SİYASET

Kurtuluş Tayiz : Küresel projelere memur yazılanlar

Tarih
06 Temmuz 2019
İzlenme
1044 Kişi

Türkiye’de siyaset günü kazanmaya çalışırken geleceği kaybeder. Bugünün peşinde koşarken geleceği ıskalar. Günlük çıkarları yücelten anlayış, siyasetin en büyük hastalığı ve yaşanan çıkmazın en büyük sebebidir.

Daha kötüsü, bu durumun siyasilerin akılsızlığından veya öngörüsüzlüğünden değil, siyasi iradeye sahip olmamalarından, yani, siyaset aklını dışarıdan almalarından kaynaklanması. Siyaset, çok uzun bir süredir yerel merkezlerden kopmuş, küresel merkezlere bağlanmış durumdadır. Bizde de maalesef işler neredeyse tamamen küresel merkezlere bağımlı hale gelmiştir.

Kendi ülkesine, milletine dayanan siyaset anlayışı küresel tepkilerle karşılanmakta ve bunun da siyasilere maliyeti büyük olmaktadır. Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin bugün küresel güçlerin hedefi haline gelmesinin sebebi de budur. Erdoğan’ın kendi ülkesini ve milletini öncelemesi küresel iktidar odaklarının büyük bir tepkisine yol açmıştır. Erdoğan’ı hedef alan küresel propagandanın arkasındaki gerçek budur.

kurtuluş tayiz ile ilgili görsel sonucu

Küresel güç merkezleri dünyayı tek merkezden yönetmek arzusundadır. Bu yüzden kendilerine ayak uyduramayan siyasi partileri ve liderleri dışlayarak tasfiye etme yoluna gitmektedirler. Bundan dolayıdır ki, siyasete adım atan her oluşum ve lider, bu mekanizmaya göre pozisyon almakta, ilk iş olarak da dünya muktedirlerine selam çakmaktadır. Bu anlayış sahipleri iktidarın kaynağı olarak küresel odakları gördüğü için hızla küresel güçlerin birer memuruna dönüşmektedirler.

Türk siyasetinde HDP sevgisinin, PKK sempatisinin, Demirtaş hayranlığının birden bire popüler hale gelmesinin sebebi nedir? Dışarıyla bağlantılı olduğu açık değil mi? Gerçek şu ki; siyasetin zorlu sularında kendilerine gelecek arayanlar kaçınılmaz olarak kendilerini okyanus ötesi projelerin taşeronu olarak buluveriyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun Demirtaş’ı keşfetmelerinin, Kandil’in desteğini almaya çalışmalarının başka sebebi olduğunu düşünen var mı? “Milliyetçi” İYİ Parti’nin PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP’yle aynı İttifakın içinde yer alması hangi motivasyonla açıklanabilir?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Habib UYAR

    06 Temmuz 2019
    0 0
    emperyalist uşaklarını artık aklı başında herkes biliyor ve tanıyor NOKTA.
  • hursit dilaver

    06 Temmuz 2019
    0 0
    HDPli tam haklı.niye alındınız.HDPye oy verdik diye,aşklarına sırf oy için gecelik yelken açanları bilmezden mi gelirsiniz.HDP doğruyu söyledi,onlar olmasaydı ankara,istanbul kaybedilmezdi.siz bırakın şu İP ile CHP düşünsün diyeceğim ama,CHPnin umuru değil.olmuşsa der ve HDPnin her dediğine amade olduğunu söyler.ÇUNKÜ AKTİF GÜÇ ARIYORSA BUNLARDA VAR.anında 2 saat içinde mesela okmeydanında,taksımde 3000 kişi ilk etapta hazırdır.bizim mahalle de etek altından kalkınca haberi olur tabi.
  • hursit dilaver

    06 Temmuz 2019
    0 0
    dangalaklığın alemİ yok: bir ara VERİ KOPYALAMA DEDİK DURDUK. İŞTE SEBEBİ BU. buna benzer mesela BİR İSTANBUL İŞGALİNDE HALKA DAĞITILACAK SİLAH VE MUHİMMAT DEPO YERLERİ İLE HAREKAT MERKEZLERİ VE BENZERİ YERLER İLE İLK GÖREVE ÇAĞRILACAKLARIN ADRESLERİ FALAN. BU AKP BUNLARI CİDDİYE ALMADI AMA. İŞTE LİBYADA ŞEHİT EDİLENLERİN VEBALİ ONLARDA . BU KADAR GEVŞEKLİK SİZİ DE GÖTÜRÜR BEYLER.çok laçkasınız. laf dinleyin.sonra 800.000 tokat geliveriyor işte.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER