DÜNYA

Mehmet Beyhan : Baronların kıskacındaki Yunanistan

Tarih
15 Haziran 2022
İzlenme
560 Kişi

Yunanistan bağımsız bir devlet olarak tarih sahnesine çıktığından beri, Türklere karşı şiddet ve kan davasına dayanan kötü bir gelenek oluşturmuş ve her dönemde bunu sürdürmüştür. Son günlerde Yunanlı yetkililerin Türkiye’ye karşı takındığı düşmanca tutum, bu kötü geleneğin bir devamıdır. Silah baronları da bundan hep istifade etmişlerdir.

Ancak bu kötü geleneği ısrarla sürdüren Yunanlı siyasetçiler, kendi halkına değil, silah baronlarına hizmet etmekteler. Baronlar, Yunanlıları sürekli Türkiye ile korkutarak kıskaca almış ve ağır bir ekonomik yükün altında ezmektedir.

‘’Bir Mart Tezkeresi’nden’’ sonra, Türkiye ile silah baronları arasında yaşanan olaylar zincirinin son halkasını Yunanistan oluşturmaktadır. Terör örgütleriyle Türkiye’ye diz çöktüremeyen silah baronları bu defa, taşeron olarak Yunanistan’ı kullanmaya karar vermişler.

Yunan halkı büyük bir sefalet içinde yaşarken, bu kadar silahı neden satıyorlar? Çünkü Yunan halkının yaşadığı sefalet kanla beslenen silah baronlarının umurunda değildir. Unutulmamalıdır ki sömürü düzenini ayakta tutan en önemli nedenlerden biri savaşlardır. Zira savaşlar, silah, malzeme, mühimmat üretimini zorunlu hâle getirerek yatırımları besler.

Ancak savaş, savaşan ülkelerin ekonomilerini batırır, uluslararası gelir dağılımını bozar, fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapar. Kapitalizmin gelişim sürecine baktığımızda savaşlar, devamlı ekonomik değerleri çevreden merkeze doğru kaydırdığını görürüz.

Dolayısıyla dünyadaki bütün savaşların en önemli temel nedenlerinden biribana göre kapitalizmdir. Savaşa dayalı bir ekonomik sistem, yapısı gereği belli bir bölgede istikrarlı duramaz. Bu nedenle kâr oranını korumak için savaşı bütün coğrafyalara doğru genişletmek zorundadırlar.

Somut bir örnek vereyim ki, kimse komplo teorisi ürettiğimi zannetmesin. Afganistan, Irak, Suriye, Libya ve Yemen’de iç çatışmalar devam ederken, Ukrayna ile Rusya arasında da savaş çıkarttılar. Şimdi de aynı baronlar, Yunanistan’ı kıskaca alarak Türkiye’ye karşı kışkırtıyorlar.

Kısacası dünyada ne kadar terör örgütü, ne kadar savaş veya çatışma varsa, mutlaka sömürgeci silah baronlarının damgasını taşır. Her ne kadar Adalar Denizi’nde güncel krizin baş aktörü Yunanistan görülse de, perde arkasında söz konusu silah baronları bulunmaktadır.

Peki, silah baronlarının Türkiye’yle dertleri nedir?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER