GÜNCEL

Muhammed Tayyar Türkeş : Altın madenlerini varlık fonu işletmeli!

Tarih
01 Mart 2021
İzlenme
1549 Kişi

Belgeli GÜBRETAŞ yazılarımız sonrası üç maymunu oynayan tüm kurum ve yetkililere rağmen kamuoyu ve devlet menfaatleri uğruna yeni edindiğimiz bilgileri yazmaya, sorularımızı sormaya devam edelim.

Geçen hafta Söğüt Altın sahası, Gübretaş’ın %100 hakim hissedar olup konsolide ettiği Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.’ye devredildiği gibi ÇED süreci de başlatıldı.

GÜBRETAŞ’tan Kamuoyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada; “24.02.2021 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında alınan karara istinaden, bahsi geçen 82050 sicil numaralı Söğüt Altın Madeni ruhsatının ve ruhsat kapsamı çalışmaların şirketimizin %100 pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş.'ye devredilmesine karar verilmiştir. Devir işlemi, bir defaya mahsus KDV hariç 36.000.000.-TL sabit ruhsat devir bedeli ve maden üretimi devam ettiği sürece yıllık bazda cirodan %3 oranında alınacak olan nispi ruhsat devir bedeli karşılığıdır.”

Türkiye`nin en büyük şirketleri arasında GÜBRETAŞ`ın yükselişi devam ediyor – GübretaşGÜBRETAŞ’ın %100 konsolide ettiği şirkete 36 milyon sabit ruhsat bedeli dışında maden üretimi devam ettiği sürece yıllık bazda cirodan %3 oranında nispi ruhsat devir bedeli alması yatırımcıların kafasını oldukça karıştırmış olmalı ki geçtiğimiz hafta hisse fiyatlarında büyük bir türbülans yaşandı. Bu süreçte YKB, Bank Of America, Garanti, Ak, QNB Finans, İş Yatırım hesaplarından yapılan yüksek hacimli işlemler dikkat çekti. Unutmadan Bank Of America’nın piyasada gün içinde çok yüklü alım yapıp ertesi gün satması ya da trade etmesi birçok yatırımcının yatırım kararlarına da oldukça zarar veriyor.

Zira GÜBRETAŞ 07.07.2020 tarihli KAP açıklamasında kiracı Koza Altın İşletmeleri A.Ş ile Söğüt
maden sahasına ilişkin her türlü veri/data, analiz ve raporlar ile üçüncü
kişilerle yapılan ve devri mümkün sözleşmeler dâhil olmak üzere bütün bilgi ve belgelerin
tüm hakları ile birlikte, KDV dâhil 33.040.000 TL bedelle satın alınmasına yönelik bir sözleşme imzaladığını duyurmuştu.

Bir şirket %100 konsolide ettiği ve bilançosuna yansıttığı maden şirketinden neden FETÖ’cü KOZA grubu ile imzaladığı rödevans bedeli gibi %3 oranında nispi ruhsat bedeli alsın?

Gübretaş'a ait maden sahasında altın rezervi bulundu - Ekonomi haberleriİleriki aşamada çok kere yazdığımız gibi Varlık Fonu Gübretaş’ın altın şirketini ve TMSF’ye devri eli kulağında olan KOZA altını birleştirmek mi istiyor hep birlikte göreceğiz.

Bu bağlamda Habertürk’e hisselerimi satmayacağım, uzun vade temettü yatırımcısıyım diye demeç veren GÜBRETAŞ’ın %8.76 ortağı matematik profesörü Oğuzhan Şahinkaya birleşme anında yeni şirketten alacağı payın belirlenmesinde geçerli unsurun piyasa fiyatı olacağını bildiğinden ne satış yapabiliyor ne de fiyatın aşağı gelmesini istiyor. Bunun kılıfını da uzun vadeli değer yatırımcısıyım diye anlatıyor.

Oğuzhan Şahinkaya demişken googledan sildirdiği sizin trafik kazası diye duyduğunuz bize gelen ihbarda ise eski kız arkadaşının ölümüne neden olduğu olayla ilgili bilgileri de yakında paylaşacağız. Böyle bir adamın eğitimciyim diye ortalıkta gezmesinin takdirini okuyucularımıza bırakıyorum. Özlüce’de köylüleri mağdur edip okul inşa ettiği arazi ile ilgili yaşananlar ve davalar da işin bir başka boyutu.

Bu bağlamda içsel bilgiler konusunda zafiyeti olduğu iddia edilen GÜBRETAŞ yönetimine soralım; Geçtiğimiz haftaki yönetim kurulu toplantısında bedelsiz sermaye artışı görüşülüp neticede karar genel kurula bırakıldı mı?

GÜBRETAŞ’ın tekzip ihtarına verdiğimiz cevapta adı geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve aynı zamanda GÜBRETAŞ yönetim kurulu üyesi Selahattin KÜLCÜ, eski milletvekili Mehmet Tunçak ,Faruk Çelik, Belediye başkan ve meclis üyeleri iddialarımız karşısında suskunluklarını koruyorlar.

GÜBRETAŞ ALTIN O SERVET BULDUNasıl korumasınlar ki?

Balık baştan kokarmış.

Tarım arazisine kaçak ev yapan, Tarım Kredi Kooperatifine Ankara’da çürük bina satan eski Tarım ve Hayvancılık bakanından ne beklenir ki? Bu arada boynuz kulağı geçermiş sözüne istinaden oğlu Enes Çelik, Erikli suyu taşımak için kurduğu nakliye şirketini de feshetmiş tırları da satışa çıkarmış.  Aynı zamanda avukat olan Enes Çelik’in 40 yılık dostlarının davalarında saman altından su yürütme hikayelerini de zamanı gelince yazacağız. 

Saçı boyalı banka hortumcusu Cavit Çağlar’ı örnek alan Faruk Çelik, iplikten, petrole, petrolden, inşaata, inşaattan enerjiye, enerjiden borsaya kadar her taşın altında var mübarek. Bunları yaparken de karda yürüyüp iz bırakmaması da ayrı bir meziyet olsa gerek.

Evliya Çelebi Bursa sudan ibarettir dediği vakit bunları görseydi fikrini değiştirir Bursa on parmağında on marifet adamlardan ibarettir derdi. Seçim zamanı Alinur Aktaş’ın rakibi CHP’li Mustafa Bozbey’i yanına alıp yaptığın toplantıları verdiğin destekleri, kabine dışında kaldığında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ailecek ettiğiniz lafları da herkes biliyor. Bu minvalde AK Parti kongrelerinde seni ön sıralara oturtanlar utansın.

Son söz, gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.

Kalın Sağlıcakla...

yazının kaynağı


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Hulusi

    03 Mart 2021
    0 0
    Gazetecilik çamur at izi kalsın değil sorugulayıcı,olayları nesnel bir biçimde ele alarak ÇARPITMADAN,maddi ve manevi çıkar peşinde koşmayan bir meslektir.Görüyorum ki bu mesleği saldırarak iftiracı avam bi üslup İle sergiliyorsunuz.Saçınızı boyatmamışsınız fakat aklınızın dibi de yüreğinizde kapkara.Evliya Çelebi ile son vereyim Kötülemekten, fenalıktan uzak ol.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER