söylüyoruz. Yazıyoruz. Hem de belgeleri ile.


Belgeleri açıklayayım. Kendi ihtiyacı için elektrik üretimine destek veren elektrik üretim modeline LİSANSSIZ SANTRAL DENİYOR. Lisanslı santral modelinden tek farkı, yeni bir şirket kurmaktan muaf olmanızdır VE KENDİ TÜKETECEĞİNİZ ELEKTRİK İÇİN SANTRAL KURABİLİRSİNİZ. Ne kadar güzel ve saf bir amaç değil mi? 


Ama, bu hırsız Haramiler Kanun’u yapacakları hırsızlıklarına göre yazarak resmiyet kazandırdıktan sonra, soyguna başladılar. 


Evlerinde kullandıkları 50 watt’lık bir ampül için bir milyon watt’lık santral kurdular. Sözde bu santrallar kendi ihtiyaçlarını karşılamak içindi değil mi? Ama öyle değil işte. Resmi rakam vereyim size.

KENDİ TÜKETİMLERİ YÜZDE YİRMİ, SATTIKLARI İSE YÜZDE SEKSENİ. PEKİ FAZLA ENERJİLERİNİ KAÇ PARADAN SATIYORLAR.  KİLOWATSAATİNİ 2 LİRADAN. Böylece, bu milletin sırtından her sene fazladan bir buçuk milyar dolar soygun yaptılar ve halen de devam ediyorlar.

YANİ BİZ MİLLET OLARAK ÇOLUK ÇOCUK BEBEK YAŞLI GENÇ DEMEDEN HER BİRİMİZ BU SOYGUNCULARA HER YIL 250 LİRA FAZLADAN PARA ÖDÜYORUZ. VE BU SOYGUN 10 SENEDİR DEVAM EDİYOR.


Bu Haramilerin fazla elektriklerini 2 liradan sattıklarını unutmayın lütfen.

 
Şimdi belgeleri açıklıyorum: 2021 yılında bin megawat Lisanslı güneş santralı ihalesi yapıldı. Lisanslı santral ihalesi. Yani, adam ayrı bir şirket kuracak ve ihaleye girmek için milyonlarca liralık teminat mektubu verecek, masraf yapacak ve ihaleyi kazanırsa lisans alacak.

 Bu durumda bile 2021 yılında ihaleye girip te, ihaleyi kazananlar elektriklerini kaç paradan satacaklarını taahhüt ettiler biliyormusunuz. SAKIN ŞAŞIRMAYIN AMA. BUGÜNKÜ FİYATLA 40 KURUŞTAN. Yani 2,6 dolar centten.


Bitmedi, daha geçen hafta yani 8 nisan günü 300 megawatlık güneş ihalesi yapıldı. Bu sektörün en tecrübeleleri ihaleyi kazandılar. Kazandıkları ihaleye göre elektrik satış fiyatını kaç paradan satacaklarını taahhüt ettiler zannediyorsunuz.

BEN SÖYLEYEYİM. 40 KURUŞTAN EVET YANLIŞ DUYMADINIZ 40 KURUŞTAN SATACAKLAR. Yine 2,6 dolar centten. AYNI GÜNEŞTEN, AYNI GÜNEŞ PANELİNDEN ÜRETİLECEK ELEKTRİK ARASINDAKİ FARK TAM 5 MİSLİ. EVET TAM TAMINA 5 MİSLİ PAHALI ELEKTRİK SATIYOR BU HARAMİLER BİZE. İŞTE BELGE BU.

HEM DE RESMİ BELGE. BİRDE LİSANSSIZDAN 2 LİRAYA SATILAN ELEKTRİĞE VERGİ YOK, 40 KURUŞA SATILAN ELEKTRİĞİN KĂRINA VERGİ VAR.  YANİ BALLI BÖREKLİ SOYGUN.


BU SOYGUNU YAPANLARI BİLİYORUZ DA,  PEKİ YAPTIRAN KİM? ONUDA AÇIKLAYAYIM. Enerji Piyasası hakkında yayımlanan Kanun’ların yürütme sorumluluğu Bakanlar Kurulu’nundur.

Kanuna göre, Yönetmelik ve Tebliğ’lerin yürütmesinden  sorumlu olan ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU VE/VEYA ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU BAŞKANIDIR. LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİM YÖNETMELİĞİNİ İSE ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU BAŞKANI YÜRÜTMEKTEDİR. DAHA NE DİYELİM.

TV programlarında da söylüyoruz. Neden sanayicilerin düzenli olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanına gittiğini anlatabildim herhalde.


Ha. Bir şey daha ilave edeyim. Defalarca sorduğumuz halde, elektrik tarife detaylarını açıklayamayan ve aynı zamanda onaylayan Kurum’da ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMUDUR. Bu konuyu da tüm açıklığı ile ayrıca anlatacağım.


Enerji piyasasını düzenleyen Kanunların amaç maddelerine göre, şeffaf, rekabetçi, kaliteli ve ucuz bir elektrik ve enerji piyasası oluşturmak için kurulan ENERJİ PİYASASI DÜZENLEME KURUMU, bu amaçların hiç birini gerçekleştirememiştir.

HATTA, BU MİLLET ÜZERİNDEN SOYGUN YAPILMASINA SEBEP OLMUŞTUR. NEDEN BUNU YAPTIKLARINI VE YAPIYOR OLDUKLARINI BİLMEM AMA, SOYGUNUN ÖNÜNE GEÇİP MİLLETE UCUZ ENERJİ SATILMASI İÇİN ÖNCELİKLE BU KURUM EN KISA ZAMANDA KAPATILMALIDIR.


MİLLETE PAHALI ELEKTRİK VE DOĞALGAZ KULLANMAYA MAHKUM EDEREK, HALKI GALEYANA GETİRİP SEÇİMLERDE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI KAYBETTİRMEYE ÇALIŞAN ZİHNİYETİN MERKEZİ MAALESEF BU KURUMDUR. BİZDEN SÖYLEMESİ. 

Bir sonraki yazımızda fetönün devlet içindeki kalıntılarını , çevirdiği ihale dolaplarını kaleme alacağız.


Kalın sağlıcakla...

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • burak

    14 Nisan 2022
    0 0
    10 senelik soygunsa neden şimdi yazmak, gündeme getirmek aklınıza geldi. Onlar çok kazandı, bizde kazanmak istiyoruz diyenelere mi sözcülük yapıyorsunuz?
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER