POLEMİK

Cem Küçük : Peki seni kim kandırdı Bab-ı ali eziği

Tarih
05 Ağustos 2017
İzlenme
2675 Kişi
 Hürriyet’te benim dışımda kimsenin okumadığı bir yazar var. Adı Mehmet Yakup Yılmaz. Ha, bir de Hürriyet’in talihsiz editörü kimse o okuyor. O editör arkadaşın yaşadığı sıkıntıyı görünce içim cız ediyor. Bu kişi köşesinden FETÖ’yle mücadele edenleri hedef alıyor. Onları itibarsız kılmak için elinden geleni yapıyor. Kendi itibarı olmadığı için dedikleri etki etmiyor ama mide bulandırıyor. 13 Temmuz’da köşesinde “Kandırılanların Tam Listesi” diye bir yazı yazdı. AK Partili siyasetçilerin “FETÖ sizi nasıl kandırdı" diye geçmiş konuşmalarını yazdı. Ben de şöyle bir arşiv taraması yapayım dedim. Bir de ne göreyim. Meğer bu Mehmet Yılmaz da geçmişte FETÖ’yü nasıl da övmüş. Hem de FETÖ’cü firari Eyüp Can’ın kitabında.

Aydın Doğan’ın Radikal gazetesini yöneten FETÖ’cü Eyüp Can ilk baskısı 1996’da Milliyet yayınlarından basılan, ikinci baskısı ise 1998’de Aydın Doğan’ın Doğan Kitap’ı tarafından basılan bir kitabı var. Adı “Fethullah Gülen Hocaefendi ile Ufuk Turu.” Kitabın 161. sayfasıyla 164. sayfası arası ne göreyim. O zamanlar Posta Genel Yayın Yönetmeni olan Mehmet Yakup Yılmaz  tam üç sayfa terörist başı Fethullah Gülen’i övmüş. 162. sayfada aynen şunları demiş:

“Fethullah Gülen hakkında itiraf etmelim ki çok fazla bir bilgim yoktu. Kulaktan dolma şeyler dışında. Sadece Zaman’ı izlediğim için ‘çizgisi’ hakkında genel bir fikir sahibiydim. Bu sebeple yazı dizisinden önceki düşüncelerimin bir değeri yok. Ancak yazı dizisini okuduktan sonra görüşlerimde bir netleşme oldu. İlk izlenimim Fethullah Gülen’in Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlardan bir bölümüyle ilgili olarak olumlu roller oynayabileceğidir. Bir tek yazı dizisini okuyarak çok kesin bir kanaate varmak da zaten Fethullah Gülen’in hem felsefi derinliğine hem de misyonuna haksızlık olur kanaatindeyim. Bundan sonra ilk işim Fethullah Gülen ile ilgili daha ayrıntılı bir çalışma yapmak olacak.  

... İşte bu noktada sözü dinlenecek, söylediği sözün ağırlığı olan ve bütün bu çekişmenin dışında olan güçlü önderlere ihtiyaç var. Gördüğüm kadarıyla Fethullah Gülen Hoca bu isimlerden biri olabilir. Bugün ne yapmak istediklerinden kendilerinin de emin olmadıklarını düşündüğüm ‘siyasi İslam’ın temsilcilerinin onu dinlemelerinde yarar görüyorum. Aynı şekilde Müslümanlık’tan söz eden herkesi aynı sepete doldurmakta bir sakınca görmeyen ‘laikperestlerin’ de ona kulak vermeleri ve anlamaya çalışmaları gerek."

Vay anasını sayın seyirciler. Mehmet Yakup Yılmaz, Fethullah Gülen hakkında ne övgüler yazmış öyle. Başkalarını FETÖ’yü övmekle itham eden bu Bab-ı ali eziğinin kendisi Gülen’i övmüş. Hem de fevkalade kelimelerle. Gülen’in felsefi derinliği ve misyonu varmış. Nasıl bir misyon acaba? Laikperestler de Gülen’e kulak vermeliymiş. Onu dinlemeliymiş. Bak sen şu Mehmet Yakup Yılmaz’ın yazdıklarına. Sen nasıl göremedin bu adamın tehdidini acaba? Bir izah etsene bize.

Durun daha bitmedi. Bylock kullandığı kesinleşen FETÖ’cü Mehmet Gündem 2005 Ocak ayında o zaman Aydın Doğan’a ait Milliyet’te Fethullah Gülen’le 11 gün süren bir söyleşi yapmıştı. Milliyet’in yayın yönetmeni de Mehmet Yakup Yılmaz’dı. O söyleşi bir Gülen övgüsüydü. Sonra kitabı da çıktı. 12 Ocak 2015’te Mehmet Yakup Yılmaz bu söyleşi ve Gülen’le alakalı şunları yazmış:

“Bazı yazar ve politikacılar Fethullah Gülen'in röportajının neden Milliyet'te yayımlandığı ile ilgili sorular soruyorlar. Milliyet'in röportajından hemen önce ‘Nurcular’ dizisinin Sabah'ta yayımlanmasına dikkat çekip, ‘İki röportaj üst üste nereden çıktı şimdi?’ diye okuyucularda şüphe uyandırmaya uğraşıyorlar. Şüpheli yaklaşımlar Türkiye'deki bazı köşe yazarlarının ‘yazan’ ama ‘okumayan’ insanlar olduklarını gösteren bir karşılaştırma bu.. Sabah’taki, tarihsel olayları ve kişilikleri birbiriyle kıyaslayan bir araştırma-inceleme dizisiydi, Milliyet’te yayımlanan ise bir ‘röportaj’! Sabah’taki diziyi hazırlayan yazarın kişisel yorumlarıydı, Milliyet’teki son yıllarda adından çokça söz edilmiş bir kişilikle yüz yüze görüşülerek yerine getirilmiş bir gazetecilik çabası.. Sadece gazetelerdeki başlıkları okumakla yetinenlerin farkına varamayacakları ve bu nedenle de garip yorumlar yapmalarına yol açan önemli bir farklılık! Okumayan yazarlar Mehmet Gündem, Fethullah Gülen’e bugüne kadar hiçbir gazetecinin sormadığı soruları sordu ve cevaplarını aldı. Gülen bize ne soracağımızı dikte etmedi, biz de onun söylediklerini virgülüne dokunmadan yayımlıyoruz. Bunda nasıl bir kötülük olabilir? Bunun altında bir art niyet nasıl aranabilir?”

Söylesene Bab-ı ali eziği Mehmet Yakup Yılmaz, seni kim kandırdı da FETÖ’yü böyle övdün? Yönettiğin gazetede tam 11 gün terörist başının PR’ını yaptırdın. AK Parti’nin 3. yılında sana silah dayayıp bu söyleşiyi yayınlatmadılar herhâlde. Sen nasıl gebe kaldın bu hain örgüte der misin? Başkasına iftira atarken dönüp geçmişine baktın mı acaba? Bence 13 Temmuz’da yazdığın kandırılanlara kendi adını da ekle. Hatta liste başı yap.

Türkiye
5 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • kadir

    06 Ağustos 2017
    1 0
    Allah razı olsun, Allah kaleminizi durdurmasın, sesinizi susturmasın. Ağzınıza sağlık.
  • vatansever hasan

    05 Ağustos 2017
    1 0
    bayiliyorum bu korkusuz adama helal olsun sana soyadi kucuk yuregi BUYUK cem
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER