SİYASET

Mahmut Övür : Kurultaydaki o görüntülerle ne amaçlandı?

Tarih
10 Kasım 2023
İzlenme
663 Kişi
Dikkatinizi çekmiştir, en ateşli CHP savunucuları bile CHP kurultayında köklü bir değişim olduğundan hiç söz etmiyor. Hepsi o gece "Kılıçdaroğlu'na kim baskı yaptı?" sorusuyla meşgul. Bu yüzden kurultay bitse de tartışma bitmedi, bitecek gibi de görünmüyor. İşin içine daha kurultay sürecinde yaşanan baskılar, "parasal ilişkiler", son dakika ihanetleri de eklenecek ve daha büyük "rezaletler" ortaya dökülecek.
Bunun işaretini de o gece İmamoğlu ekibinin Kılıçdaroğlu görüntülerini medyaya sızdırması verdi. Bu yüzden sabah akşam "değişim" değil, o gece tartışılıyor.
İkinci tur meselesinde bir gariplik yaşandığı çok açık. Seçim sonuçları açıklandığında Kılıçdaroğlu'nu ilk arayanlardan yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun "Çekilin" dediği, Kılıçdaroğlu'nun da "Çekileceğim..." cevabı verdiği biliniyor.
Bu kararla kurultay salonuna gelen Kılıçdaroğlu'nun odası bir anda doluyor. Aralarında depremzede bir muhtarın, bir türkücünün, bir milletvekili ve gazeteci İmambakır Üküş'ün öne çıktığı kalabalık "çekilmemesi" gerektiğini söylüyor. 
İMAMBAKIR ÜKÜŞ KİMDİR? CHP Kurultayı'na damga vuran isim! İmambakır Üküş nereli ve kaç yaşında? - Türkiye GazetesiBu tartışmalar yaşanırken görüntülerde Faik Öztrak ve değişimcilerden Gökhan Günaydın da var ve olup bitenleri izliyor.
Bu arada Ekrem İmamoğlu da Özgür Özel'i başka bir odaya götürüp kapatıyor.
Kılıçdaroğlu bu tartışmalardan sonra ikinci tura katılma kararını veriyor. Esas gerekçesi de İmamoğlu'nun çevresiyle ilgili:
"Evet, ikinci tura katılmama yönünde bir kararım oldu. Divan Başkanı olan Ekrem İmamoğlu ile bu konuyu bir odada görüştük. 'Özgür Bey'i de çağırsın, ben elini de kaldırayım' dedim. Fakat daha genel kurul salonuna gitmeden @ ekremedit diye bir Twitter hesabı var galiba. O hesapta farklı bir dille sanki bunu bir talimatla yapıyormuşum gibi tweet atıldı."
İkinci olarak da depremzede bir muhtarın ağlayarak "Hakkımı helal etmem" demesini gerekçe gösteriyor. Sonra da seçime katılıyor ve yarışı kaybediyor.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çekilmesine Engel Olan İmambakır Üküş Yaşananları Anlattı!Normalde kurultay tartışmasının bu noktada bitmesi gerekiyor ama bitmiyor. Seçim sonuçlarının açıklanmasından bir süre sonra gazeteci Şaban Sevinç, yine bir gazeteci olan İmambakır Üküş'ün görüntülerini sosyal medyadan yayınlıyor.
Peki değişimciler seçimi kazandığı halde Kılıçdaroğlu'nu "çaresiz" gösteren o görüntüleri hem de keserek neden yayınlıyor?
Bir CHP'li şöyle diyor:
"Bu kini ve hırsı anlamak mümkün değil. Ama bence asıl dertleri Kemal Bey'i itibarsızlaştırmak ve kurultaya düşen şaibeyi tartıştırmamak. Bu kurultay şaibelidir. O gece kurultay salonunda bile inanılmaz şeyler döndü."
Aslında İstanbul İl Kongresi'nden beri bu tür iddialar hep seslendirildi.
Kurultay sürecinde bunun çok daha ileri götürüldüğünü, döviz büroları açtırılarak ciddi paraların dağıtıldığını bizzat CHP'li Tolgahan Erdoğan iddia etti. Dün sevgili Hilâl Kaplan da yazdı, bu iddialar yenilir yutulur gibi değil. CHP'li Erdoğan, döviz bürolarının isimlerini de verdi ve şu soruları sordu:
İbrahim Melih Gökçek on X: "YENİ ŞAFAK HABERİ🔻 CHP KURULTAYINDA Kİ KARA PARA SKANDALI BÜYÜYOR. İddialar İmamoğlu'nun 'siyasi ağabeyi'ne kadar uzandı 38. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Olağan Kurultayı yaşanan değişimle değil ortaya- Sabahtan öğlen sonrasına kadar Uber Vito araçlarla toplam 1 milyar 500 milyon TL neden ve nereye gitti?
- Bu iddiayı yalanlayacak olan varsa Laleli Ordu Cad. 5 Kasım tarihli MOBESE kameralarını izlemeye davet ediyorum.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER