GÜNCEL

Melih Altınok : Seyfo, Midyat gülün... Aydın Bey’in manşetinden haberi yokmuş

Tarih
02 Mart 2017
İzlenme
2039 Kişi
28 Şubat'ın yıl dönümünde "karargâh rahatsız" manşeti atarak tarihe bir kez daha cuntacıların borazanı, bozguncu olduğunu kaydettiren Hürriyet ve Doğan Grubu panikte.

Önce hepimizi aptal yerine koyarak gazetenin eskibaşkırosu'na akla ziyan bir savunma yazısı yazdırdılar.
"Muhtıra aslında muhalefete"türünden bir zavallılığınarkasına sığındılar.
Ardından baktılar ki madara oluyorlar... Genelkurmay bileçıkıp "Karargâh rahatsız gibibir ifadenin kabul edilmeyeceğini" söylüyor, bu kez de Aliye Rona taktiğine başvurdular.
Aynen öyle, suçu "küçük" birilerinin üzerine yıkmayakarar verdiler.
Sağda solda okuduğumuz, duyduğumuz sipariş haberlerinden ve yorumlarından anladığımız kadarıyla olayın şöyle geliştiğine inanmamızı bekliyorlar.
Birileri tamamen iyi niyetle, boşta bulunarak bu haberi yapmış, başkalarının da dalgınlığına gelmiş ve bu manşeti atmış...
Ve o esnada koca gazetede, ortalığı sarsacağı gün gibi aşikâr olan bu manşet atılırken "hanibana hani bana" diyen tek yönetici de yokmuş!
Pek tabii ki, patronları Aydın Doğan'ın hiçççç haberi yokmuş manşetten...
Yani bütün suç Tufan Türenç'te ya da ne bileyim sayfa sekreterlerindeymiş; hatta üst akıl bile devreye girmiş olabilirmiş.
Ayıptır!
Cunta bildirileri yayınlayarak okurlarını tehdit ettikleri yetmiyormuş gibi şimdi onları ve milyonlarıaptal yerine koymaya kalkıyorlar.
Yahu iki kere yazı işlerine girmiş her gazeteci bilir ki yöneticilerden, genel yayın yönetmeninden habersiz sayfa manşeti atılamaz, ilk sayfa yapılamaz.
Gazete deneyimi olmasa da orta zekâya sahip herkesin tahmin edeceği üzere o gazete en sonunda da patronun önüne birgelir; o da bir bakar.
Hele hele o günkü gazete, muhtıra gibi hayati bir gündemle çıkacaksa, geneldeyoğun olan patronişi gücü bırakır, herzamankinden dahadikkatli inceler gazeteyi.
Hatta şunu da söyleyeyim, Ortadoğu'nun en stratejik ülkesinde dengeleri etkileyecek bu manşeti atarken Aydın Bey Alman ortaklarına bile danışmıştır.
Evet, kime ne yalan söyletirlerse söyletsinler hepimiz farkındayız.
O manşet atılırken hepsi oradaydı; başta da patronları Aydın Doğan ve akıl hocaları...

***

Kim bu Hürriyet'e yükleyen, çıksın ortaya!

Kepaze manşetleri için dün bir açıklama yayınlayan Hürriyet, sanki muhtıra yayınlamamış da metroda yanlışlıkla ayağımıza basmış gibi, "ben yapmadım editoryalyaptı" dedi.
"Bu başlığa böyle bir anlam yüklenmesi aklımızın ucundan dahi geçmemiştir... maksadı aşan bir editoryal hata olarak görülebilir..."
Hayır, tamam yiyelim de bu kaçıncı anlam yüklemesi?
Örneğin 7 Haziran seçimlerinden bir gün önce Doğan Haber Ajansı'ndan abonelerinize "Diktatörüdevir, oyunu HDP'yever" mesajı geçerken kim yükledi size?
Size anlam yükleyen utansın Aydın Bey!

***

Akif Bey'e de anlam yüklemişler

Pazartesi günü bu köşede, Hürriyet'in "Karargâhrahatsız" manşetinin ardından Hürriyet'i ziyaret eden ve haberin sahibi Hande Fırat'la poz veren Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ı atv Son Durak'a davet etmiştim.
Öyle ya, Hürriyet gibi "doping" uzmanı olmasak da biz de önem veriyorduk spora, gençliğe...
Salı günü Bakanlık'tan aradılar. Sayın Bakan'ın Hürriyet'i daha önce planlanan bir program çerçevesinde perşembe günü ziyaret ettiğini söylediler.
Ancak ne hikmetse gazete, Bakan Kılıç'ın ziyaretini üç gün sonra, "Karargâh rahatsız" manşetine yönelik tepkilerin çığ olduğu pazar günü vermeyi uygun görmüş.
Evet, eminiz bu sinsilik de yine bir anlam yüklemesidir, yine köyü niyet yoktur!
Salağız ya...

Sabah
2 Mart 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER