SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Müesses nizamın sanatçıları

Tarih
09 Mayıs 2019
İzlenme
3079 Kişi

YSK’nın İstanbul seçimlerini yenileme kararına en çok da müesses nizamın ünlendirdiği, şan şöhret ve servet sahibi yaptığı “sanatçı” tayfası tepki gösterdi. Şarkıcısından oyuncusuna, komedyeninden yazarına, yönetmenine kadar ülkemin ön planında/vitrininde olan neredeyse bütün ünlüleri CHP adayı İmamoğlu için sahalara inip partizanlık yapmaya başladı.

Kendilerini en son toplu halde Gezi kalkışmasında görmüştük. 15 Temmuz’da uçaklar milleti bombalarken, tanklar vatandaşların üzerinden geçerken, FETÖ’cü hainler insanları kurşun yağmuruna tutarken söz konusu “sanatçı”lar sessizliğe gömülmüş sinsice darbenin başarılı olmasını bekliyorlardı.

Bakmayın bunların “adaletsizlik var, hukuk katledildi” safsatalarına, 15 Temmuz’da milletin doğrudan kendisi katledilirken bu ünlülerin gıkı çıkmadı. Bugün adalet, hukuk, vicdan pozları kesmelerinin hiçbir tutarlılığı, sahiciliği yoktur. Adı geçen bütün bu isimler, tavırları ve açık tepkileriyle müesses nizamın kurucusu ve o zihniyetin temsilcisi olan CHP’nin yanında, milletin ise karşısında olduklarını kanıtlamışlardır.

Ayrıca YSK kararına verdikleri ortak tepkiyle nasıl tek merkezden harekete geçirildiklerini de göstermişlerdir. Gezi’de bu “sanatçı” takımını sokağa indiren hangi güçse, bugün de onları CHP-HDP adayı Ekrem İmamoğlu etrafında birleştiren, partizanlık yaptıran aynı güçtür. Bizi aydınlattıkları için de fazladan bir teşekkürü de hak ediyorlar.

***

Gelelim Kemal Kılıçdaroğlu’nun YSK üyelerini hedef alan konuşmasına. Çok kibar, çok nazik, çok naif olduğu iddia edilen Kılıçdaroğlu’nun dünkü açıklamaları mahalle kavgasında ancak rastlanabilecek türdendi. YSK üyelerine “çete mensubu” yakıştırmasını yaptı, hakaretler etti ve olmadık ithamlarda bulundu. Bir üyenin soyismiyle alay etti. Kendisi soyismini değiştirmemiş gibi. Tabii, millet bu tartışmaları yakından izleyip notunu alıyor. Toplum bu hakaretleri kendine yapılmış olarak algılıyor. Belki henüz farkında değiller ama biz Kemal Bey’e bunu hatırlatalım.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    06 Haziran 2019
    0 0
    bu zavallı takımı zaten genel yapımızın aşağılık duygulu 0lduğunu bilmez.(1992lerde marmarıste MESS,İS0 2000 eğitimlerinde yapılan testlerde ,aşağılık duygulu çıkmıştık. hep böyle çıkarmış)kendilerini bir nane sanırlar da,garipler,İRAN HUMEYNİ DEVRİMİNİ BİR BİLSELER..(bilmezler çunku içki, fışkı ve fuhuşdan ögrenmeye vakit mi var).ŞAHI BERABER DEVİRDİKLERİ TUDEH S0LCU VE SANATÇILARINI, DEVRİM S0NU ASIVERDİLER. HEM DE BİR HAFTA İÇİNDE. NE BİLİR BUNLAR BUNU.
  • hursit dilaver

    06 Haziran 2019
    0 0
    başarılı 0lsaydılar bu zavallıların şimdi esamisi bile 0kunmıyacaktı. adam dangalaklık eğitimi almamış 0lsun.FETÖ,önce askerdeki kemalist, ataturkçu ve de alevi subayları silivriye tıktı mı.s0nra da AKP hukumetine dalıp,y0k 17/15, y0k MIT tırları,diyerek devirmek istediler mi. istediler tabi. EGER HEPSİNİ VE 15 TEMMUZU DA BAŞARSALARDI,BU DİNGİLİST TAKIMDAN ACABA KAÇI HAYATTA KALIRDI.ulan hiçbirinizi bırakmazdı.kemalistlere, AKPlilere bunları yapan sizi 0kşayacakmıydı. AKIL FUKARALARI SİZİ.
  • Tepit

    10 Mayıs 2019
    2 0
    Sülükler... İyi bakılmalı bu sanatçılara(!) Asla unutulmamalı bu yapılan sandık darbesi şakşakçılığı. Zira bu insan müsveddeleri kadar, bunlara kıymet atfedip palazlanmalarına sebep olan sen, ben, bizler de suçluyuz. Son olarak üstadtan bir alıntı: Tükürün milleti alçakça vuran darbelere! Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere! Tükürün Ehl-i Salîb'in o hayasız yüzüne! Tükürün onların aslâ güvenilmez sözüne! Medeniyet denilen maskara mahlûku görün: Tükürün maskeli vicdânına asrın, tükürün!
  • Bayrak

    10 Mayıs 2019
    0 0
    Zalimler icin Nankörler icin yasasin Cehennem
  • Hacı Güven

    10 Mayıs 2019
    1 0
    Başta Maraton kemalin olarak tüm bu sanatçı bozuntularinin olmayan beyinlerine s...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER