SİYASET

Erem Şentürk : 10 Mart’ta ne olacak?

Tarih
03 Mart 2019
İzlenme
4407 Kişi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında “10 Mart'ta herkes İstanbul'u CHP'nin aldığını tayin ve tespit edip kabullenecek” dedi. “Neden 10 Mart” sorusuna da “Ekonomik ve toplumsal gidişatın 31 Mart’ın beklenmesine gerek bırakmayacak” diye cevap verdi.

Ne olacak 10 Mart’ta? Hiçbir şey olmayacak. Fetullahçılar, 2009 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak Kılıçdaroğlu’nu belirlediklerinde de aynı şeyi yapmışlardı, yıllar içinde düzenli olarak aynı şeyi yaptılar, yine aynı şeyi yapıyorlar. “Şu tarihi bekleyin, turpun büyüğü geliyor”, “Şu tarihi bekleyin, bomba patlıyor”, “Haziranda kirazlar olacak, temmuzda lağım patlayacak, eylülde bahar gelecek, aralıkta yer yerinden oynayacak” diye diye kendi kendilerini rezil ediyorlar. Tam olarak FETÖ ağzı, tam olarak FETÖ taktiği... 2009 yılında Kılıçdaroğlu’nun eline ince hesaplanmış, iyi planlanmış iftira dosyaları verip sokağa salmışlardı, aradan 10 sene geçti, hâlâ aynı numarayı yapıyorlar. Yine sözüm ona dosyalarla çıkacaklar, yine yalan söyledikleri ortaya çıkacak, yine mahkemeye çıkacaklar, yine iftiradan yargılanacaklar, yine mahkûm olup tazminat ödeyecekler. Tam 10 yıldır, onlarca kez hep aynısı oldu 10 Mart’ta da yine aynısı olacak…

31 Mart’ı beklemeye niye gerek kalmayacak peki? Ne demek bu laf? Bu tipik CHP faşizanlığından gelen otomatik cevap, “Biz o kadar haklıyız ki, seçim yapamaya gerek yok, hangi makamı istiyorsak o bizim doğuştan gelen hakkımız” zihniyetinin dışı vurumu sadece.

Asıl sorunun, yani “31 Mart’tan sonra ne olacağının” cevabını verebiliriz... CHP’nin kazandığı her belediyede bir Kandil temsilcisi olacak. PKK’nın Türkiye’ye yayılmış manevra kabiliyeti olacak. PKK artık İstanbul’un bazı ilçelerinde, İzmir, Eskişehir gibi şehirlerde dozer, kepçe, kamyon gibi belediyenin elinde bulunan imkânlara doğrudan erişim sağlayabileceği için; Sur, Cizre ve Şırnak’taki hendekleri Kadıköy Boğa Heykeli’nin önüne de kazabilecek. En ufak bir kargaşa halinde PKK militanları CHP belediyelerinin imkan ve konumlarını kullanarak hiç olmadıkları kadar etkili kaos çıkarabilecekler. CHP'nin Kadıköy Belediye Başkan Adayı Şerdil Dara Odabaşı’nın mesajlarına bakın mesela... “DirenCeylanpınar, DirenLice...” diye hendekleri destekleyen birinin Kadıköy’e belediye başkanı olduğunu ve PKK’nın Kadıköy’de sokak terörü yaptığını düşünün? Aklınıza gelen doğru; Sur’u nasıl yıktılarsa, Kadıköy’ü de, Alsancak’ı da, Konak Meydanı’nı da, Beşiktaş’ı da aynen öyle yıkacaklar... Bütün bunları da kendini “Kemalist” olarak tanımlayan seçmenlerin oylarından aldıkları güçle yapacaklar. PKK bedava mı destekliyor CHP’yi?.. Planları yok mu sanıyorsunuz?.. CHP, FETÖ taktiğiyle tarih verip kaos numaraları yapacağına bunun cevabını versin önce. CHP buna cevap veremez ama “Ben küstüm” diyen seçmen de kime fırsat verdiğini bir daha düşünsün...

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    04 Mart 2019
    1 0
    hikmet gençe yaptığım yorumu oku ki, 10 marta neler olacak öğren.. selamlar.
  • hursit dilaver

    03 Mart 2019
    3 0
    CHP seçmeni asla kusmez. PKK ise PKK, kandil ise KANDİL. seve seve 0y vermeye k0şacaktır. zengin muhitlerin umurunda değil.PKK. niye mi.. KURDİSTAN DEDİKLERİ YER,İZMİRE, KADIKÖYE, BEŞİKTAŞA Ç00K UZAK.bunlar biz kemalistiz. ZATEN İSMET PAŞAYA DA L0ZANDA DEMİŞLER. 100 YILLIK BİR NEFES ALMA SURESİ VERDİK demişler.CHP PKKya niye duşman 0lsun. duşunun de kendinizi kandırıp hayal kırıklığı yaşamayın.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER