SİYASET

Erem Şentürk : “Ya Erdoğan ölürse” sorusu ve Erdoğan’dan sonrası

Tarih
13 Şubat 2017
İzlenme
4701 Kişi
“Ya Erdoğan ölürse” sorusu ve Erdoğan’dan sonrası

Herkesin kendine göre ince bir hesapla sorduğu, “Ya Erdoğan ölürse" sinsiliğine karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan, toptan cevap mahiyetinde "Allah ne diyorsa o" dedi.

Ne bu heves? Niye sorup duruyorlar bu soruyu? Yarım saat sonrasını bile düşünemeyen ne kadar günü birlik hedonist kıpti varsa hepsi “ya Erdoğan ölürse” diye Türkiye’nin geleceğine mi dertlenmişler? Yoksa iktidar bize miras kalacak diye heves edenler mi var. Hayırdır?

Âdem Aleyhisselam’dan beri devam eden sebepler dairesinden zerre haberleri yok. Zannediyorlar ki iktidar olamayışlarının sebebi Erdoğan, zannediyorlar ki Erdoğan ölürse meydan onlara kalacak çünkü zannediyorlar ki meydan Erdoğan’ın. Ne niyetten haberleri var, ne gayretten. Ne tevfik nedir biliyorlar ne de takdir. Hepsi toplanıp CHP liderliğinde tek parti olarak rakipsiz seçime girseler %25 alacak adamlar zan bataklığında debeleniyorlar. Zanlarıyla kazdıkları bataklık çukurlarda boğulup ölseler ertesi gün hatırlayanları olmayacak, hala “ya Erdoğan ölürse” diye terane okuyorlar.

Peki gerçekten Erdoğan ölürse ne olacak?

Ne terbiyesiz bir soru bu.

Ne cüretkâr bir soru bu.

Ne edepsiz bir soru bu.

Ne şuursuz, ne ahmakça bir soru bu.

Müslüman şuurunu taşıyan biri, bir kul için “ya ölürse” diye soru sormaz, soramaz. Bu soruda ki cüret, adapsızlık, ahmaklık bir adamı ve onun ahmak kaygılarına kapılmışları helak etmeye yeter de artar bile. Mesela, bir babanın ya da annenin “ben ölürsem evlatlarıma ne olur” diye kaygılanması adapsızlıktır hatta şuursuzluktur. Sen ölürsen evladına ne olur? Allah yarattığı kuluna bakar, büyütür, sahip çıkar. Hayattayken sen mi büyütüyordun evladını? Sen evladının sahibi mi zannediyorsun kendini? Sen ölmene bak ölmene… Bırak numara yapmayı. “Ya ben ölürsem, ya o ölürse…” diye ne numarası yaptığının farkında mısın?

Peygamberler ölünce ne oldu?

104 Halife ölünce ne oldu?

Selçuklu Sultanları ölünce ne oldu?

Osmanlı Padişahları ölünce ne oldu?

Kahramanlar ölünce ne oldu?

İki cihan Sultanı Efendemiz(s.a.v) ölmüş,

sen hala “ya ben ölürsem”, “ya o ölürse” diye bir lakırdının etrafında takla atıyorsun.

Numara yapma işine bak!

Perinçekgiller, PKK ve FETÖ’den oluşan Anadolu’nun en iğrenç ucube ailesi seviyor bu soruyla kafa karıştırmayı. Bu asimetrik veletleri muhatap alıp cevap vermek her şerefli vatandaş için zul sayılır ama bir ağabeyimiz, “kardeş Erdoğan ölürse ne olur bizim halimiz” diye sorduğunda bu iyi niyetli tedirgin kalbe de doğrusunu hatırlatmak gerekir.

Allah bu millete, neyi ve kimi hak ediyorsa öyle bir lider nasip edecek ve Türkiye yoluna devam edecek inşallah. Allah Menderes’i nasıl nasip ettiyse, Allah Erbakan’ı nasıl nasip ettiyse, Allah Erdoğan’ı nasıl nasip ettiyse yine Anadolu’dan bir yiğidi bu millete öyle nasip edecektir inşallah. Yeter ki Allah, Türkiye’nin yükselişini murad etmiş olsun. Yeter ki biz ilahi murada layık olalım, Allah liderler de nasip edilecektir, öncü kadrolar da nasip edilecektir. Biz büyük Türkiye için gayret etmeye devam edeceğiz, biz bağrında hilali taşıyan bu şanlı bayrağa hizmet etmeye devam edeceğiz çünkü geçerli olan, çünkü önemli olan iyi niyetle gayret edip “takdir Allah’ın diyebilecek” yüreğe sahip olmaktır.

Diriliş Postası
13 Şubat 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Ahmet Eroğlu

    13 Şubat 2017
    1 0
    Amenna ve saddakna! Doğru söze hiç bir yorum gerekmez.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER