GÜNCEL

Ertuğrul Özkök : Bayramda aklıma en çok takılan soru şu

Tarih
13 Ağustos 2019
İzlenme
2900 Kişi

İNANÇ meselesidir, girmem böyle konulara. Ama şu sorunun cevabını da çok merak ediyorum.

İnancı için hayvan kurban etme geleneğini Müslümanlar icat etmedi.

Troya’da savaşanlar ara verince kurban keserlerdi.

En ilkel topluluklarda da uygulanıyordu.

Latin Amerika toplumlarında insan kurban etme geleneği bile vardı. Ama dünyadaki inançların çok büyük bölümü hayvan kurban etme geleneğinden vazgeçti.

Bugün benim bildiğim kadarı ile Müslümanlar ve bir de Voodoo ayinlerinde horoz kesen bazı animist inançlar sürdürüyor.

Öteki inançlar vazgeçerken, Müslümanlar niye vazgeçmedi...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • undefined

    17 Ağustos 2019
    1 0
    Yazik sana
  • hursit dilaver

    16 Ağustos 2019
    2 0
    türkiyenin laikleştirilmişleri de kurban kesmiyor. bodrum marmaris, datça, fethiye antalya,belek kemerde rituellerini budist felsefe ile harmanlayıp,sefalarını sürüyor. siz laikler mutlu olun da, müslümanlara bulaşmayın yahu..ZATEN AŞAĞIDA ATA, SİZİ ELDE BEYZBOL SOPASI İLE BEKLİYOR.''DEMEDİM Mİ MÜSLİMLERLE UĞRAŞMAYIN DİYE.'' DİYECEK. SİZLER DE ZATEN KABİR KAPISI YAŞINDASINIZ, GÖZÜNÜZ AÇIK GİDECEK. VE KORKUNUZ ATANIN SOPASINI YEMEK..uyyy. ne sopa ama..
  • hursit dilaver

    16 Ağustos 2019
    0 0
    gazi paşa hazretleri de kurban kesti mi diye bir araştırsana sen nasıl gazetecisin. illa şimdiki muslümlere taktın. bak bakalım atamız kurban kesmiş mi.sen kesme.. zaten kurban müslümanlar için. laiklere,budistlere, yahudi ve isevilere, zerdüştlere,şintoistlere, ataistlere ait değil.yorma kendini müslümanlar için.değmez. müslimlerin de senin bilgine ihtiyacı yok zaten.sen öyle kal, müslimler de müslm kalsın ve ertuğrul. yorma bizi.
  • ASLI DEMİR

    15 Ağustos 2019
    2 0
    Çok basit; Çünkü Kurban bir gelenek değil, Yüce Rabbimizin emri. Nokta.
  • ismizem

    14 Ağustos 2019
    1 0
    yaw usta ben de seni bilgili biri zannederdim, sen islamı 1400 yıllık bir din mi zannediyorsun galiba, insanlık islamla başladı ,, lütfen bilgilerimizi tazeleyelim ve böyle kör bir düşüncede kalmayalım, lütfen ama,,,
  • Tahsin

    13 Ağustos 2019
    0 0
    İnşallah yakın zamanda öğreneceksin ertuğrul Özkök Cenab ı Allah hiç acele etmez öbür tarafta aklına takılan bütün soruların cevabını bulacaksın sizin için öbür tarafta garanti var siz garanti kapsamındasınız yeriniz belli perçeminizden tutup sürükleyeceksiniz
  • Gemici

    13 Ağustos 2019
    7 0
    Hindi...yılbaşı...unurkanlıkmı algı mı?
  • Arzu Muşdal

    13 Ağustos 2019
    7 0
    Örümcek beynindeki düşüncelerini senin ayarındaki islam düşmanı haddsiz kendilerini akıllı zanneden zavallılar tastikler.Biz inananlar senin yazılarınla değil ALLAH ın kelamıyla hareket ederiz.Cehaletin dibe vurmuş “De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm hepsi âlemlerin Rabbi Allah içindir.” (En’ âm 6/162)
  • Sinan sürül

    13 Ağustos 2019
    9 0
    Müslüman kurbandan vaz geçerse dinin hükmününden vaz geçmiş olur.sonra namazdan ,oructan niye vaz geçmedi diye sorarsın sen eminim bundan.sonrada musliman kalmadı diye sevinirsin.
  • Mustafa

    13 Ağustos 2019
    9 0
    Biraz daha bekle anlarsin
  • gale

    13 Ağustos 2019
    6 0
    Bütün ilahi dinlerde inançlarda kurban vardır kurban yaratıcıya saygıdır ibadettir. Sizin gibi ateistlerde sadece ettir inançsızsızlar siz maymundan evrimleşerek insanlığın en alt sınıfısınız milletin inançlarına saygılı olun.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER