GÜNCEL

Muhammed Tayyar Türkeş : Enerjideki Haramiler

Tarih
19 Mart 2022
İzlenme
1754 Kişi

Enerji sektöründeki Haramilerin düzeni yıllardır devam ediyor. 2011 yılındaki Beyaz Enerji operasyonunun da yakalananlar, şimdi hem yakalanmanın intikamını siyasetten almak hem de 85 milyona pahalı elektrik tükettirerek zenginleştikçe zenginleşiyorlar. Doğal gazda, kontrat devirlerini Harami arkadaşlarına devretmeye çalışmalarına Allah’ta müsaade etmedi ama kontratlar yenilenmediğinden 85 milyon olarak pahalı doğal gaz kullanımına devam ediyoruz. 

Bu Harami düzeninin içinde bürokrat da var, siyasetçi de var, iş adamı da var. Bunların tek hedefi Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın milletimizin önüne koyduğu “yatırım, istihdam, üretim, ihracat, cari açığı kapatma” hedeflerinin yakalanmaması için her türlü şeyi yapıyorlar. Mesela, sanayiciye gaz vermiyorlar ve sanayicinin gaz sözleşmesindeki değeri %60 aştığında %50 cezalı gaz satıyorlar. Aynısını elektrikte de yapıyorlar. 

Sayın Enerji Bakanı, bizim her hafta enerji konusunda yaptığımız programların hemen arkasından televizyon televizyon gezerek kendisini affettirmeye çalışıyor. Sayın Bakan çıktığı televizyon programlarında üretim şirketleri ile dağıtım şirketlerinin hakkını korumaya gayret ederken, pahalı elektrik ve doğal gazı kullanan 85 milyonun hakkını korumuyor. Acaba, kendisidemi Harami düzenin içinde diye sormadan edemiyoruz.
Ticaretin en önemli kurallarından biri de, bir malı ucuza mal etmeden ucuza satmazsınız.

Elektrikte de ucuza mal etmek için, öncelikle ülkemizde var olan 8500 adet Lisanssız güneş santrallarından bugün 1,95 TL’ye almış oldukları elektrik enerjisi fiyatını 40 kuruşa düşürmeleri gerekmektedir. 50 wattlık bir ampüle 1 milyon watt lisanssız güneş santralı kurma hakkı verip, ve aradaki elektrik fiyatına 1,95 TL’den alım garantisi vermek bu Devlete, Millete ve gariban gurebanın babası olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ihanettir. Ve hala Lisanssız üretimde, Lisanssız elektrik üretim kanun ve yönetmeliklerine tamamen aykırı olan, öz tüketimden kalan elektriği 1,57 TL ile 1,81 TL’den alım garantisi vererek bu gariban milleti soyarken ve soydururlarken, sesleri çıkmıyor bu Haramilerin. Serbest elektrik piyasasında elektrik fiyatı 1,68 TL olmuş durumda? Lisanslı elektrik üretim santrallarına verilen döviz garantili elektrik alım fiyatları minimum 1 TL’ye gelmiştir.  

Yukarda saydığım bu fiyatlardan elektrik alıp, sonra bu fakir gureba millete nasıl ucuz elektrik vereceksiniz?

Bugünlerde, güya bağımsız Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektriği ucuzlatmak için bazı sistemler geliştirmeye çalışıyor gibi görünmekte. Ama güya bağımsız olan bu Kurum’da elektrik üreticilerinin ve dağıtım şirketlerinin hakkını korumakta ısrarlı. Önerdikleri sistem bunu göstermekte.
Sayın Cumhurbaşkanımız, ülkemizin tam ekonomik bağımsızlığına kavuşması için gecesini gündüzüne katarak “ekonomik bağımsızlık savaşı” başlatmıştır. Savaş demek kazanmak uğruna canın ile malın ile fedakarlık yapmak demektir. Bu ülke için son kırk yılda 50 bin vatan evladı can verirken, bu Haramiler arkadan servetlerine servet katmaya devam etmektedirler ve halende devam ediyorlar. Amaçları belli. Sayın Cumhurbaşkanını ilk seçimlerde kaybettirmek istiyorlar. Böylece kendi Harami düzenlerini yeni geleceklerle devam ettirecekler. 
Hep söylüyoruz ya: Enerjide yapılanların hepsi, 15 temmuz hain darbe kalkışmasından sonra, bu Devlete ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yapılan en ağır darbedir.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER