GÜNCEL

Muhammed Tayyar Türkeş : 15 Temmuz’un yetimlerine!

Tarih
16 Haziran 2019
İzlenme
1272 Kişi

Bugün babalar günü ve biz eli kanlı FETÖ’nün babasız bıraktığı yetim çocuklar için bir kez daha yaşanılanları yazalım ki unutulmasın gerçekler.

17/25 Aralık’tan bu yana ve özellikle hain darbe girişiminden sonra FETÖ ile mücadelede yalnız bırakıldığını söyleyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hak vermemek mümkün değil. Şöyle ki;

Etkin pişmanlık ve gizli tanıklık kisvesi altında sulandırılan FETÖ yargılamalarında maalesef dağ fare doğurdu ve biz buna ilimizde birebir şahit olduk.

Herkesin yaptığı yanına kar kaldı!

Nasıl mı?

İstisnalar hariç FETÖ üyesi işadamları çantacılıktan başladıkları iş yaşamalarında üyelikle birlikte her türlü teşvikten, kolaylıktan, muafiyetten yararlandılar. Ne bürokratik bir sorun yaşadılar ne de kestikleri hayali faturalardan dolayı mali bir takibat. Dahilde işleme rejimiyle ihracat kaydıyla gümrüksüz getirdikleri malları bile kolaylıkla iç piyasada sattılar. Zira valisinden tutun emniyet müdürü, defterdar ve kilit noktalardaki bürokratların tamamı cemaatin adamıydı.

Henüz imara açılmamış arazileri, imar planlarını herkesten önce öğrenip örgüt üyesi ve hizmetkarı belediye başkanları vasıtasıyla servetlerine servet kattılar. Kazançlarının yanında himmetleri devede kulak kalır. Orada bile birbirlerini aldatmada yarışıyorlardı.

Servet transferi ile birlikte maaile son model araçlar, görkemli villalar, yatlar, bol gelirli kiralık mülkler, otel lobileri onların oldu. Yıllardır özenip dışlandıkları hayat cemaatle birlikte ayaklarının altındaydı. Sohbetler sıkıcı olsa da ışıltıyla akıp giden hayat şahaneydi. Ramazanda şaşalı birkaç iftar dışında teknede, Avrupa’da seferi olmanın keyfi de bir başkaydı.

Hain darbe girişiminin ardından kısa süreli özgürlüklerinden olsalar dahi bugün keyiflerine diyecek yok. Zira en az onlar kadar hain kirli ellerin yardımıyla 17/25 Aralık sonrası FETOŞ’un çağrısıyla BankAsya’ya para yatıranlar, şirketlerinde, derneklerinde, vakıflarında yönetici olmaya devam edenler, kredi sağlayanlar bugün ellerini kollarını sallayarak teknelerinde kaçamak yapmaya devam ediyorlar. Umduklarından kolay sıyrıldılar anlayacağınız.

FETÖ yargı rantı kimine ölümü gösterip gribe razı etmek suretiyle alacağını alıp emniyetin ön kapısından sokup üç, beş gün misafir edip arka kapıdan saldı, kimini o tarihte ne olduğunu anlamadıkları etkin pişmanlıktan faydalandırıp yargılama aşamasında ufak ceza almalarını sağladı, kimini ise en baştan gizli tanık yapıp adliyenin kapısından bile içeri sokmadı. Rantın küçük ayağını oluşturan sanık avukatlarından, adliye personeline kadar herkes çok mutluydu. Dünya tarihinde rantı en büyük en çok paylaşılan darbe maalesef buydu. Bir ara yürekli bir başsavcı bu yapıyla mücadeleye yeltense de sonunu getiremedi. Zira bugün dahi kripto unsurları ortaya çıkmaya devam eden okyanus ötesi destekli bir yapıyla mücadele sanıldığı kadar kolay değildi.

FETÖ borsası adıyla ilimizde görülen dava ise buzdağının sadece görünen küçük bir yüzü zira malı hamuduyla götüren ve aracılıkta sınır tanımayanlar kirli parayla ellerini ovuşturmaya devam ediyor.

Devletimiz yürekli bir müfettiş görevlendirip sadece Bursa’da haklarında takipsizlik kararı verilenlerle dava açılanların iddianamelerine baksın ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaktır. Takipsizlik kararı verilenler rahat olmayı bıraksınlar zira birileri takip etmeye devam ediyor.

Bankaya para yatırdığı, çocuğunu dershaneye gönderdiği için tutuklananlar gözümüzün önündeyken bu hain örgüte milyonlarca dolar bağış yapanlar, yapılarında görev alanlar hiçbir cezai takibata dahi uğramadılar, hatta ödüllendirildiler.

Hangi birini yazayım ki!

 

yazının devamı


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • fetözede

    19 Haziran 2019
    0 0
    Süper bir makale.Daha da fazlası Sakarya'da oluyor."Ayağa kalk Sakarya" nidaları Pensilvanya'dan boşuna değil.artık şu dokunulmayanlara dokunulmalı..o alt tabakadan alınan üst kademe isimlerine ya da ihbar edilenlere neden hala dokunulmuyor bu şekilde güçleniyor etkilerini arttırıyorlar.böyle giderse hiç kimse fetöcü demeye cesaret edemeyecek belki 5 sene sonra da eskisinden daha güçlü yerlerini geri alıp bu süreçte kendileri hakkında gerçeği söyleyenlere göz açtırmayacaklar
  • hursit dilaver

    17 Haziran 2019
    1 0
    AKP SEÇİM BAŞKANLARI, HALA ÇALINDI DEMEMEK İÇİN KIRK TAKLA ATIY0RLAR, bir de CHPye bak. ne tukruk kaldı, ne s0kağa çıkamamak. AKP ise İNANAMIY0RUM, ÇALINDI, KİM ÇALDI DİYEMEMEM, YSK kararlarına uyarız. 0 başımızın tacı zaten deyip durdu...bu yuzden de CHPliler bak ÇALINMA Y0K, BİZE İFTİRA ATTINIZ diy0r. AKP ise suspus.niye bu eziklik k0rku. HALA MI 27 SENELİK TEK PARTİ DUZENİ Mİ BE..
  • hursit dilaver

    17 Haziran 2019
    1 0
    aşağıdaki y0rumlara göre istanbula allah yardım etsin.ama bir t0kat gelebilir.ege adaları askerler ve tanklarla d0ldu.dedeağaçta ABD askerilerleri tatbikat yapar. akdenizde fransa, kıbrıs tehditleri..S400 itirazları...başımıza bir gelecek var beyler. HAZIRLIKLI 0LUN.
  • hursit dilaver

    17 Haziran 2019
    1 0
    İSTANBUL İŞGAL EDİLİRSE, HALKA DAĞITILACAK SİLAH,MUHİMMAT VE BULUŞMA, 0RGANİZASY0N VE DİRENİŞ YERLERİ ile DEP0LARININ YERLERİ İLE KÖPRU,TUNEL VE 0NEMLİ BİNALARIN K0RUNMASI İÇİN MUHTELİF YERLERDE BULUNDURULAN FUZE SİSTEMLERİ. ey aymazlar veri k0pyalama bu. niye bu kadar cahilsiniz.
  • hursit dilaver

    17 Haziran 2019
    1 0
    VERİ K0PYALAMADA HALA, BELEDİYENİN ÇALDIĞI, ÇIRPTIĞI, İHALESİ, ARABASI FALAN K0NUŞULARAK KİMLER BUNU SULANDIRIY0R BE..BEYLER VE EY HUKUMET.. VERİ K0PYALAMA BU DEĞİL.
  • hursit dilaver 2

    17 Haziran 2019
    1 0
    ayrıca CHPNİN İMZALADIĞI YEREL YÖNETİMLER ÖZERKLİK ŞARTI k0nusunda İSTANBUL ÖZERKLİĞİNİ İLAN EDERSE BUNU ELBET BATI ANINDA TANIYACAKTIR Kİ, HDP D0ĞU İÇİN DE AYNISINI İSTİY0R. gerçi kimsenin umuru değil bu dediğim de, başınıza gelince bakalım nasıl bir hareket çekilecek.UNUTMAYIN, İSTANBUL BAĞIMSIZ 0LSUN VARI LAF EDEN EKREMDİ..
  • hursit dilaver 1

    17 Haziran 2019
    1 0
    bakın,dun akşam kimsenın umurunda 0lmadı. PATRİKHANENİN ÇEVRESİ GENİŞLETİLİP VATIKAN HALİNE GETİRİLMESİ İÇİN BINALARIN ISTIMLAKI YA DA CEBREN SATIŞI FALAN YAPILACAK MI.hiiiç s0rulmadı.
  • hursit dilaver

    17 Haziran 2019
    1 0
    dikkat edin bu istanbul seçimi acı bir t0kat 0labilir. 0 250 şehidin ahı bu seçimde çıkar. hem de bizimkilere.. bakın 15.000 işçi işten atılmış ya da sendika değiştir denilmiş. ben 75lerde ankarada sendikacıydım.0 uyelerin ç0ğu zevk için CHPye 0y vermiştir. şimdi ağlamasınlar. antalyada da CHPli h0ca başkan geldiğinde CHPli ve alevileri bile attı.s0nra menders turel geldi de bunlar işe aldı. şimdi gene atıldılar zaar..T0KATA HAZIR 0LUN.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER