SİYASET

Kurtuluş Tayiz : CHP’yi HDP sırtlayacak!

Tarih
04 Haziran 2019
İzlenme
2048 Kişi

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, 23 Haziran için sahaya inerek CHP’ye oy vermeye eli gitmeyen 200 bin civarında parti seçmenini sandığa taşıyacaklarını açıkladı.

Pervin Buldan’ın seçmeni sandığa götürme işini nasıl yapacağını bilmem ama CHP adayı kazansın diye seçmeni sırtlarında taşımaya razı olmaları son derece dikkat çekici.

HDP’li yöneticilerin CHP adayı için seferber olması elbette şaşırtıcı. HDP’li Sırrı Sakık bile, bu ölümüne CHP’yi destekleme anlayışından şikayet ediyor; Sakık, partisinin, CHP adaylarına verdiği desteğin binde birini kendi adayları için vermediğinden yakınıyor. HDP’nin tüm gücünü CHP adaylarını desteklemeye ayırdığı için doğuda kaybettiklerini söylüyor Sakık.

Pervin Buldan’ın bu ölümüne CHP’ye çalışmasının kaynağı nedir, ne değildir bilmem. Ama HDP’yi CHP adayı için seferber etmelerinin ne Kürtlere, ne kendilerine bir faydası var. Erdoğan nefretinin zerk edildiği HDP’lilerin gözü artık doğrusu hiçbir şey görmüyor; onlar ne FETÖ’yü desteklemekten geri duruyor, ne Kürt inkarının, asimilasyonunun, katliamının sorumlusu olan CHP gerçeğine mesafelerini artık koruyabiliyor.

Bu durumdan tam olarak haberi olmayan HDP’li bir kısım seçmen ise gerçekle bağlarını henüz yitirmiş değil. Pervin Buldan’ın da ifade ettiği gibi İstanbul’da CHP’ye oy vermeye eli gitmeyen 200 binden fazla HDP’li seçmen var. O zaman şu soruyu sormak gerekiyor: Günün sonunda HDP’yle CHP bütünleşecektiyse, HDP ölümüne CHP’ye çalışacaktıysa bu kadar kanın akmasına ne gerek vardı?

Türkiye’nin başına getirilen “Büyük oyun” işte tam da buradan kaynaklanıyor. AK Parti ve Erdoğan siyaset sahnesine çıkana kadar PKK/HDP ile paralel devlet olarak FETÖ ve CHP, bu ülkeyi “Kürt sorunu” üzerinden kan gölüne çevirmişlerdi. Madem ortada birbirinizle alıp veremeyecek bir şey yoktuysa niye o zaman bu ülkenin gençlerini mahvettiniz?

Erdoğan, sadece bu iki yapının miras bıraktığı tarihi koşulları devraldı. Bu kavgayı bitirmek istedi. Bunun için elinden gelen ne varsa yaptı, üstelik risk alarak bazı adımlar attı.

Erdoğan yıllardır süren bu kanlı oyunu bitirme noktasına getirdiğinde ise PKK/HDP ve FETÖ/CHP yan yana gelerek AK Parti ve Erdoğan’a karşı birleşti. Şimdi söyleyin amaç aynı kanlı oyunu devam ettirmek değil de nedir?

Erdoğan, küresel güçlerin kurduğu bu kanlı oyunu kendi devleti ve milleti lehine çözmeye kalkıştığı için zehirli okların hedefi oldu.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    07 Haziran 2019
    0 0
    VADEDİLMİŞ T0PRAKLARDI BURALAR. BUNLAR GELDİ KURUTTULAR dediler mi. bu laf yetmez mi.CHPnin bunları desteklemesine, arkada da İSRAİL sözculuğu..YUNAN VE GUNEY KIBRIS İSE BAYRAM HAZIRLIĞINDA..ne edelim. meis adasını verenlere s0ralım bunu.bakın bu meis bizim karasularımızı bl0ke ediy0r ki. petr0l aramada görduk.haimnimiz b0l.bayagı b0l.
  • Azmi

    06 Haziran 2019
    0 0
    Ülkemizin bir yanı Ermenistan öbür yanı Yunanistan, ortada anavatan. İkisi de maalesef düşman.
  • hursit dilaver

    04 Haziran 2019
    0 0
    dunden beri her şey değişti. ne 0ldu da değişti bilemem. ecinniler mi karıştı,evangelistler mi,0labilir. 23 haziran artık Ç0K Z0R KAZANILACAK BİR SEÇİM.cephe genişledi ve DEMEK bir yerlerde BİR İSTANBUL KARARI, DAHA D0ĞRUSU K0STANTİN0P0LİS kararı alınmış.15 temmuzda anad0ludan rumeliye geçiş kapatılmıştı. şimdi 2.versiy0nu gelecek demek.elbet NAT0,AB,ve ABD ile.akıllı 0lmak lazım.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER