SİYASET

Hacı Yakışıklı : Korkak seçmen AKP’ye verdi; cesurlar CHP’ye?!

Tarih
08 Kasım 2015
İzlenme
2884 Kişi

8 Kasım 2015

1 Kasım üzerine o kadar yorum yapıldı ki şimdi bunlardan bir tanesini daha okumak isteyeceğinizi sanmam; bu sebeple seçim sonuçları üzerinden değil bundan sonra olacaklar üzerinden gidelim. Öncesinde ise demeden edemeyeceğim şeyler var:

“YAV HE HE”

“Seçmen hükümetsiz kalmayı büyük risk gördü” diyerek Ak Parti’ye verilen oyların “salt korkudan” olduğunu söyleyenler var. Yav he he!.. Öyleyse CHP’ye verselerdi oyları, MHP’ye verselerdi de onlar tek başına gelseydi. Milletin esas korkusu CHP, MHP ve HDP’nin ülkeyi tek başına veya koalisyon çerçevesinde yönetemeyeceği! Bir korku var ise Davutoğlu ve Erdoğan’dan kaynaklanmıyor; bilakis korkulara karşı onların siyasi zihniyeti sığınak olarak kabul görüyor.

“MİLLET GÂVURLAŞMAYINCA, KENDİLERİ GÂVURA KOŞANLAR”

Milleti hazmedemeyen “aydın-yazar görünümlü” salyalı sırtlanlar şöyle diyor: Makarna ve kömürle satın alınan mahlûklar, Türkiye’de yaşamak istemiyorum, ülkeyi terk etmeye karar verdim, Avrupa’ya yerleşeceğim, yazarlığı bırakıyorum, 100 kelimeyle düşünenler 1000 kelimeyle düşünenleri yendi, ağır bedel ödeyeceksiniz… Liste uzayıp gidiyor!

Hür iradesiyle sandığa giden seçmeni aşağıladığını zanneden sanatçı ve aydın kadavraları; ilk önce konuştukları fosseptik çukurundan başlarını kaldırıp milletle aynı hizaya gelsin!

“Yurtdışına yerleşeceğim” diyenler herhalde baktılar Türkiye gâvurlaşmıyor; hazırdaki gâvurlara koşacaklar! Şimdi bunlar Erdoğan’ı ve Ak Parti’yi eleştirince tarafsız oluyor; bizler milli iradeye saygı duyunca taraflı oluyoruz. Hay Allah, görüyor musun ne yapcaz şimdi?

Neticede millet sandıkta gereğini yaptı! Bundan sonra Ak Parti’ye düşen “çok uzatmadan” terörü ve paralel yapılanmaları bitirip, kendi içindeki çürükleri de bir an evvel temizlemek! Mesele yine uzarsa milletin canı fena halde sıkılabilir.

Önümüzdeki 1 sene içinde Türkiye’nin hava sahası paralelsiz-terörsüz-darbesiz hava sahası olmak zorundadır!

Vatandaş çözüm sürecinden nefret eder hale geldi; çünkü “çözüm” diye yola çıkıldı ve bunu özellikle Kürt kimliği üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar “kan” olarak algılattı. Bu sürecin muhatapları değişmeli! PKK bitmeden başlayacak bir çözüm süreci halkta ters tepki yapar. 

Başkanlık Sistemi ise hâlâ tam olarak bilinmiyor, o sebeple vatandaş böyle bir sisteme “makul şüpheli” gözüyle bakıyor.

Başkanlık Sistemi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a direkt olarak sesleniyorum: Başkanlık Sistemi mutlaka getirilmelidir. Bunu “akil insanlar heyeti”ne benzeyen bir strateji ile yürütmek gerekiyor. Başkanlık sistemi için oluşturulacak heyette, bu sisteme olumlu ve olumsuz düşünceler içinde olanlar bir araya getirilerek “Niçin olumlu veya olumsuz” olduğu tüm illerdeki sivil toplum kuruluşlarına anlatılmalıdır. Oluşan altyapı sonrası kararı millet verecektir ve büyük ihtimalle karşımıza yeni seçim sistemi gelecektir. 2016 süresince bu heyeti oluşturmak elzemdir! Yeni anayasa referandumu yapılacaksa, heyet çalışması daha evvel olmalıdır.

YeniAkit

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER