SİYASET

Erem Şentürk : Abdullah Gül’ün "adaylık" meselesi üzerine

Tarih
26 Nisan 2018
İzlenme
1153 Kişi

Son birkaç seçimin en reytingli siyaset magazini konularından biri yine gündemde; Abdullah Gül aday olur mu?

“Aday olmak ister mi” diye sormak lazım önce. Evet ister niye istemesin ki… Ben de isterim. Üstelik Abdullah Gül ile benim aramda pek büyük farklar yok; hem ikimiz de daha önce hiç seçime girmedik.

İster istemesine ama peki aday olur mu? Olur. Şu şartlar sağlanırsa cuma namazı çıkışında yapacağı açıklamayla da bunu ilan edebilir. Ama dediğim gibi bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. 

CHP, “Bu rezaleti kabul etmiyoruz” numarası yapacaktır. Bayıla bayıla kabul ederler çünkü “Yeter ki Erdoğan yenilsin de ne olursa olsun”dan başka bir siyasi vizyonları olmadığı için kabul etmeye mecburlar. Kabul etmeyecek olsalardı dün söz verdikleri gibi aday açıklaması yaparlardı. CHP mecburen “Kabul etmiyoruz” pozu vermek zorunda. Bu sebeple baştan çatı aday denilmemesi lazım.

“Yeter ki Erdoğan yenilsin de ne olursa olsun” diyen PKK’nın büyük bir acemilikle desteğini ilan etmesi sebebiyle de baştan çatı aday olmaz. Çünkü seçim bitene kadar “Kandil’den işaret edilen Abdullah Gül”, “PKK’nın adayı Abdullah Gül” denilir. Bu lekeden de kurtulmak için çatı olarak çıkamaz.

Çatı aday demek, çatıyı bir araya getiren motivasyonun kılıcı olmak demek. Bu çatının siyasi vizyonu ne, hedefi ne, vaadi ne? “Erdoğan’ı devirmek” Bu durumda Abdullah Gül baştan çatı aday olursa ne olmuş olacak? Yedi düvel düşmanın Erdoğan’ı devrime hayallerinin kılıcı.  Bu lekeden de kurtulmak için çatı olarak çıkamaz.

Abdullah Gül için en iyi ihtimal 2. turda doğal çatı adayı olmak. Kılıçdaroğlu dünkü konuşmasına da “Her türlü özveriye hazırım” derken “Bana milletvekilliği yeter” demiş oldu aslında ve aday olmayacağını açıklamış oldu. Abdullah Gül aday olursa Erdoğan’dan nefret eden herkes döverek ya da severek oy vermek zorunda kalır. 

Meral Akşener, CHP’den gelen 25 milyon liralık 15 milletvekili sevkiyatını yetersiz bularak “Ben aday oluyorum” dediğinde “Bana daha fazla bir şeyler vermek zorundasınız” dedi. Başta Abdullah Gül olmak üzere herkes biliyor ki Akşener anlatıldığı gibi dişli rakip değil. Abdullah Gül daha seçime girmedi ama bu numarayı yutmayacak kadar tecrübesi vardır diye düşünüyorum. Abdullah Gül yine "bakalım benim adaylığım hakkımda ne düşünüyorlar" diye bedavaya araştırma yapmak için susmuyorsa her seçim öncesi kamuoyunu meşgul eden “Gül aday olacak mı” efsanesi bitmiş olur...

Diriliş Postası
26 Nisan 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER