GÜNCEL

Melih Altınok : Muhalefetin kızıl elması HDP!

Tarih
09 Haziran 2018
İzlenme
1044 Kişi

Hükümet erken seçim kararını açıkladığında muhalefetin akıl hocalarının ilk refleksi, "nezaman kullanılacak" diye beklenen Abdullah Gül kartını ileri sürmek oldu.
"Ben de aday olacağım" diyerek oyunu bozan İyi Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in ağzından dinleyelim:
"HDP'nin de içinde yer aldığı, İyi Parti'nin de, CHP'nin de Saadet Partisi'nin de bir araya gelip Sayın Gül'ü aday göstermemiz istendi bizden." 
Fatih Altaylı da programında ısrarla sorduğu "Kim istedi" sorusuna cevap alamadığı için biz "akıl hocaları" demeye devam edelim...
Gül de ikna edilemeyince ortak aday formülünü rafa kaldıran "akıl hocaları" bu kez seçimi ikinci tura bırakma taktiğine yöneldiler.
Mümkün olduğunca çok aday çıkmalıydı ki, Erdoğan seçmenleri arasında kafa karışıklığıyaratılabilsin...
Ancak hangi okyanusun rüzgârıyla dolduğu meçhul balonlar seçime sayılı gün kala birer birer söndü.
Anketler, CHP'den Akşener'e kaçan oyları büyük oranda geri alan Muharrem İnce'nin en iyi ihtimalle yüzde 25-27 bandına sıkıştığını gösterince de hesaplar yeniden masaya yatırıldı.
Çünkü ne yapılırsa yapılsın hiçbir bölen, doğasında bu iş olan HDP kadar bölemezdi. Tarih bir kez daha bunu dayatmıştı.

***

Evet, muhalefetin son hamlesi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ezemeyeceklerini gördükleri Erdoğan'ı parlamento aritmetiğinde geçip, yeni sistemi kilitlemek.
Bunun için de 7 Haziran seçimlerindeki gibi yine, denize düşen misali HDP'ye sarıldılar.
Çünkü hesaplarına göre HDP barajı aşarsa Ak Parti'nin anketlere yansıyan parlamentodaki üstünlüğü zayıflayacak.
Özellikle CHP'li Aleviler ve Ankara'nın sert Barzani politikalarından ötürü küsen Ak Partiseçmeni milliyetçi Kürtler üzerindeki baskı yoğun...
Seçmenin, "Kadınlar HDP'ye, erkekler CHP'ye oy versin" türünden garip tekliflere ikna edilmeye çalışıldığına sizler de şahit oluyorsunuzdur.
Peki, bir kez daha eski kızıl elma'larını ısıran ve cilalı HDP devrine dönen muhalefetin taktiği bu kez de tutar mı?
Yurtsever CHP'liler, Kürt solunun partisi HDP'ye paraşütle inen Türk solcularının, İnce ve Demirtaş arasında kıydıkları "yüzük kardeşliği"ni kabul eder mi?

***

"7 Haziran'da HDP'ye giden yüzde 13 oyun nasıl PKK'nın hanesine yazıldığını, teröre cesaret verdiğini gördük, artık kimse yemez" demeyin.
Muhalefet liderlerinin, sosyal medyada, FETÖ'cülerin HDP ve Demirtaş güzellemeleri yaptığını görüp paniklemeleri, HDP'den rol çalmaya çalışmaları bir hareketlenme olduğunun göstergesi.
İnce ve Akşener'in bu konudaki manevraları da kayda değer. Ama kuşkusuz hiçbiri, "Trakya diye bir bölge varsa neden Kürdistan diye bir bölge olmasın?" diyerek müthiş bir performans sergileyen "Serok Karamollaoğlu"nun eline su dökemez.
Umarım Kızılelmalarının tam ısırdıkları yerinde yine zavallı bir kurt gezinmiyordur...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER