GÜNCEL

Melih Altınok : Bebek’teki sapık, Türk çıkmayaydı iyiydi...

Tarih
01 Haziran 2022
İzlenme
1414 Kişi

Dün Bebek sahilinde bir adam ve kadın güpegündüz seks yaparken kaydedilmişlerdi.
Görüntüleri elden ele yayan "yurttan sesler korosu" çok emindi... Ya Suriyeliydi bunlar ya da Afgan.
Yabancılar gelmeden önce Taksim'e kravatsız çıkmayan, trafikte centilmen, sokakta beyefendi, mutfakta aşçı Türk erkeği olacak değildi ya bu ayı!
Derken emniyet bu kişileri yakaladıklarını açıklamasın mı?
Ne yazık ki sapık adam Türk'tü.
Özgür K. isimli biri... Birkaç ay önce Bodrum'da da benzer bir sebepten gözaltına alınmış... Çocuk istismarından polise mukavemete kadar 21 ayrı suçtan sabıkası olan bir kriminal.
Kadının ismi ise aynı suçlardan sabıkalı Carmen Maria T.
Peki sonra ne oldu?

Bu yalanı adıyla sanıyla yayan, turizm sezonu öncesi ülkedeki turistler de dahil yabancıları, özellikle de "esmer" olanlarını hedef gösterenler "bir kuru pardon" dediler mi?
Deseler ne olacak?
Hayat pahalılığından, muhalefetin pompaladığı umutsuzluktan bunalan, "düşmanını" arayan kitlelere "ya tutarsa" diye çaldıkları yabancı düşmanlığı mayası tutuyor...
Çünkü her gün yalan banyosu yaptırılan insancıklar artık doğrusuna yanlışına aldırmadan kendisini tatmin edeni "satın alıyor".
Sonra da Rize'de, Ümit Özdağ'ın tehcir vaadiyle kurduğu partisinin bir sempatizanı, silahla 1'i Afgan işçiyi öldürüyor, 2'sini yaralıyor...
Gaziantep'te 70 yaşında, engelli bir kadın, fuhuşa teşvik de dahil 9 ayrı suçtan kaydı bulunan bir insansı tarafından "Suriyeli bir çocuk hırsızı sanılarak" tekme tokat dövülüyor... Diğerleri de kameraya alıyor.
Farkındayım, liberalinden solcusuna özgürlükçülükten herkesin sınıfta kaldığı pandemide olduğu gibi sığınmacılar meselesinde de popülist dalga çok güçlü. Ciddi ciddi "tehcir" teklif edenlere "sağduyu" diyen bile linç ediliyor.
Ama şimdi değilse ne zaman?
Siyaset ve medya çözüme değil kaosa çıkacak bu tehlikeli gidişata karşı "ilkesel" tavır almalı.
Tarih affetmez.

***


FİNLANDİYA, İSVEÇ İKNA OLUR DA KEMAL BEY BİRAZ ZOR...
Önce pandemi ardından Ukrayna'daki savaş, "ölmekle bayılmanın farklı şeyler olduğunu", her ulus devletin kendi bacağından asılacağını herkese hatırlattı.
Değil Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Avrupa'nın ortasında olsanız bile iş günün sonunda gelip kaba güce dayanıyor. Güçlü, caydırıcı bir ordu olmazsa olmaz.
Almanya'da da koalisyon hükümeti ve ana muhalefetteki Hıristiyan Birlik Partileri, ordularının güçlendirilmesi için 100 milyar dolarlık programı uyum halinde kabul ettiler.

Evet evet Yeşiller bile. Hani üstüne vazife olmadığı halde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin modernizasyonuna karşı açıklamalar yapacak kadar antimilitarist olan Cem Özdemir'in partisi var ya, o.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER