POLEMİK

Hatice Kübra : TRT canlı bomba propagandası mı yaptı?

Tarih
29 Mart 2016
İzlenme
2408 Kişi

Adı: Zeman Muhammed

Suriye iç savaşı nedeniyle mülteci olan 2, 5 milyon çocuktan sadece biri Zeman.

2,5 milyon çocuk...

Zeman, dün Türkiye'de sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu.

Ama, savaşın ona yaptıkları nedeniyle değil.

Babasını öldürdükleri ve şehadet getirirken parmağını kaldıramasın diye parmaklarını kestikleri için değil.

Bomba seslerine alıştığı ya da bir çocuk olarak ölümden korkmadığını söylediği için değil.

Yaşıtı milyonlarca çocuk gibi, sıcacık evinde, huzurlu yuvasında, parklarda oyun peşinde koşmak yerine bütün bunlara hasret, bir mülteci kampında yaşadığı için değil.

Ya da yine yaşıtları çeşit çeşit yemekler içinden en sevdiğini seçerken, Zeman'ın en sevdiğin yemek nedir sorusuna " ne olursa o" dediği için de değil.

Savaşın, evleri, şehirleri, ülkeleri yerle bir ederken en çok da çocukları yerlebir ettiğini gördükleri ve buna üzüldükleri için de değil.

Hele en çok neyi özledin sorusuna "Babama sarılmayı" demesinin, boğazlarında bir düğüm, yüreklerinde bir yangına dönüştüğü için hiç değil.

Ve yine bir çocuğun, "savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?" sorusuna "kontrol noktasında kendimi patlatırdım" cevabının yıkıcı etkisinin beyinlerini zonklattığından da değil.

Zira birazcık beyni, vicdanı olan bir insan, savaşın çocuklara ne yaptığını görmek yerine oturup da "TRT Canlı bomba propagandası yapıyor" diyemez izledikleri karşısında.

TRT'nin Pusula Doğu belgeselindeki Zeman Muhammed ve onun gibi milyonlarca çocuğun içinde bulunduğu durumu ve ruh halini konuşmak yerine ne yazık ki canım ülkemde dün gece TRT'nin canlı bomba propagandası yaptığı iddiaları konuşuldu.

Neymiş, çocuğun anlattıkları canlı bombaya özendiriyormuş!

Bu küçük kız çocuğunun anlattıklarından bazılarını yukarıda sıraladım.

Yüzündeki hüzün, gözlerindeki acıyı görmemek için kör olmak gerekir. Buna rağmen buradan özenilecek bir durum çıkarabilen varsa biz kendisini tutmayalım.

Tabi bir de bu saçma sapan iddialar karşısında bazılarının TRT'yi savunmak için canhıraş bir şekilde işi paralele bağlamaları var ki o işin gülünç tarafı. Sonra bi ara gülersiniz.

Sırf hükümete ya da TRT'ye vurmak için bu belgeselden canlı bomba propagandası çıkaranlar, oturup belgeseli bir izleyin derim.

Ama gözünüzle, önyargılarınızla değil!

internethaber
29 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER