GÜNCEL

Melih ALTINOK : Aradığınız istihbarat örgütlerine ulaşılamıyor, üzgünüz

Tarih
10 Şubat 2017
İzlenme
2040 Kişi
Dün CIA'nın yeni atanan direktörü Mark Pompeo Türkiye'ye geldi. Ankara'da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

Görüyorsunuzdur, muhalefet ziyaret duyulur duyulmaz Pompeo'yu dövmeye başladı bile.
Sanki bölgenin, ülkelerinin aşağılanmasına çok duyarlılarmış gibi, yeni direktöre "oryantalist" diyorlar.
Ama motivasyonları ne olursa olsun bu kez haklı gibiler, kim olsa döver!
Çünkü sicili Obama döneminde daha da bozulan CIA'nın yeni direktörünün Türkiye hakkındaki görüşlerinin bir Sözcü yazarından hallice olduğunu duyuyoruz.
Örneğin, NATO üyesi, AB adayı Türkiye ile İran'ın birbirinden farkı yokmuş ona göre. Yani bu eski asker için de "İşte bunların hepsi İslam'mış, Ortadoğu'ymuş!" 
Gerçi bu arkadaşlara güven olmaz. Adamın twitlerini çarpıtmışlardır hatta montaj yapmışolabilirler. Pompeo da, bu görüşlerini ifade ettiği bir iki twitini sildi hatta o hesabı yok etti.
Ama zaten kaç yazar ki!
Zira kendisini Türkiye'ye gönderen Trump bu ayrımları çok iyi yapabiliyor.
Zaten geçtiğimiz gün Erdoğan'la bir telefon görüşmesi yapan ve hem Cumhurbaşkanına hem Türkiye'ye övgüler düzen Trump da kendisini en çok bu nedenle Ankara'ya gönderdi.
Göreve gelir gelmez, Suriye'de ve bölgede kirli işlere soyunan Obama'nın partneri İran'avize sınırlaması getiren Trump ABD'nin yeni müttefiklik ilişkilerini dizayn ediyor.
Yeni Başkan, bu planlamada da Türkiye'nin önemini çok iyi görüyor.
Obama'nın aksine, bölgedeki PKKYPG gibi neyidüğü belirsiz terör örgütleriyle değil,üslerinin bulunduğu yarım asırlık güvenilir müttefiki Ankara'yla yürümenin doğru olduğunu düşünüyor.
Türkiye gibi güçlü ve stratejik bir ortağı, ülkesinin rakiplerine doğru iteklemeninmantıklı olmadığını fark ediyor.
Kısaca Trump mecburiyetlerinin bilincinde. Aldığımız bilgilere göre, Pompeo ABD'ye uçarken Rakka operasyonu öncesi epeyce "imtiyaz" bırakacak Türkiye'de.
Bunlardan biri de Obama yönetiminin desteklediği PKKYPG'nin "meşru bir aktör" olarak sahada yere almaması. Pompeo üzerinden yaratılmaya çalışılan telaşa mahal yok yani;evet hiç yok.
Bakın, Türkiye de yeni dönemde oluşan altın pozisyonunu çok iyi değerlendireceğini gösteren bir soğukkanlılık sergiliyor.
Kaldı ki artık ne Türkiye'yi ne de ABD'yi istihbarat servisleri yönetiyor. Başta halkınseçilmiş siyasileri var ve dış politikayı onlar belirliyor.
İşimize gelmezse "bay bay" der geçeriz.
Haklısınız, göz boyamak için antiemperyalizm kalkanına sarılan emperyalist uşaklarınınasıl telaşları da bu yüzden zaten.

***

Kürkçü yine samanlığa döndü

Sırtını YPG'ye, PYD'ye yasladığını kurumsal olarak açıklayan HDP'nin vekili Ertuğrul Kürkçü CIA Başkanı'na çıkışmış. Mahir Çayan'ın ve tüm "yoldaşlarının" katledildiğisamanlıktan o zaman da sağ çıkan Ertuğrul Bey belli ki solcu geçindiği günleri hatırlamış.Şimdi de hapisteki HDP'li yoldaşlarına dışarıdan rol kesiyor.
Son tiradı şöyle:
"Sırrı Süreyya Önder arkadaşımızın meşhur ettiği bir deyiş var; Azrailin can dağıttığıgörülmemiştir. CIA'den hayır geldiği görülmemiştir.
Gelmese daha iyidir!" 
Türkiye'nin kimseden hayır beklediği yok ama bunu Obama yönetiminin giydirip, silahlandırıp koluna ABD arması bile astığı PKK-YPG'ye de söylediniz mi Kürkçü Bey?
Hani sırtınızı falan onlara dayıyormuşsunuz ya, ona mahsuben; sonra dediğiniz gibi Allahkorusun...

Sabah
10 Şubat 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER