GÜNCEL

Mahmut Övür : Mustafa Kemal, “İslam’ın yeni lideri”

Tarih
29 Mart 2019
İzlenme
1507 Kişi
Türkiye'nin bugün yaşadığı küresel emperyalist kuşatmayı saklamak için başını CHP'nin çektiği muhalefet cephesi inanılmaz bir çaba harcıyor. 15 Temmuz darbe ve işgal girişimine "kontrollü darbe" diyen bir siyasi aktörden başka bir şey de beklenemez. Elbette meydanlara çıkıp "Beka sorunu yoktur" diyecek. Bu siyasi akıl, Türkiye'nin son 5 yılda yaşadığı kuşatmayı görmediği gibi dünyada ve bölgede neler olup bittiğini de görmüyor, görmek istemiyor.
Ukrayna'dan, Mısır'a, Libya'dan Suriye'ye bölgedeki her ülke, hatta gelişmiş AB ülkeleri bile bugün ciddi bir beka sorunuyla karşı karşıya. Türkiye, bu gerçeği çok daha derinden yaşıyor. Çünkü hem İslam dünyası içinde, hem de bölgesinde etkili tek ülke. Onu da pratiğiyle gösteriyor. Sadece bölgesinde değil, Venezüella'dan Arakan'a, Suriye'den Kudüs'e dünyanın neresinde bir sorun yaşanıyorsa o sorunu yaratan küresel güce karşı çıkıyor, "Dünya beşten büyüktür" diyerek itiraz ediyor. Bu da küresel güçleri öfkelendiriyor. Bu yüzden FETÖ'yü besliyorlar, bu yüzden PKK-PYD hattına binlerce TIR dolusu silah gönderiliyor. CHP ve İP de bu güçlerle seçim ittifakı yapıyor.
Beka sorunu tam da bu işte...
Bu kaba saldırıların alt yapısı da son 5 yılda sinsi mesajlarla verilmişti. Norveç'teki NATO toplantısını hatırlayın. Düşman kuvvetler olarak Atatürk ve Başkan Erdoğan'ın gösterilmesi tesadüf değildi. Son yıllarda Türkiye'yi ve Başkan Erdoğan'ı itibarsızlaştırmak için böyle çok şey yapıldı. Aslında bu algı operasyonunun bir benzeri Milli Mücadele döneminde de yaşanmış... O günlerde Türkiye'yi parçalamak için sınır çizenler, mandacı formül dayatanlar bugün de görev başındalar.
O günlerde ABD medyasının Mustafa Kemal'e nasıl baktığına ilişkin birçok yazı okumuştum. Hatta son olarak İpek Çalışlar'ın "Mustafa Kemal Atatürk, Mücadelesi ve Özel hayatı" kitabında birkaç ABD'li gazetecinin savaş meydanlarındaki Mustafa Kemal'le ilgili çarpıcı izlenimleri dikkat çekiciydi. Ancak hiçbiri ilk kez A Haber'de duyduğum kadar beni şaşırtmamıştı. Belki tarihçiler biliyordu, ama ben ilk kez duyuyordum.
Bu gerçeği o gece bu ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan da ilk kez duyduğunu söylüyordu. Şimdi gelin yaklaşık yüz yıl önce ABD'de yayınlanan gazete manşetlerinde yer alan Mustafa Kemal haberlerini Başkan Erdoğan'dan dinleyelim:
"16 Eylül 1922 tarihli bir ABD gazetesinde manşetten şu haber veriliyor: 'İstanbul Muhammedi inanışın merkezi, Mustafa Kemal de politik büyük bir dini imparatorluk kurmak isteyen İslam'ın yeni lideri' olarak sunuluyor.
19 Eylül 1922 tarihli bir başka gazetede ise Mustafa Kemal'in yeni birMüslüman İmparatorluk planladığını, Yunanlıların hezimetinin de bunun ilkadımı olduğunu söylüyor.
12 Ekim 1922... Bir başka Amerikan gazetesi, 'Mustafa Kemal'i korkunçTürklerin en korkuncu' olarak nitelendiriyor.
Bu örneklerden anlaşılacağı üzere, bu millet ne zaman ayağa kalkmayaçalışsa hemen terörist ve korkunç odaklı bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Dün böyle yaptılar bugün de aynısını yapıyorlar." Bu tablo, Türkiye'nin son 5-6 yılda yaşadıklarından hiç farklı değil.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • vatan sevdalısı2

    01 Nisan 2019
    0 0
    sebebi farklı yapılar var ise birleşmeden söz edilir. türkiye tarihi de araştırılsın darbeler. eğer doğru bilgilere ulaşıldıysa sonuç şu olur: hepsi aynı kişi....yani abd(fetö+pkk+pyd+ypg+ypj+chp+ip+sp+hdp) bu bir kişi ve bir yerden yönetiliyor.
  • vatan sevdalısı1

    01 Nisan 2019
    0 0
    edirne belediye başkanının 15 temmuz gecesi....araştırın basına 1-2 kanala düştü sadece. adana belediye başkanının şehit aileler için yemek partisi orada şehit yakınları derbest edildi buda yansıdı basına... daha 1000lerce örnek verebilirim. ve sonuç: biz hata yapıyoruz....farklı gruplar birleşiyor sanıyoruz... asla böyle bir birleşme söz konusu değildir.
  • hursit dilaver

    30 Mart 2019
    0 0
    ''' Altay'ın 1 Nisan sonrası CHP genel başkanlığına hazırlanması...''' çok iyi olur. CHP gibi devlet-i fehimane nin lozxan vesayetinin hami ve koruyucusu bir partiye başkan olması türkiye için güzel. ama OLAMAYACAAK. CHPNİN BAŞINA BİR ŞAAKİRT GELECEĞİNİ FUAT UĞUR MÜJDELEDİ. BU ENGİN ALTAY BUNU ÖGRENDİYSE ZAMAN KAZANMAK VE ÖN ALMAK İÇİN ÇOK KONUŞUYOR. AMA ONA BU ŞEREFİ AB,ABD, NATO ve DEVLET-İ FEHİMANE VERMEYECEEEEK..
  • Barış

    30 Mart 2019
    0 0
    Yazdıklarınızda haklısınız. Fakat bu partili insanların yaptığı yolsuzluk hırsızlık bunları insanların görmesini duymasını engelliyor. Tankın altına yatan insan artık ülkesinde adaletin olduğuna inanmıyor. Peygamberin bile hata yaptığı bir Dünyada bugünk yönetimi ilah gibi hatasız göstermek milleti bıktirdi artık. Ülkede ekmek sorunu yok ekmeği eşit bölüşmek sorunu var.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER